Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 12
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 12

Recenze (327)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SECRECY IS SECURITY AND SECURITY IS VICTORY." --------- Pre predstavenie danej problematiky pomerne nevhodné. Citizenfour sa v tomto ohľade drží lepšie. Režijne je Snowden na vysokej úrovni, ale scenár tých 134 minút neudrží. Film je mimo iného až príliš presiaknutý romantickými ingredienciami. Miestami máš pocit, že Snowden je poriadne emotívne nestabilný. Všetky tie milostné vsuvky (a je ich tam požehnane) rapídne znižujú výpovednú hodnotu snímku. Áno, Shailene je síce šialene sexy, ale keď pozerám film o tom, ako Edo rozbíja Veľkého brata, nepotrebujem každých 5 minút vidieť dvoch urevancov lamentujúcich nad ich bezvýznamným vzťahom. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

“Väčšina Američanov nechce slobodu, chce bezpečie”. Prekvapivo živý a zábavný Stone s dobrým scenárom. Gordon-Levitt ako charakterný IT supertalent uveriteľný a sympatický, ostatné obsadenie príjemné (Woodley ako jeho priateľka, Ifans ako šéf CIA a k tomu novinári Quinto a Wilkinson). Podanie kontroverznej témy s napätím a súčasne odľahčene (postava Nicolasa Cagea) je režijne vyvážené. Patetické pošteklenie v závere znesiteľné, film vie čo chce povedať a robí to srdcom, čo je hlavné. [Cannes] ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je daná téma naliehavá a žiaľ, v Stoneových rukách pôsobí tak trocha ako večne prevarená voda kritiky amerického establišmentu a s dosť nespochybniteľným ostrieľaným kariérnym renomé, jeho morálny hlas vyznieva skôr v medziach tolerovanej opozície. Naviac, jeho spôsob vyvolávania pochybností prilievajúcich sito otázok a informácií už nie je také výrazné a kolauduje do emocionálnej roviny. Snowdena ako film budú diváci brať s vervou osobného príkladu, dopovedaný, nie tak podnecujúci a exotický. To je veľká škoda, pretože je v ňom cítiť kus odovzdanosti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit z toho co jsem viděl. Herecky silná, aktuálně moc zajímavá story, ale místo abych teď věděl všechno co potřebuju, naopak vím minimum a jdu konečně podívat na CITIZENFOUR. Nevím jaká je to vizitka pro film, ale dát mu 3 mi přišlo málo. U mě rozhodně budí zájem - "newyorský profesor" Stone to má pořád v ruce, umí brát a nastudovávat čerstvý kontroverzní témata/ osobnosti, a prezentovat je pak svým stylem. Snad ještě dá do kupy i Trumpa :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tenhle druh filmů a mám rád Stonea,takže přepoklad že Snowden nezklame tu byl...a nezklamal.Je otázkou do jaké míry tomu všemu lze věřit na 100% a hodně záleží na postoji diváka k celé kauze.Já v tomhle sympatizuji spíš se Snowdenem,takže mi vyznění filmu nijak nevadilo.Navíc jsem rád,že se vše obešlo bez dávky patosu a vlastně celý film byť je točený jasně ve Snowdenův prospěch,kde se snaží vysvětlit jeho pohnutky k tomu proč udělal co udělal,vyznívá tak,že divákovi nic vyloženě necpe a nenutí ho si vybrat,nebo hlavnímu "hrdinovi" fandit...80% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo od ledna 2015 v Mnichově, Havaji, USA, Rusku, Hong Kongu, Číně a Japonsku. (Hawaj)

Reklama

Reklama