Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (601)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma Mark Wahlberg a hlavne Peter Berg, ktorý nám naservíroval až prekvapivo drsnú záchranu. Skutočne som nečakal takúto drsnú jazdu, ale samotná záchrana ma akosi nestrhala. Postavy mi prišli akési bez života. Wahlberga mám rád, ale nevedel som sa vžiť do ich situácie tak, aby mi to ponúklo ešte o kus lepší zážitok. Tak či tak som milo prekvapený a nenudil som sa. Rozhodne lepšie ako nevýrazná záchrana vo filme The Finest Hours. 75% - 4* ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První hodinu se tam hádají bodří drsní dělňasové (btw Kurt Russell bude macho grande asi i na smrtelné posteli) s hamižnými (jak jinak, že?) kravaťáky o tom, zda vrtat, či nevrtat. Zbylou cca půlhodinu už pochopitelně probíhá od začátku očekávané (digitální) ropné peklo, které ovšem postrádá památné momenty a místo do extrému hnaného napětí a nervozity vsází (bohužel) hlavně na zběsilé tempo. Tím naštěstí disponuje i dlouhá dialogová expozice, která by jinak byla kvůli nebývale nadměrnému využívání odborných termínů (karotáž, cementace a mraky dalších pro laika podivných slov) patrně k nepřežití. Dobrá sezónní jednohubka, žánrové vrcholy však raději hledejte jinde. 60 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taká obrovská katastrofa a len 11 mŕtvych, to nebude až taká tragédia. Okrem obrovského poškodenia životného prostredia, čo je tu spomenuté len titulkami. Prvá hodina filmu je totálne nudnou povedačkou o téme, ktorej nerozumie skoro nikto. Kým nezačnú lietať šrúby a všetko vybuchovať, nie je sa na čo pozerať. A vlastne aj potom tam v jednom kuse vidieť len oheň a tmu. Toto nie je katastrofická dráma, ktorá by vás dvihla zo sedadiel. Vzťah divák - postava je tak slabo vyvinutý, že mi bolo úplne jedno, kto a koľko ich tam zomrie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nahlédnutí na to, jak to vlastně funguje na plovoucí vrtné plošině. Je k nevíře, kolik bezpečnostních opatření se vynechá, když vás tlačí čas. Katastrofě žalostně scházelo více epičnosti. Nějak to postrádalo větší koule. V ději jsem postrádal jakýkoli závan emocí. Strašně mě nebavily rodinné Skype vsuvky. Nicméně povětšinou děj pěkně odsýpá a hlavně příliš nenudí. Solidní večerní jednohubka, která neurazí. Tedy pokud si ji pustíte z pohodlí domova. Do kina asi úplně nepatří. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Napínavá akční rekonstrukce jedný z největších kravin hamižný korporátní demence, jaká se teď v nedávný paměti přihodila. V první fázi se divák musí provrtnout naftařskou hantýrkou, ale vzhledem k vtípkům a přímočarosti to není nijak útrpný. Následuje fáze zlověstný praskání na povrch a unikání plynů (což je hororovější než téméř jakýkoli horor co jsem viděl za poslední roky), než přijde na to závěrečný katastrofický ohňový inferno a silně heroický chvilky (otazník do jaký míry je ten přeskok taky na základě skutečnosti, ale...). Řemeslně topka a trojice Wahlberg, Russell a Malkovich prostě ví jak táhnout herecky, takže tu je drama co podělá jen málokoho. Mám rád když takhle k všeobecně propíraný významný události později vznikne kvalitní film a člověk si to všechno hezky - a "hollywoodsky" - urovná, viz třeba pár týdnů zpátky SULLY nebo snad i nadcházející PATRIOTS DAY. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama