Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Postrádal som napätie a atmosféru, prekážalo mi nelogické chovanie postáv (polovičný spoiler) (aj to, akým spôsobom skonal príšerácky záporák) (koniec spoileru) a kombinovanie hororového žánru s rodinným drama v tomto prípade filmu vôbec nesedelo, pričom prelínanie daných scén je dosť nezmyseľné. Nijak príbehu nedodali akúsi pointu a dej taktiež nikam neposunuli. Ale nechcem znieť extrémne kriticky, takže odpad nedám, no po pravde mi deň po zhliadnutí v hlave zo snímku zostala len chytľavá klasika, púšťajúca sa z audio-macíka ("If you're happy..") a zubaté lesné monštrózne "čosi". ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za tip na tenhle film vděčím uživateli Daiker za což mu tímto děkuju. Že nepůjde o film, kterej bude disponovat vysokým bodycountem a gore je jasný už podle obsahu. Lesy, déšť, tma a nestvůra. Tohle je spíš o hereckých výkonech dvou hlavních představitelek, napětí a atmosféře. Trochu rušivým elementem pro mě byly ty flashbacky do minulosti. Myslím si, že vše se dalo stihnout v úvodní půlhodince. Co se týče samotnýho monstra asi až tak originální není ale určitě neurazí. The Monster hodnotím slušnými 3hvězdami. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině jsem na ten film doslova křičel: "Tak už se kurva konečně vymáčkni!! Dvacet minut tam tajtrlíkujou kolem auta a nic!! Dooprdele, vždyť tu jsou tři postavy a jeden zombie medvědo-vlko-veverkovec, jak těžké asi musí být rozjet kolem toho nějakou akci (nebo aspoň napětí..nebo něco)??!!" ..A po další hodině to rozhodně nebylo lepší.. Tohle je snad produkt nějaké scénaristické chráněné dílny nebo co, protože takhle zprasit geniálně jednoduchý a přímočarý set pro parádní monster"animal" horror, to se jen tak nevidí.. Potvora vypadá relativně dobře, ale jinak mi to fakt svou blbostí, nedotažeností, protivností a promarněností trhalo žíly. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadí na typickou lekací žánrovku, ale skutečnost je jiná. V monster hororech obvykle bývají v centru dění jejich monstra, zatímco okolní postavy a vztahy mezi nimi tvoří jen bezbarvou omáčku. Tady naopak v popředí stojí dramatický vztah mezi uvěřitelně vykreslenými a přesvědčivě zahranými postavami a hororová linka se odehrává jen na pozadí. Monstrum (čistě anonymní – nevíme, co je zač a odkud se vzalo) pouze reflektuje znepokojivý vztah matky alkoholičky s její rozbouřenou dospívající dcerou a slouží čistě jako katalyzátor k tomu, aby si obě postavy uvědomily, jak se k sobě chovají. A zatímco vztahový vývoj hlavních postav funguje na jedničku, tak jejich reakce na okolní dění šustí papírem, až běda. Monstrum, které lze zahnat pouhou baterkou, se snaží odlákat zbytečně komplikovaným způsobem jen proto, aby prošly kýženým emočním vývojem. Hororová linka tak sama o sobě nepůsobí moc přesvědčivě, chybí jí nápad, větší napětí a logika. Přesto si po celou dobu drží slušnou atmosféru. Staromódní hororové fandy navíc potěší comeback „chlápka v gumovém kostýmu“ (rozuměj žádné CGI), což místy filmu přidává na autenticitě. Ale jen tehdy, kdy je monstrum vidět pouze v náznacích. Když pak vyleze víc na světlo, tak je znatelně gumové. A vypadá dost oldschoolově (trochu jak ten rohatý pes, do kterého se přemění Sigourney Weaver v Krotitelích duchů). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé ženy by neměly mít děti.... Noc, bouře, matka s dcerou v autě, les, stará cesta, vlk, krev. Malý lesní horůrek připomene v několika scénách Aliens (1986). Nic velkého, jen lehce předvídatelný snímek s dobrou atmosférou. Obě aktérky hrají velmi dobře, ale bylo jasné, že sledovat hodinu a půl události kolem jedné lesni nehody by nebylo pravé ořechové. A tak se do filmu vkrádají flashbacky, které vůbec neruší, naopak vysvětlujíí divákovi situaci, v níž se matka s dcerou nachází. I když na monstrum zřejmě brzy zapomenu, film mi příjemně utekl a líbil se mi. Bouře, les a temnota kolem jsou zkrátka fajn. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama