Reklama

Reklama

Šílenství Debory Loganové

  • Česko Šílenství Debory Logan (více)
Trailer

Studentka medicíny Mia (Michelle Ang) konečně našla zajímavé téma pro svou práci. Rozhodla se s pomocí několika přátel natočit dokument o projevech Alzheimerovy choroby. Několik následujících měsíců budou sledovat každodenní boj s touto nemocí v rodině Loganových. Deborah Logan (Jill Larson), která je v péči své dcery Sarah (Anne Ramsay) a nedávno jí byla tato choroba diagnostikována, je více než vhodným studijním materiálem. Je tu však háček, nad Deborou postupně přebírá kontrolu i něco jiného než tato choroba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Genero 

všechny recenze uživatele

Přiznejte, že většina z vás celý život čeká na chvíli, kdy kohout zakokrhá a vy již nebudete muset vylézt z pelíšku, protože vás stát zaopatřil starobním důchodem. A je jedno, jestli se živíte jako topič nebo key account manager v továrně na prcgumy. Mám ale jednu smutnou zprávu, přátelé! Ještě předtím zjistíte, že se pochcáváte už i před obědem, cestou od špajzu k bidetu bloudíte a manželku oslovujete Václave. Obvoďák ani nezvedne oči od chorobopisu, aby vyslovil nemilosrdný verdikt: dar přítele Alzheimera. Něco podobného se stalo i paní Deboře. Jenže když se přidají i takové symptomy jako levitace, telekineze a zvracení žížal, stane se průběh choroby oříškem pro nejednoho ostříleného diagnostika a s léčbou by si věděl rady snad jen doktor Kevorkian. Tady bude asi na vině nějaký démon, no nebo co. The Taking by byl jen dalším průměrným filmem, kde se posedá, leká a blábolí o indiánské mytologii. Jenže herecký výron Jill Larson, o které jsem nikdy neslyšel, ho povyšuje na jeden z nejlepších hororů za poslední roky a v subžánru hororů o jeblých důchodcích dokonce na jednoznačně nejlepší. Ta paní mě vylekala pokaždé, když se mihla v záběru a spodky jsem si musel vyměnit, i když si jenom vařila v kuchyni kafe. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch vydařenějších FF. Skoro neustále se něco děje a napětí nám krásně graduje. Nejdříve se postavy pohybují jen po domě, jeho půdě a okolním lese, později zavítají i do nemocnice a dalších míst, které mají lepší a lepší psychoatmosféru. Smekám před herečkou Jill Larson na jejímž výkonu bylo jasné, že bude film stát či padat. A ona tuto výzvu zvládla dokonale, člověk se až divil jak dokáže stará křehká důchodkyně diváka silně znepokojit. Maskéři odvedli také dobrou práci a výraz, který se milé Deboře začne během filmu stále častěji usazovat na obličeji je opravdu psycho. Díky uživateli malylada za doporučení povedeného hororu. Hadí scéna pecka ! ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Neškodnej found footage kterej mi sedl hlavně protože se k smrti bojim podobně nemocnejch lidí a jen starat se o ně je pro mě představa hroznější než jakejkoliv bubák. Na lekačky se zde nehraje, spíš přituhuje atmosféra a ke konci se to trochu rozjede a představí se nám i celkem ošklivej maska při mlsání dítěte. Pár posledních minut jistě potěší i klaustrofobiky. Čistej průměr. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Taking je ve všech směrech průměrnou jednohubkou, ve které děj odsýpá podle té samé šablony, kterou jsme mohli vidět v mnoha dalších found footage hororech předtím. Snad jediná věc, ve které tento snímek vyčnívá z té dlouhé řady found footage hororů je finální scéna s hadí hlavou, která mě vážně ohromila a dodala snímku nový, děsivý a zcela originální faktor. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I když mě iritovaly všechny postavy s výjimkou ústřední důchodkyně a příliš mě neoslnil ani děj, tak přesto tento snímek celkem obstojně zvládá budovat atmosféru a lekačky jednoduše fungují. Trošku mi vadil vyšší výskyt hadů, protože jsou mi tato zvířátka nesympatická, nemám je rád a nikdy bych se s nimi nemazlil. Nechci říct, že se jich bojím, protože já se nebojím ničeho. Opravdu jsou mi tato mrštná a slizká stvoření pouze nesympatická. Existuje jediná výjimka a tou je můj vlastní, nechci se chlubit, ale po zaokrouhlení 20centimetrový chřestýš. Během lekaček se mnohokrát stalo, že jsem se lekl, až mi tento můj obr změkl. Možná to nebylo pouze z lekaček. Pohled na nahé opotřebované tělo šílené důchodkyně není jedna z věcí, která by mého hada obvykle prokrvovala. Nutno dodat, že důchodkyně se pohybuje po domě nahá ráda a bohužel i často. S přibývajícími minutami se děj stával zbytečně překombinovaným. To, co se zpočátku jevilo jako vylepšený Alzheimer se postupně proměnilo v tuctovou posedlost nezajímavým démonem. Ruční kamera před mým kritickým okem obstála. Ideální snímek pro diváky, kteří se brzy chystají a těší na penzi. Slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Severnej Karolíne v USA. (EvilMatus)
  • Film bol venovaný babičke Denise Robitel, režiséra Adama Robitela, ktorá zomrela 17. septembra 2012. (EvilMatus)
  • Film nebol premietaný kritikom. (BoredKid)

Reklama

Reklama