Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 3

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (268)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chan-wook Park dokáže namixovať úsmev, erotičnosť, drámu aj sadizmus do veľmi peknej a ucelenej skladačky. Scenáristicky a herecky prekonávajúce očakávania. Rôzne uhly pohľadov na rovnakú situáciu, hľadanie skutočnej pravdy z pozície diváka a aj príjemné vyvrcholenie príbehu robí z Komornej po Trilógií o pomste ďalší nadštandartný film. Kamera sníma nádherné prostredie, Park sa nebojí pritlačiť na pílu, zároveň si je režijne istý. Veľké množstvo režijných nápadov dovoľuje predĺženej verzií( tú som aj pozeral) trvať skoro tri hodiny bez akejkoľvek nudnej pasáže. Plný počet nie je z jednoduchého dôvodu. Nie je tam tá dravosť a ten existenčný determinizmus ako v trilógií o pomste. Tá bude u mňa zatiaľ stále neprekonateľný režisérov počin. Chobotnica nádherne dvojzmyselná a hudba etericky pod kožu sa derúca. Taký iný film o láske a podvodníkoch. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pro někoho půjde o lesbickou romanci, v níž vede cesta k objevení vlastní identity a překonání patriarchátu přes setkání s obří chobotnicí. Jiní mohou Komornou sledovat jako úvahu nad uměleckými reprezentacemi ženského těla a diváckou slastí z jejich sledování nebo jednoduše jako erotický thriller s hitchcockovsky semknutým a přehledným vyprávěním. Pod krásným povrchem, jímž se Park zdá být tak fascinován, se zkrátka skrývá dost dalších vrstev na to, abyste film přes jeho mimořádnou délku a pomalu stupňované tempo chtěli vidět vícekrát. Více zde. 85% Zajímavý komentář: IvoB ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Některé filmy provází hype, Komornou naproti tomu anti-hype a zvěsti o špatném filmu nebo nejhorším Parkovi. Ani jedno není pravda, ale zároven je dobře, že mi to trochu snížilo očekávání. ( I toho sexu jsem tam čekal víc, explicitnosti Adéle to nedosahuje.) Asi se dal čekat film propracovanější (=na maximum) po režisérské či vizuální stránce, takhle mě zaujmul především způsob vyprávění a odkrývání děje. Ocenil jsem, že i divák jako já se ve filmu dokáže orientovat, vše si pospojovat, a přesně si vybavit, jaké náznaky nám Park poodhalil několik desítek minut nazpět. Kvalit trilogie odplaty to nedosahuje, ale nebál bych se Komornou postavit na stejnou úroveň nebo dokonce výš než Stokera nebo Žízeň. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec sa mi to celkom páčilo. Retro japonské komorné drámy nie sú zrovna moja šálka kávy, ale toto mi napriek robustnej dĺžke dosť rýchlo utieklo. Enormnú erotiku by som na vašom mieste nečakal – je tu ledva jedna lesbická scénka -, ale inak je to fajn a najviac fajn je samozrejme šialený scenár, ktorý vám ponúkne niekoľko značne nečakaných twistov, ktoré dovtedajší príbeh zrazu ukážu v úplne inom svetle. Ku koncu ma to už každopádne čiastočne nudilo. A neviem, či tvorcom niekedy odpustím tú absolútne nijako nevyužitú chobotnicu v pivnici (hriech niečo také famózne nepoužiť!!!). ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Narazit v poslední době v kině na výtvarně krásně vybarvený film, který není víceméně brak, kýč, nuda, infantilní nebo akční flákota, to je umění samo o sobě. Po dlouhé době jsem se u něčeho:1. nenudila, 2.film nabízel víc než vizuální pokoukání či 3.psedofilozofování, které stejně nic objevného nepřináší. Film má mít erotickou atmošku,pro mě ne zcela silně úplně strhující, přesto má svoje působivé kouzlo. Úhel pohledu, realita a perspektiva podaná třikrát jinak dávkovaná do třech různých kapitol. Nejdřív se díváme očima komorné v zoufalé situaci, osamocené šlechtičny, která nemůže nikomu věřit a nakonec sňat.podvodníka a mizery, který ví, že v jeho pochybném prostředí se naivita, soucit a láska trestá dokonce i smrtí. Jen více podobných filmů, na které se dá koukat, aniž by člověk čekal na závěrečné titulky a litoval ztráty času a peněz. Když můžete něco ze zápletky předvídat a stejně nejde o nezáživný příběh, je to na dnešní cinema poměry výhra. Film navíc odlehčuje nadhled, humor a s ní související nápověda, že ničemu v životě se pro jistotu nemá hned věřit, ani brát smrtelně vážně. - A když už jsem u té důvěry... Největší výtku mám k tomu, že pohádková pointa filmu mě nepřesvědčila. Na šťastné konce u ztracených existencí nespoléhám, pokud se líbivé konce neodehrávají jen v něčí zoufalé fantazii. Ale kdo ví. Možná to byl záměr tvůrců ??? ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení postelových scén měli všichni muži, účastnící se natáčení, den volna. (Hal_Moore)
  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Timeline: Natáčení začalo 15. června 2015 v Kuwaně v Japonsku. Poslední klapka klapla v poslední říjnový den. Natáčelo se v Japonsku a Jižní Koreji. Film si odbyl premiéru 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. Do kin se pak podíval prvního června. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama