Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (601)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Peter Berg nám pekne po greengrassovsky ukazuje (inak to už dnes ani nejde), ako to mohlo pred pár rokmi vyzerať na istej ropnej plošine niekde v Mexickom zálive či kde. Film je značne neprehľadný, čo v kontexte pekla na plošine plne zodpovedá tomu, ako videli situáciu priami účastníci. Hovory s manželkou beriem nie ako nutné zlo, ale proste ako nutnosť dnešných katastrofických filmov. Ostatne aj na to by sa našla výhovorka, že sa nejedná o klišé, ale iba o odraz reality. Na murphyho zákony film síce priamo neodkazuje, ale určite vás pri pohľade na stále sa kaziace veci (chladnička, auto, celá ropná plošina) toto spojenie s Morom v plameňoch napadne. Našťastie je scenár o niečo chytrejší a snaží sa sem nenútene vložiť to, čomu nesprávne hovoríme podtext. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De facto předělávka Titanicu, kdy plovoucí vrtná plošina nahrazuje zaoceánskou loď, K.Russell kapitána Smithe, Wahlberg Jacka, Malkovich kru a Rose je doma na skypu.. Expozice trošku křečovitě uvede diváka do podstaty příběhu (plechovka coly, kravata v barvě poplachu, historka o sumci) a zároveň nekompromisně polarizuje postavy na bodré americké kovboje rodinného typu, kteří vždy ví, co je správné a jednoho slizkého šmejda s cajunským přízvukem, co by si pro cent nechal vrtat koleno i dno Mexického zálivu. Budiž, musíme někomu fandit a obří energetická společnost to už z principu být nemůže.. Jenže jsme tu kvůli katastrofě, že jo, a autor si nejspíš řekl, že když v Lone Survivor definoval nový žánr „War Porn“, je nyní čas na „Fire Porn“ a vy si v zajetí šíleného střihu občas rezignovaně říkáte, jestli to byl výbuch, nebo ví bůh. Dohrou se zpomalenými záběry zraněných, přeživších a brečících pak Berg už jen trapně vykradne sám sebe.. No nic, snad přijde i eko-hororový sequel Pomsta ropou nasáklých louisianských krevet.. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Probereš se pod hromadou železa. Vyndáš střep z nohy a rozkoukáváš se. Všude kolem stříká mazlavá ropa, kterou okamžitě zachvacují nezastavitelný plameny. Celá plošina je rozpálená doběla a tlak milionů pascalů vystřeluje olověný kusy smrtelnou rychlostí. Vzduch je nasycen vybuchujícím methanem a záchrana vede jen do ledovýho oceánu. Deepwater Horizon je kandidát na nejnebezpečnější místo na Zemi a jako žánrovka na jeden z nejvydařenějších katastrofickejch filmů vůbec. Více zde. 80 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ekologickou stránku příběhu si člověk musí odmyslet, protože ve filmu není zdaleka ani naznačena katastrofa mnohem většího rozměru než je zde, mimochodem hodně efektně, natočená zkáza Deepwater Horizon. Jedná se o následný těžkozastavitelný únik ropy, která zdevastovala nejen život na moři, ale i částečně i přímořské oblasti Spojených států. Asi si člověk umí spočítat, kolik živočichů přišlo o život v porovnání s těmi 11, kteří se nacházeli na vrtné plošině. Toliko fakta.... Film je precizní ukázkou toho, co vše se může posrat, když se to sere a co vše dokáží vedoucí pracovníci ignorovat v honbě za ještě větším ziskem. Nebo-li, kdo chce víc, nemá nic a průser na krku. Přiznám se že přestože Kurta a Marka rozhodně můžu, nejvíce jsem si vychutnával okamžiky před prvním výbuchem, kterou jsou skutečně adrenalínové a vidět tenhle film na velkém plátně rozhodně musí stát za to. Pro milovníky techniky pro změnu znamená, že se něco více dozví o samotné těžbě atd atd. 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ano tento film je podle skutečné událostí. Dělal ho režisér Peter Berg (Hancock, Bitevní loď, Na život a na smrt) a celé to stálo 150 millionů dolarů. Berg pravděpodobně věděl, že se to nedá zaplatit ale na tom nezáleží. Záleží na tom jestli je tento film dobrý. No a- a jo je dobrý. Tenhle film hodně těží z akce, výbuchů ale především emocí. Celé je to emocemi nabité a i když se první půlky pouze mluví je to zajímavé. Deepwater Horizon není dokonalý film. Ale je to dobrý film. A to je nejdůležitější. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)
  • Ropná plošina zobrazená vo filme bola postavená len pre potreby tohto natáčania. To prebehlo z veľkej časti v  Chalmette v štáte Louisiana. (beso74)
  • Deepwater Horizon byla postavena v roce 2001. V září roku 2009 vyvrtala rekordně hluboký vrt, který měl přes 10 km. Vrtnou plošinu běžně obsluhovalo 130 pracovníků. (dom156)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno