Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (187)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Pěkný a milý film, ale čekal jsem od Eddieho trochu víc. Příběh pana Churche nebyl zas tak zajímavý na to, aby potahal celý film. Hlavně když se o něm ani na konci téměř nic nedovíme. Čekal jsem na pořádné vyvrcholení a odhalení jeho tajemství a nic. Umím si představit, že takový Denzel Washington nebo Forest Whitaker by ho dokázali zahrát podobně a možná i lépe. Né že by Eddie Murphy na tu roli neseděl, ale sotva se ve filmu nějak projevil. Je to škoda, protože potenciál měl. Celkově tomu chybělo trošku víc. Líp zpracované postavy a lepší vyprávění příběhu. Ke konci jsem začal už trochu nudit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Byl jsem docela zvědavý, zda mě tento docela vychvalovaný film s Eddie Murphym nadchne. Nejsem sám, kdo jeho herectví moc nemusí a už velmi velmi dlouho nenatočil kvalitní film a lépe hodnocené filmy s ním tu mám hlavně z nostalgie. Tady se ukázal ve vážné roli, v které jsem ho vlastně nikdy neviděl. Jedná se o klasický sentimentální film, který se pokouší brnkat na emoce a vyloudit z nás nějakou tu slzu. A i když se mu to u mě povedlo, tak přesto si nemyslím, že je bůhvíjak výjimečný, aby si ode mě zasloužil čtyři hvězdičky. Takže zůstal jen u dobrého průměru, který se dá už trochu doporučit těm, co hledají lehce optimistický film skoro ze života s trochou tajemství. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Krásný a milý film o laskavosti. Eddie Murphy vypadá, že ani trochu nezestárnul, ale hlavně dokazuje, že je skvělým hercem a je škoda, že se své nejlepší roky plácal v průměrných komediích. Vaření, hudba, doba a přátelství hlavních hrdinů, všechno fungovalo. Mě se to líbilo a takových filmů by to chtělo víc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkách som neprestával uvažovať nad tým, odkiaľ tento film berie 80%. čím si ho zaslúžil? Že by posolstvom? Lebo ja som tu videl len jedno, že existuje nejaký kolobeh života a ľudia sa rodia a umierajú. To mi však na vyššie hodnotenie nestačilo. Ak mal byť film tlačenku na slzy, ani to sa nepodarilo, tie straty blízkych sú natočené sucho a bez silnej hudby. Dávam priemerné hodnotenie, ale aj to len preto, že mám rád Brit Robertson. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký light filmík s príjemnou atmosférou, kde je každý ku každému milý a dobrý. Osobne som čakal na záver nejakú pointu väčších rozmerov, keď sa Mr. Church po celé tie roky správal tak tajomne. Napokon to jeho tajomstvo bolo v podstate dosť neutrálne, a tak netuším, prečo svoje súkromie tak skrýval - hoci ako umelý udržiavač napätia príbehu to bol asi dobrý nápad. Eddie Murphy ma po dlhej dobe bavil (ak teda nerátam jeho Donkey kariéru v Shrekovi). Postavy filmu sa mi veľmi páčili, len škoda, že dejová línia nebola viac turbolentná, pretože tu si to mnohé situácie priam vyžadovali. Takže aj celkový pocit z tohto filmu bol u mňa skôr neutrálny, teda 3*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama