Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka štyroch astronautov je podrobená psychologickému experimentu, pri ktorom sú zatvorení do podzemného simultánneho vesmírneho korábu a odrezaní od sveta bez akejkoľvek možnosti komunikácie na 400 dní. Za žiadnych okolností nemajú povolené otvárať špeciálne zatesnený otvor, inak misia bude považovaná za obrovské zlyhanie. Avšak s narastajúcim počtom dní sa začínajú diať podivné udalosti, ktoré ich prinútia uniknúť z tejto podzemnej pasce. Tomu, čo následne uvidia, nechce ani jeden z nich uveriť... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nápady by boli, no spracovanie už až tak dobré nie je. Nie je to síce tak zlé, Earthrise, no tiež podľa mňa nevyužil svoj kompletný potenciál. Nápady sú tu, herci sú okey, ale ich postavy už až tak zaujímavé nie sú. Plus nám film na niektoré veci neodpovedá. Prečo? Čo sa reálne stalo? Ako to celé dopadlo? Niekedy je fajn nevedieť, no tu to vyslovene chýba. Prostredie lode zaujímavé nie je, no exteriéry podľa mňa vcelku zaujímavé sú a myslím si, že tam si dali tvorcovia celkom dosť záležať. A to podľa mňa film trošku zachraňuje pred pádom do hlbín. Ale znovu by som sa k tomu nevrátil. Hodnotenie: C ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Lacná záležitosť so skvelou muzikou a znepokojúcim pocitom neistoty, ktorý sa tiahne celým filmom, avšak s topornými hereckými výkonmi (ten chlapík v čelenke ma išiel s tým jeho idiotským úsmevom neuveriteľne rozsekať!) a miestami tupým až smiešnym vystupovaním postáv. Veľmi silné dve hviezdičky za mňa. 45% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Fejkovní sci-fíčko, které má skvělou vlastnost v tom, že v divákovi dokáže vybudovat perfektní pocit nejstoty. Velkým mínusem je ale fakt, že po celé té době, kdy vám hlavou lítá jeden možný scénář za druhým, sice k vývoji dojde, bohužel v závěru je z toho jen z prdu kulička. Osterman evidentně popustil udičku dál, než ji mohl zaseknout, ale určitě nemůžu říct, že jsem se nudil. 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavý a napínavý film, který mě dusil dost dlouho v zdařilé atmosféře nejistoty. Ovšem takovou půl hodinu před koncem tam bylo tolik záhad, že mi bylo jasné, že buď vysvětlení nebude a nebo bude a v tom případě by byl pan režisér génius. No, není, konec je hodně otevřený a nic neřekne. A aby si divák musel toho tolik domýšlet - ne, to fakt ne, možná bych si to mohl po svých zkušenostech s Lynchem a pochopení všech jeho filmů, co jsem zatím viděl (včetně Inland Empire - to je geniální dílo...), ale i tak mi z toho vychází blábol. A je mi to dost líto, protože potenciál to mělo a atmosféra byla neskutečná. Jaj, no tak snad příště. 3* ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Bez peněz a talentu postapo sci-fi netoč. Poučka, kterou si stále řada filmařů nepamatuje a oblažuje svět nekoukatelnými výplachy. Jako je třeba 400 Days. V první polovině se snaží trojice idiotů a Caity Lotz diváka unudit poflakováním se po podzemní simultánní raketě. Ale protože je člověk zvědavý, co se stane, až dotyční vylezou zpátky na povrch zemský, vydrží. Ale ono se nestane nic. Jen se zvýší hustota debilů, takže tu šaškuje víc lidí. No dobře, řikam si, tak počkám do konce a třeba přijde nějaké zajímavé vysvětlení, které dá celé té zhovadilosti nějaké opodstatnění. Nepřišlo. Ono totiž nepřišlo žádné vysvětlení. Ještě během psaní komentáře jsem byl přesvědčený, že vypotím alespoň nějaká procenta za Caity Lotz. Jenže to nejde. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Tranquillity (název nepřeškrtnutého města) je mímo jiné také název modulu, který byl připojen k Mezinárodní vesmírné stanici v roce 2010. Obsahuje nejmodernější zařízení pro údržbu životního prostředí na stanici. Tyto systémy recyklují odpadovou vodu pro posádku a produkují dýchatelný kyslík. Tranquility nebo-li Node 3 je také vybaven zařízením na revitalizaci atmosféry, které filtruje škodlivé látky. (vqlidu)

Reklama

Reklama