Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 3

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (151)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka je ďalšou z radu podobných, pripomínajúcu temnú dobu Ameriky, kedy slovo 'ľudskosť' bolo sprosté slovo. Hrozná stránka doby americkej občianskej vojny nazvaná ako vojna Severu proti Juhu, kedy sa predovšetkým rasová neznášanlivosť tiahla ešte veľa rokov po tej. A v takejto dobe žil človek výnimočný a nestranný. Príbeh južanského farmára, ktorého stvárnil Matthew McConaughey, poukazuje na hrdinu, ktorý sa v takej dobe v rámci spravodlivosti zastal všetkého a všetkých. Dej sleduje jeho počínanie, ale stvárnené je to nejako podivne. Aj napriek dlhej stopáži snímky sú mnohé udalosti akoby nedorozprávané. Hrozné obdobie otrokárstva a neľudského zaobchádzania s negrami, ktorý je len trochu odlišný síce je dejovo zvýraznený, ale po citovej stránke ako by to divákovi bolo jedno. Celkovo to skrátka vyzerá len ako ďalší obyčajný ničím sa neodlišujúci príbeh akých sú už hŕby. Z takéhoto námetu mala vzniknú skôr televízna miniséria, kde by boli isté udalosti ďaleko viac spracované. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $20,810,036 Tržby Celosvetovo $25,035,950Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ výborne zvládnutá dráma z občianskej vojny sever proti juhu s výborným obsadením, tak troška to pripomenulo aj Emmerichovho Patriota /80%/ ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je až príliš ambiciózny na to, aby sa ponoril do štúdie postáv, ale aj príliš finančne obmedzený na to, aby mohol rozprávať príbeh, ktorý zodpovedá predstave režiséra. ,,Boj za slobodu" je filmom rozdeleným sám proti sebe. Není to katastrofa, len priemerný vojnový film o boji za bavlnu, česť a zrode národa. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale to hlavně proto, že období otroctví v Americe takové prostě je. Za mě je to jedno z nejšílenějších období, která na Zemi proběhla, a to hlavně proto, že to ukazuje, jak ubozí někdy jsme. Film bohužel nepřekračuje žádnou mez a podává to, co se od něj očekává. Matthew je ale pořád dobrý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za trestuhodné plýtvání McConaugheyho schopnostmi. Za necílevědomou dramaturgii, která z toho dělá jen rozbředlou historickou vzkazku. Za nekvalitní technické zpracování. Za tezovité podání myšlenek, které v době, kdy se zase některým zužuje zorné pole za vystřiženými otvory v kápi, nelze přehlížet. Za to všechno, kdyby to bylo jen trochu fyzicky možné, bych na Rossův film nejraději shodil sochu generála Leeho. A nechtějte vědět, co by se Free State of Jones stalo, kdyby jej viděl paascha. Jsem si jist, že po rychlém soudu by se už houpal na nejsilnější větvi bílého dubu.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)

Reklama

Reklama