Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

Figu 

všechny recenze uživatele

Velkolepý akční drama? To ne-e! Musím uznat, že herecký kvality v sobě Matthew určite nosí a je jak jinak než tahounem této životopisné story, nicméně je to krutě dlouhý a převládají tam i pasáže plný nudy. Napočítal jsem jich tam asi 49 minut... Jo, kdyby to o ně Gary Rossů řízl, bylo by to solidní 90ti minutový historický drama, který bych ocenil určitě vyšší známkou! Takhle těch 55% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že Američanov zaujíma v kinách podstatne viac alternatívna súčasnosť v podobe komiksových adaptácií ako vlastná história. Ale takto by to samozrejme dopadlo rovnako všade, ide skôr o mentalitu súčasného väčšinového publika. McConaugheymu to pri Mississippi opäť sekne, celý film bez problémov ťahá na svojich ramenách. Film o tom, že história je celkom komplikovaná vec a rozhodnutia a činy minulosti sa prejavujú aj v ďalekej budúcnosti. A že sa toho zase tak o tých 85 rokov (paralelná línia zo súdu) veľa nezmenilo a že sa toho mohlo zmeniť dodnes stále ešte viac. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Místy dlouhé, místy moc roztrhané, ale přesto velice zajímavé zpracování příběhu, jehož hlavní postava je sice vykreslována převážně jako kladný hrdina, nicméně když se člověk zamyslí a pokusí se na problematiku pohlédnout z druhé strany, zas takový klaďas to nebyl. Nicméně s tímto příběhem jsem před sledováním seznámen nebyl, doplnil jsem si tedy nějaké znalosti a mohl si udělat obrázek svůj. Paradoxně hlavní nebylo vyústění McConaugheyova příběhu, ale příběhu jeho syna. Nad absurditou člověk musí zakroutit hlavou. Stopáž je bohužel trochu přepálená, střihač měl dostat více svobody... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel takhle se nedá servírovat 139 minut dlouhý film. Střih je tady něco jako magická hůlka, když si nevíme rady, střih a jsem rázem o několik měsíců až let dál a přitom se současně vyžívat v dějově nic neříkajících scénách, to jsem opravdu zíral jak Garry konkuruje uspavačům hadů.Jasně dějiny libovolné země jsou dlouhé, předlouhé, ale bez schopnosti umět vyprávět ucelený příběh nebo rozvést epizodu je skoro nemožný u mně zabodovat a to i tehdy, když má režisér po ruce takovýho hereckého mága jakým je Matt. Filmu přiznávám sociálně politický přesah, kvalitní kameru a již zmíněného Matta, ale víc jak tři ze mě film nevytříská ani kdyby se posral a i tak se považuju dobráka. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o muži, který dokázal změnit mnoho životů, zasazený do doby, kdy se toho dělo opravdu hodně, ale většinou nic hezkého. Poctivý kus filmařiny, délkou sice závratný, ale obsahem kvalitní. Ačkoli tentokrát ne oscarový, tak přesto jako vždy skvělý Matthew, kterému vizáž i venkovský přízvuk sedne. Výsledný dojem z filmu umocňuje skvěle padnoucí hudba a syrové válečné scény. Film, který skrze skutečné události popisuje, jaká to byla mizerná a podělaná doba. Tím mi lehce připomněl pár let starý třídílný klenot Hatfields & McCoys. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)
  • Do rolí komparzistů se přihlásilo přes 7 tisíc uchazečů. (ČSFD)

Reklama

Reklama