Adam RobitelKamera:
Andrew HuebscherHudba:
Haim MazarHrají:
Jill Larson, Anne Ramsay, Michelle Ang, Ryan Cutrona, Kevin J. O'Connor, Tonya Bludsworth, Bo Keister, Jana Allen, Karen Boles, Lee Spencer, Brett Gentile (více)Obsahy(2)
Studentka medicíny Mia (Michelle Ang) konečně našla zajímavé téma pro svou práci. Rozhodla se s pomocí několika přátel natočit dokument o projevech Alzheimerovy choroby. Několik následujících měsíců budou sledovat každodenní boj s touto nemocí v rodině Loganových. Deborah Logan (Jill Larson), která je v péči své dcery Sarah (Anne Ramsay) a nedávno jí byla tato choroba diagnostikována, je více než vhodným studijním materiálem. Je tu však háček, nad Deborou postupně přebírá kontrolu i něco jiného než tato choroba. (Magic Box)
Niektorí starí ľudia pôsobia znepokojivo, odpudivo až strašidelne. Keď sa k tomu pridá choroba pôsobiaca na funkčnosť mozgu, tak sa všetko len znásobí. Tejto reálnej desivosti sa chytli tvorcovia Šílenství Debory Logan. Našli výborne pôsobiacu predstaviteľku stareny a vrhli ju do klasického víru udalostí. Jill Larson je najväčším a zároveň jediným plusom filmu, pretože inak sa odohrávajú obohrané scény, zvraty, ktoré postrádajú silnejšiu atmosféru. Preto sa nedá nespomenúť český pokus Ghoul, ktorý práve tomuto druhu americkej produkcie natrháva triko. ()
Celkem zajímavý počin a překvapivě solidní film co se v Found Footage žánru objevil. První co bych chtěl pochválit je příběh který ukazuje trochu jiný způsob Alzhaimerovy choroby, tvůrci tuto chorobu vzaly solidně originálně. Druhým plusem je naprosto luxusní vizuální stránka ty efekty a pár celkem nechuťáren se tvůrcům dokonale povedlo a díky tomu film není jen dalším nudným FF se třepající kamerou.a největší plus padne herečce Larson. Ta předvedla parádní výkon a poměrně složitou postavu zahrála rozhodně lépe než polovina herců co hrají v áčkových filmech. I přes to jak to vychvaluji si ale nemůžu pomoc a musím říct že jsem se sem tam nudil a některé scény byly celkem zbytečné. 3* za film celkově a jeden bodík navíc za svěží oživená FF žánru. ()
Podľa popisu to vôbec nevyzeralo zle, o to viac som zostal zaskočený, že čo som to vlastne pozeral. Spočiatku to vyzeralo fajn a dramatická forma pseudo-dokumentu sa mi celkom pozdávala, avšak potom začala prerastať do akéhosi mysteriózneho thrilleru (to bolo ešte stále znesiteľné), no keď sa z toho v poslednej tretine stal nechutný horor, tak to už bolo naozaj na mňa moc. Normálne som z toho zostal taký znechutený, že nie som ochotný dať tomu ani len tú blbú 1* za sľubný začiatok! ()
Šílenství Debory Loganové ze začátku působí jako ne moc zajímavá found-footage záležitost, jejíž celý nápad vychází jen a pouze z projevování Alzheimerovy choroby. Postupně však hodně rychle zjišťujeme, že film vcelku hodně rychle eskaluje z obvyklých, typických a ne příliš záhadno-děsivých věcí na věci poměrně děsivé. Je však nutno podotknout, že očekávat od The Taking něco víc než jen v podstatě typický found-footage snímek je v tomto případě dost špatně. 3/5 ()
Hrozitánska nuda takmer celý čas, aby potom divák dostal na záver to, čo čakal už od začiatku. To tam len pani Loganová pobehuje hore dole po dome, hrabe hlinu v záhrade, sem-tam po niekom skočí.... Avšak ten koniec páni... tak ten teda stál za to. Atmosféra a dusnota vystrelili až po plafón. A k tomu ako bonus jedna naozaj hnusná scéna. Len škoda, že tomu tak nebolo už skôr. Príbeh ma tiež nijak zvlášť neoslnil, mysteriózny základ v podobe tajomného vraha dievčat bol slabo rozvinutý. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()
Photo © Millennium Entertainment
- Vo filme je Deborah Logan (Jill Larson) matkou Sarah Logan (Anne Ramsay), ale v skutočnosti je od nej staršia len o 13 rokov. (BoredKid)
- Film sa natáčal v Severnej Karolíne v USA. (EvilMatus)
- Film nebol premietaný kritikom. (BoredKid)