Reklama

Reklama

DVTV

(pořad)
Publicistický / Talk-show
Česko, 2014, 215x10-30 min

Účinkují:

Daniela Drtinová (moderátor), Martin Veselovský (moderátor), Emma Smetana (moderátor), Filip Horký (moderátor), Daniela Písařovicová (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Internetový publicistický pořad DVTV je video-projekt moderátorů Martina Veselovského a Daniely Drtinové. Každý den přináší nové rozhovory nebo komentáře na nejrůznější témata ať už z politického, kulturního či společenského dění. (xrubesd)

Recenze (126)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

DVTV je pro mě médium číslo 1. Sleduji je už v podstatě od začátku , alespoň jeden (ale spíše u toho nezůstane) rozhovor si týdně dám. Filip Horký ještě šel, ale pak je tu Emma Smetana. Musím říct, že bych radši dělal 10x rozhovor po sobě s panem Veselovským i paní Drtinovou. Rychle to plyne (zvášť u témat, které mě extrémně zajímají), dobře poslouchá a příprava je bezchybná..Pak až s Emmou. Opravdu by si ten defenzivní způsob mohla odpustit. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Bravurní publicistický pořad, který v našich končinách nemá obdoby. Profesionální moderátoři, skvělé nestranné rozhovory a jako bonus rozhovory Emmy Smetany v cizím jazyce, čímž se DVTV na dobro odlišila od konkurence a zprostředkovala pro diváky jedinečné a jinde neviděné rozhovory se zajímavými mezinárodními osobnostmi. Ne vždy se rozhovory nebo duely vyvedou na jedničku, avšak většinově k nim nemám výhrad. 8.5/10 ()

Reklama

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele

Lživé, zlé, jednostranné a manipulativní. Moderátoři se staví do role soudců i katů, kteří vedou svůj svatý boj. Většina rozhovorů má stejný scénář, "fakta" posbíraná na sociálních sítích, odvolávání se na určité "vyšší morální zásady" a následná konfrontace hosta. Snaha o jeho zesměšnění včetně různých urážlivých průpovídek a úšklebků, zcela mimo jakoukoliv profesionalitu. Případně naopak bezbřehá láska, medaile v řiťolezectví a nebo ponechání hosta v jeho vidině světa s růžovými brýlemi v případě, že se nalézá na té "hodné" straně. Celé to je pak zaštítěné propagandistickou masáží hlásající multikulturalismus a podobné demagogie. Některá témata a rozhovory zajímavé jsou, stejně jako Veselovský dokáže být sem tam racionální, ale proč když to celé v dalším rozhovoru pošle do háje? Drtinová je pak úplné dno a Sorosova agitka, Smetanová je hloupá zmatená husa, která nejspíše o životě neví vůbec nic. Emir Kusturica: "Ale nezdá se, že byste měla přátelský postoj k těm tématům. Je to, jako kdybych hovořil s někým z amerického ministerstva zahraničí, a ne s někým z České republiky." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hyde Park (Civilizace) na ČT a právě DVTV (konceptem v zásadě zpravodajský videokanál) jsou pohříchu jediné dva publicistické pořady v našich luzích a hájích, u kterých divák nemá pocit, že by se autoři na probírané téma/osobnost připravovali pět minut před vysíláním formou přelétnutí jedním okem souvisejícího záznamu na Wikipedii. Navíc Veselovský zvládá i publicistickou vyšší dívčí a když má reagovat na vývoj debaty a odchýlit se od "bezpečí" připravených otázek, tak to i tak má hlavu a patu a neztrapňuje sebe sama jako drtivá většina jeho kolegů. Drtinová v tomto zaostává a u ní kvalita rozhovorů kolísavá; umí perfektně vyargumentované a k věci, stejně jako jednostrané úlety kolem ezoteriky. Osamostatnění se od "jha ČT" každopádně oběma (a ostatně všem v zákulisí okolo týmu Jana Rozkošného) prospělo, jelikož to vyvolává dojem (čím neříkám, že to tak i je), že mají carte blanche „čím a (s) kým“ se chtějí zabývat. U Martina je to bez výjimky dobře, u Daniely je to mnohdy s odevzdaným pokrčením ramen. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Sem tam zajímavé. Vždycky tendenční. Snaží se to celé tvářit jako seriozní a nezávislé zpravodajství, navíc na vysoké profesionální úrovni, a ta iluze se daří celkem na výbornou. Iluze.. Především Drtinová se velmi často snaží svého "hosta" vmanipulovat tam, kam potřebuje..Veselovský z toho vychází přeci jen malinko líp.. Celkově docela bída, jenže co naplat, když je to stále asi to nejlepší zpravodajství, které máme? Smutné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama