Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla road movie komedie, kde se nevinný učitel dostane až do Turecka a zažije tolik věcí, že tomu ani sám nemůže věřit (co by taky dělal přes dovolenou v Hamburku, nejnudnějším městě Evropy :-)) . Film se houpá v lehkém rytmu evropského podnebí a jsou tu skvělé hlášky: To je droga ne? Ne! Je to jen brko - To z nás děla dementy. Chceš říct, že jsem dement? // Řeší se tu samozřejmě i matematické úlohy, které jsou pro cestu životně důležité - např. jak velkou rychlostí musí jet Dacia, aby přeskočila 25 m řeky? 96,41 Km/h! Christiane Paul i Bleibetrau jsou skvělí. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ked vidim pri akomkoľvek nemeckom filme v kolonke žánru romantický, komédia tak ma vždy len strasie lebo sa mi hned vzbavia tony nemeckej produkcie ktorá vypĺňa štvrtky na Pro 7 a Orf1. No ale toto bolo našťastie z úplne iného súdka aj keď filmu chýbal akýkoľvek zmysel pre realnosť, náhody blížiace sa k hraniciam nemožnosti a gíčovosť v určitých častaich. A okrem toho pre mňa nastalo predčasné romantické finále už pri scénach s prekrásnou a divokou Brankou Katic.) ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie roadmovie aké som kedy videl. Zaujímavé, romantické, občas nejaké tie režisérske ozvláštnenia, hra s kamerou. Eňo ňuňo. Christiane Paul je v tomto filme krásna - vydarená temperamentná personifikácia horúceho letného mesiaca júl.Výhodou je, že narozdiel od ostatných filmov sa tu Akin nezaoberá konfliktnou témou - a hneď je z toho jeho najlepší film. Nech žije letná láska. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Němci jedou, takhle romantická roadmovie je sice založená na dost vojetým příběhovým vývoji, v podstatě vůbec nic inovujícího, ale co na tom, když to je prostě výborně zpracovaný, zahraný a po celou dobu to tak nějak příjemně ubíhá a člověk se prostě baví. Snad jen ty německý držky by nemusely být tak příšerný, ale naštěstí to tam vynahrazuje moc pěkná Christiane Paul ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmečky od mistra Fatiha mě dokážou dostat do varu. Povedlo se mu to hned svým druhým počinem, který jsem tedy viděl až po jeho vyhlášených majstršticích (Proti zdi, Odnikud ) , ale to nic nemění na tom, že tohle až pohádkově vyznívající dobrodružství jsem si užil do posledního kilometru. Definice slunce od Moritze je možná pravdivá, ale stejně je mně blíž definice slunce od Juli. Díky prožitému příběhu jsou Moritz na začátku filmu a Moritz na konci filmu, dva rozdílný Moritzové a tomu se dámy a pánové říká herecké mistrovství. Topkovej zážitek. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama