Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (601)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Podobné katastofy s globálnym negatívnim dopadom na prírodu sa budú opakovať do doby, kým zdravý rozum nezvíťazí nad chamtivosťou. Niekoľko zaújimavostí: Firma BP, ktorá bola za udalosti zodpovedná: Ušetrené financie nedodržaním protokolov: 125 tisíc dolárov. Škody na ľuďských životoch: 11. Finančné škody firmy: Súdne: 42 miliárd dolárov na odškodných, pokuta 18 miliárd dolárov vystavená USA + zákaz nových obchodných kontraktov s USA. Prírodné škody: 780,000 m3 oleja v Mexickom zálive, milióny rýb, živočíchov a rastlín mŕtvych či otrávených. Následky: Z ropného otvoru dodnes uniká olej - nepodarilo sa ho úplne uzatvoriť. Ryby majú v okolí katastrofy 6x vyššiu úmrtnosť, než predtým. Čistenie oceánskeho povrchu ešte stále trvá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Peter Berg nám pekne po greengrassovsky ukazuje (inak to už dnes ani nejde), ako to mohlo pred pár rokmi vyzerať na istej ropnej plošine niekde v Mexickom zálive či kde. Film je značne neprehľadný, čo v kontexte pekla na plošine plne zodpovedá tomu, ako videli situáciu priami účastníci. Hovory s manželkou beriem nie ako nutné zlo, ale proste ako nutnosť dnešných katastrofických filmov. Ostatne aj na to by sa našla výhovorka, že sa nejedná o klišé, ale iba o odraz reality. Na murphyho zákony film síce priamo neodkazuje, ale určite vás pri pohľade na stále sa kaziace veci (chladnička, auto, celá ropná plošina) toto spojenie s Morom v plameňoch napadne. Našťastie je scenár o niečo chytrejší a snaží sa sem nenútene vložiť to, čomu nesprávne hovoríme podtext. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAYDAY! MAYDAY! TADY JE DEEPWATER HORIZON. PLOŠINA HOŘÍ. MÁME TU MASIVNÍ EXPLOZI. POTŘEBUJEME POMOC…“ /// Než se začne podivně klepat vrtný potrubí, je to celkem nuda. Ovšem katastrofa ropný plošiny, to je jiný kafčo! Po vohnivejch gejzírech je to hlavně vo tom, jak pár jedinců trpí (bolestí) a někteří (zdraví) dělaj rozhodnutí. Pár z nich bude heroizováno a někdo (snad) pude bručet. Prostě film věnovanej katastrofě, těm co přežili, ale (hlavně!) těm druhejm! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu bejt připravenej. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR NE AKCE ** NAPĚTÍ * ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, ve všech směrech lehce nadprůměrný katastrofický film, který v mnohem připomíná nejlepší klasiky 80. a 90. let. Na druhou stranu se od nich v ničem neposunul. Máme tady povinné úvodní vykecávání, partu dobráků a partu magnátů, co ošidí bezpečnost, máme tady nadsazené reálné základy a nějaký seskok z vybuchující plošiny... A to je asi tak vše. :) 6/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Představení života na ropné plošině mi připomenul Propast. Hodně se mi líbilo, že to nehraje na vyhrocený akční scény a heroický činy, ale spíše zobrazuje normální dělňase, jak se vypořádavají s krizovou situací. Hraje tam hodně známejch ksichtů a potěšil mě konečně trochu jiný John Malkovich v roli takovýho lehce buranskýho korporáta. Když jsem na konci viděl fotku reálný ženy hlavního hrdiny, tak jsem se musel smát, že tu roli přiklepli Kate Hudson, která navíc hned v úvodu ukazuje vypracovanej zadeček. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama