Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (965)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám, že jsem jenom přílišný pesimista, ale připadá mi, že současná divácká populace je jako ta žába sedící ve vodě, která se tak pomaličku otepluje, že si vůbec nevšímá, že se vaří. Protože tak postupné snižování laťky, že i takovýhle film se bere jako "slušná oddechovka, která neurazí", mi přijde prostě děsivé. Osobně nevidím například příliš velký rozdíl mezi Captain Marvel a všeobecně proklínaným Green Lanternem, přesto je jedno z toho z nějakého důvodu (a ten důvod je hype a PR) vnímáno o mnoho lépe než to druhé. Z toho, co vím z její filmografie o Brie Larson, bych usoudila, že její míra talentu se hodí možná na antihrdiny a vedlejší role, ale určitě ne na vtipkující správňáckou hrdinku, a také je pohybově naprosto nepřesvědčivá bojovnice. Kromě všeho ostatního pro mě další vrstvu zklamání představuje genericky znějící nezajímavý soundtrack. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Nemám tu nic... Asi mě už opravdu začíná přestávat bavit série "marvel šablon". Nikdy v tom nebylo mnoho, abych některé díly/charaktery/originy netrpělivě vyhlížel, ale alespoň nějaký prvek mě lákal. Black Panthera jsem si užil skrz stylová gesta a hiphopové rytmy, Strange díky relativně originální akci a hraní si v dimenzích,... Začínám si v Marvelovkách hledat nějaké styčné body, blízká témata, věci co mám rád. A prskavky, ani kočky, ne tak nahláškovaní představitelé spravedlnosti či dobová atmosféra mě u kapitánky nezaujali. Příště si snad něco najdu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Do najhorších marveloviek (Thor 2, Captain 1, Black Panther) to určite nepatrí. Páčilo sa mi napojenie na Avengers, príjemne ma z neho mrazilo (pager, Iniciatíva Avenger, oko, Ronan). Logika si brala občas dovolenku (anonymná žena a týpek s odznakom Shieldu majú problém dostať sa do megastráženého vojenského objektu, ale následne sa v pohode prehrabávajú citlivými armádnymi dokumentami v zložkách prísne tajné, následne do objektu v pohode nabehne hneď niekoľko agentov Shieldu a premávajú sa po ňom so zbraňami a vy nevidíte ani jedného vojaka). Páčilo sa mi, ako sa film hrá s očakávaniami fanúšikov (to, čo sa nakoniec vykľulo zo Skrullov alebo prvá potitulková scéna). Humor je z jednoduchších (ale Goose potešil) a akcia nie je príliš ťažkotonážna (no bitka s babičkou pobavila). Uvítal by som viac žmurknutí na 90. roky (videopožičovňa, extra pomalé otváranie súboru na počítači) a určite urobili veľkú chybu, že sem dali tak málo pesničiek (keď vo finále jedna zaznie, je to pecka a scéna vďaka tomu chytí parádny drajv). Trošku mi vadilo, že z Nicka Furyho urobili komického ťulpasa; na niekoho, kto neskôr rozpumpuje jednu z najlepších akčných scén marveloviek vôbec, mi to prišlo trošku... ponižujúce (ale tak jasné, uznávam, vtedy bol ešte mladý a nezomletý mašinériou a vlastne, ale nie, to nemôžem povedať, to by bol spoiler). I tak ale za mňa spokojnosť a palec hore za koláž s padaním a následným vstavaním; veľké klišé, veľká pravda. Ďakujem, Stan. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem si to užil. Začíná to jako space opera a dá se na to koukat, ale hlavní síla je, když přistane na zemi a začne pravé devadesátkové buddy movie. Brie Larson je sympaťačka a s mladě vypadajícím Samuelem L. Jacksonem jim to klape. Samuel je vtipnej a je to prostě prdel. Jediné co na mě nefungovalo byly dojemné scény se Skrully. Nedokázal jsem s vážnym ksichtem litovat zrůdy, co vypadaj jak monstra z Bladea II. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa točí okolo hlavnej hrdinky hľadajúcej svoju minulosť. Bohužiaľ to, čo malo byť odrazovým mostíkom k príbehu á la Agent bez minulosti (2002), skončilo ako veľmi slabý odvar spomínaného, ​​kde absencia spomienok a minulosti postavy spôsobuje nemožnosť sa s ňou naozaj zžiť. Väčšina zvratov je totiž zle vykonaných - dajú sa čakať alebo pôsobia nedôveryhodne vzhľadom k doterajšiemu vývoju postáv. Navyše nie nadarmo sa hovorí, že hrdina je len tak silný, ako jeho záporák. A ten chýba. Hlavný antagonista tu totiž nie je pre hrdinku skutočnou výzvou a celý jej súboj s ním tak pôsobí len ako ďalšie odškrtnuté políčko v recepte, na ktorého konci čaká origin story. Výsledkom je, že ani jedna z dejových línií nie je zaujímavá, prekvapivá alebo napínavá. Všetko sa to deje, ako sme to už videli diať sa toľkokrát, len s inými tvári. Lenže napríklad taký Doctor Strange (2016) mal aspoň vydarenú vizuálnu stránku a charizmatické hlavné postavy. Tomuto snímku chýba oboje. Ako sme už zvyknutí, akcia speje k počítačom vygenerovanej bitke na konci tretieho aktu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Podle maskérů trvalo nanesení make-upu na herce, hrající Skrully, dvě hodiny. (CinemaRanger)
  • Jedním ze světů, které výtvarník filmu Andy Nicholson v okolí Los Angeles pro potřeby natáčení stvořil, byla Torfa. Nicholson se svým týmem využil prostředí pískovny a lomu v Simi Valley a s pomocí stovek kilogramů písku ho přeměnil ve vizuálně velice dynamickou lokaci. (Zdroj: Falcon)
  • Ve filmu Iron Man (2008), který se odehrává 13 let po událostech z Captain Marvel, se agent Coulson (Clark Gregg) představuje jako agent Strategicko-humanitární intervenční elitní logistické divize (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division) s tím, že na názvu ještě zapracují... a až na konci použije zkratku S.H.I.E.L.D. Ve Captain Marvel se však Nick Fury (Samuel L. Jackson) už představuje jako agent S.H.I.E.L.D.u. (Ištván87)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama