Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 4
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (327)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá problematika, kterou mi představil již před pár lety bezchybný dokument Citizenfour. Filmový Snowden vlastně mnohé věci rekapituluje a zprostředkovává filmovou formou a dokonce i jistým věcem přiřazuje kontext. Joseph Gordon-Levitt je jako Snowden skvělý, Oliver Stone to má režijně zmáknuté, ale trochu bych od filmu čekal větší procedurálku a menší manipulaci s city diváka. Že je Edward Snowden borec, už jen pro své odhodlání a loajalitu, to všichni dávno víme. Čtyři hvězdy, ale jen proto, že Citizenfour je lepší a to především co se výpovědní hodnoty týče. Ovšem nudou tohle může nazvat skutečně jen ignorant. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stone sice točí filmy dlouhé, levičácké a občas ne úplně srozumitelné, ještě nikdy ale nenatočil film vyloženě špatný. Snowden je pak přesně tím klasickým Stonem od začátku až do konce, jediný mínus bych v podstatě zmínil pouze otravnou snahu děsit diváky velkým zlým bubákem v podobě NSA. Já chápu, že to ve filmu o Snowdenovi moc jinak nejde, ta urputná snaha ale sráží nohy jinak docela OK dramatu, kterému zoufale chyběl lepší pohled z opačné strany a taky silnější vyústění. Je to takový jednou a dost. 6/10 ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem mnoha počítačovým a jiným výrazům nerozuměla, to bych musela mít vedle sebe odborníka, ale říkali to tak vážně, jsem jim to všechno věřila a moc práce to nedá při vědomí, co v dnešní době všechno lze ukout s počítačovou technikou. Gordon to hrál přesvědčivě lišácky. Vůbec jsem se nenudila a to je plusem jak pro něj, tak pro celý film, který je asi spíš pro chlapy, takže zasloužený čtverec tomu dám a že to jméno zná snad každý, tak já tedy do včerejšího večera ne. A v duchu si říkám, že je to všechno čím dál tím víc v háji. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nová doba nese nové a zákeřnější problémy. Sledování, hromadění dat a další kyber zločiny v rukou státního aparátu i extrémních skupin jsou špatně a díky Snowdenovi, alespoň částečně došlo k medializaci tohoto problému. Ten kluk musel mít velkou kuráž tohle udělat a Levitt v jeho podání je grandiózní. Velmi rád doporučuju. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, on pan Stone je pěkný manipulátor od dob JFK si dávám velký bacha na každý jeho film a vše z něj vyznívající. Já samozřejmě nepopírám, že to co jsem viděl a čeho jsou schopný tajný služby USA není pravda, ozblášť humus je fakt "hacknout" své spojence jako Japonsko nebo Belgii a o pár let později zdrahat přes sračkama z Talibanu, takže na spojence ramena na nepřatele nic, takhle se mě jeví současná USA, bohužel. Současně uznávám, že OS je profík a filmy dělat umí, stejně jako prácovat s divákama, problém s ním mám spíš politickej, protože kde jednou zaleze Putinovi do prdele a že se tam Oliverek rochnil, tomu nevěřím dobrý úmysly. Takže s filmem jsem tak na půl. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2017 v San Diegu. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)

Reklama

Reklama