Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (188)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mr. Church je pohádka. Vlídný a milý příběh o tom, že vše na světě má své místo, vše se točí v kruhu a rodina je základ státu. A rodina, to může být každý, kdo chce v nějaké být. Svět je krásné místo, kde se vždycky najde nějaký Mr. Church a postará se o vás a vy potom o něho. Ne, ale teď dost ironie. Není to ani dobré ani špatné. Záleží hlavně na náladě, kdy si film člověk pustí. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film který vás pohladí na duši. Film, který si na nic nehraje a už na začátku vás osloví titulkem : Tento příběh je inspirovaný skutečným přátelstvím. Scéna začíná a i končí v kuchyni vařením a ihned nás vtáhne do děje. O Eddiem nebylo hodně dlouho slyšet až jsem si nedávno říkal kam se ztratil. Teď se vrátil v plné parádě jako Mr. Church, klidný, obětavý ale zároveň i tajemný, tak jak ho neznáme a ihned mi to vynahradil a já mu věřil každé slovo co přečetl z knížky a zároveň ochutnal každé jídlo co navařil. Uvědomíte si, že lidí jako Mr. Church je kolem vás velice málo ale jsou to možná jedni z nejdůležitějších lidí, protože vás dokáží nenuceně ovlivnit a nasměrovat. Jsou tací co mluví o všem, jen ne o té osobě, jsou tací co mluví jen o té osobě, jsou tací co vás chtějí rozveselit a jsou tací co vás rozbrečí. A pak jsou tací co neříkají nic, protože ani nemusí.Tato věta naštěstí zazní ve filmu dvakrát v dané chvíli jsou slova opravdu zbytečná. Za mě i 9/10 a to díky skvělému hereckému výkonu všech zúčastněných herců. Velice příjemné překvapení a film který nemůže urazit nikoho. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

To se jednoho dne probudíte a zjistíte, že v kuchyni je Eddie Murphy a vaří snídani. A pak zjistíte, že je taky váš osobní knihovník. A poslouchá jazz. A než se nadějete, tak vás tenhle laskavý, smutný a přesto pozitivní příběh vtáhne. A nepustí. Ač se tu mnohé točí kolem umírání, je výsledek milý, neuvěřitelně lidský a plný naděje. A velmi nenápadně, zlehounka podsouvá náznaky odpovědí na otázky, které si člověk klade, ač si to někdy ani sám sobě nepřizná. Jistě, téměř všechny ingredience už tu byly, včetně řady klasických klišé, ale filmaři, zejména skvostný Eddie Murphy z toho dokáží vytvořit nezapomenutelnou hostinu. A není to jen tím, že kromě obvyklých přísad, to vše okoření tajemstvím. Svou roli hrají také výborně zvolená hudba či skvostně načrtnuté vedlejší postavy, a to i ty, které se příběhem jen mihnou, nebo se jen občas vynoří, aby příběh lehkou tečí nasměrovaly tam, kam má namířeno. Do divákova srdce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách filmu jsem se rozhodl na chvíli vypnout cynickou část své osobnosti a v klidu jsem si užil pohodový snímek, u kterého jsem si několikrát vzpomněl na Řidiče slečny Daisy. Bylo to poprvé, kdy jsem viděl Eddieho Murphyho ve vážné roli, ve které se se nijak nepitvořil, takže jsem ho za tento film skoro začal mít rád. Nevím, jak je to možné, ale v tomto týdnu jsem viděl Britt Robertson už ve třetí roli, mám tu trochu přeBrittováno:-D. Mr. Church patří k těm uvěřitelným filmům, jasně, byla tam hra na city, ale tvůrcům se naštěstí nepodařilo upadnout do tradičního patosu a udrželi ho v civilní a lidské rovině, čímž mě nemálo potěšili. Tohle byl dobrý film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovou porci civilního herectví jsem od Eddieho skutečně nečekal. Ze všeho nejvíc se mně však líbil ten jazzový hudební podkres v půlce filmu on byl tak hezky nenápadny a nevtíravý a přitom nádherně dělal atmosféru i příběh. Film samotný byl hodně o citech na můj vkus až moc, ale na slušivý tři to má v pohodě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama