Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (483)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tuctová Disneyovka se lehce vymyká z průměru krásným zobrazením oceánu a zejména tvárnosti vody. Naopak, podmořský svět je odbytý. Potěší vtipná komunikace prostřednictvím stylizovaného tetování. Kromě toho nabízí příběh jen průměrný a stokrát viděný děj o iniciační cestě, pěknou přírodu a typicky podbízivou animaci. Hlavně v první polovině děj zdržovaly nudné písničky bez pořádné choreografie. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Okouzlující holčičí dobrodružství plné barev, vody a .... no, té vody tam je opravdu hodně. Hloupá figura pro odlehčení a pobavení konečně zas jednou byla z kategorie těch, které diváka neserou od začátku do konce (ani nevím, kdy taková byla někde naposledy), hlavní hrdinka není z druhu hrdinů "jsem vyvolený a všichni se ze mě posaďte na zadek", na své cestě klopýtá (nakolik se v oceánu dá klopýtat) a naráží na problémy typu moc vody, zejm. při bouřce na volném oceánu, neznalost byť jen základů plachtění a limity dané fyzickými dispozicemi. Film nesází na patos, sentiment a infantilní roztomilost, přesto citlivější jedinci na pár místech uroní slzu. Okoralejší kusy uroní kulový, ale to těžko může někoho překvapit. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zase jednou příjemný animák, plný česky zpívaných písniček a spoustou humoru. Leckdo tu písně odsuzuje, ale obávám se, že mu nedošlo, že není cílovou skupinou... Nebo tu snad mají prťata účty s oprávněním komentovat filmy (a umí psát?) :-) ! Já mám jinou zkušenost. Děti to milují a ani dospělý u toho neutrpí žádnou újmu... tedy ehm, pokud to nejede z přehrávače každý den.. jako u nás. V pravdě po všech stránkách mrazivou Elsu jejíž úvodní píseň bych už možná vysekl i já v noci po náhlém probuzení.. vystřídala u nás nyní tropická Vaina z Tichomoří. Změna je to příjemná, obzvláště v těchto sychravých dnech. Azurové moře je nádherné i ostrovy a vůbec celý příběh a legenda... Já měl pro Tichomoří vždy slabost, jen mi v tom blankytném nebi chybí nějaké to Zero nebo Corsair :-) no nic, to odbíhám :-)! Dementní kohout ve filmu je super! Takže já dávám za 4 kokosové ořechy. * * * * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z top 3 animáků loňského roku. Disney se opět vrací na trůn a hezky po vzoru Pixaru (ten John Lasseter v titulcích nebude náhoda) rozšiřují svoje univerzum různými camei (nezapomeňte na potitulkovku). Ztělesněním a hlavní důvod proč mě film přilákal dávno před premiérou je samozřejmě the Rock, který své filmy rozhodně umí prodat a své diváky si vždycky najde. Moana (díky staré italské pornohvězdě v Evropě známá jako Vaiana) je film vskutku nádherný, dobrodružný, v potřebných chvílích dokáže neuvěřitelně udeřit na hlavičku a z několika skvěle natočených scén jsem měl vyloženě husinu. Mauí je takový mix Dwayna a IZe a je skutečně vidět, že se s tímto slavným hercem počítalo od začátku, jelikož v pohybech těla i obličeje jsem jej poznával a i když si troufám tvrdit, že lidi co to předem neví, tak ho ani ve filmu nepoznají, bez něj by to byla půlka této smyšlené postavy. Dabing si Johnson neskutečně užívá a dokonce vysřihne i chytlavou písničku, kterou je radost si poslechnout i po skončení tohoto poměrně atypického animáku. I tato Disneyovka je samozřejmě muzikál a soundtrack je rozhodně hravý a jistě se na iTunes dobře prodával. Ačkoliv mě film nedokázal úplně pohltit a dokoukával jsem ho natřikrát, minimálně několik scén z filmu a naprostý závěr jsem si skutečně vychutnával a v budoucnu ještě filmu šanci určitě dám...8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, prečo som to tak dlho odkladal, možno to je tým tichomorským kultúrnym prostredím, ktoré je pre mňa málo lákavé, no všetky obavy v tomto smere boli zbytočné. Príbeh je výborný, zaujímavý a plný vtipných scénok. Užijú si ho ako deti atak aj dospelí, k tomu treba prirátať na pohľad peknú grafickú stránku a výbornú hudbu. Slušný nadpriemer a veľká spokojnosť k tomu. 80/100 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Moana (Vaiana) je teprve druhou Disney princeznou, jejíž příběh se nezakládá na pohádce a rovněž při něm nedojde k milostné zápletce. (P. J. D.)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama