Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (533)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nápad to nebyl špatný, i když by se z něj mohlo dostat více. I když scéna, která je velmi připomíná scénu z Pádu třetí říše, tak ta je povedená. Tento Hitler je i přes vnitřní hlas je pro mne bez emocí. Nevytváří ani extra záporné a ani kladné (naštěstí) emoce až na lehký humor. Myšlenka Adolfa Hitlera u Zelených mne pobavila. No i když by ho někteří uvítali, tak já jsem rád, že tu není. Nechybí mi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Odľahčene, humorne s náznakmi satiry a veľmi rozumným spôsobom vykreslená súčasná spoločenská situácia v Nemecku. Aj nepríjemné a citlivé témy sa dajú rozobrať spôsobom, ktorý nikoho neuráža a nikomu nemôže vadiť, dokonca aj keď hlavnú úlohu hrá Adolf Hitler a jeho názory na svet. Toto je zároveň i tým najväčším plusom snímku. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rozhodně záležitost,která má nápad,jasný důkaz toho,že pokud chce tvůrce před něčím varovat,měl by tak učinit formou komedie,protože dopad je pak větší.Na druhou stranu už by se měli Němci přestat vůkol neustále omlouvat za své předky,prapředky a praprapředky a to hlavně těm,kteří po válce neváhali využít cokoliv a kohokoliv z bývalého Reichu ve svůj prospěch(např.americký raketový program postavený na Werneru von Braunovi,nebo bývalí členové SS bojující v rámci Cizinecké legie ve francouzské Indočíně).No vida,komedie a tolik důvodů k zamyšlení... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta mystifikace byla ke konci značně překombinovaná a spolu s dlouhou stopáží ztrácel tenhel nedokument na atraktivitě. Skvělá je myšlenka hodit Hitlera mezi lid a jen natáčet, bezchybný. Moc medií, ohraný, ale budiž. Ovšem celá ta omáčka, natáčení filmu na základě filmu, atd, to bych vynechal. Co se mu podařilo skvěle, bylo vyvolání pocitů z dnešní doby / situace a z tý mě dobře není. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy jsem se o tomhle filmu dozvěděl, jsem zahořel touhou ho vidět. Takže když mi v poště přistála pozvánka na novinářskou projekci, měl jsem velkou radost, že se film dostává do českých kin - a ještě větší, že CinemArt film uvádí v původním znění s titulky. Samotná projekce mě hodně bavila, film jsem si užil, výborně se při něm pobavil, a navíc mi to dalo brouka do hlavy, protože je tam pár myšlenek, které se dají dlouho převalovat v hlavě. Takže - ač nedotčen knižní předlohou - za sebe nemám problém napsat, že je to výborný film, který lze rozhodně všem doporučit - kromě toho, že je nápaditý, vtipný a originální, je taky promyšlený a filmařsky invenční a zajímavý. Herecký představitel Ády je výborný a ten film obsahuje minimálně dva (ne-li více) momenty, které mi přišly naprosto geniální - Ádovo první vystoupení v televizi a sekvenci s youtubery. Výborné mi i přišlo vystižení toho, jak to chodí v komerčních televizích - jak se tam chodí přes mrtvoly a jak se tam dělá kariéra. Aniž bych chtěl spoilerovat, snad mohu napsat, že člověku ke konci úsměv nepříjemně tuhne na rtech, protože ten film neuvěřitelně působivě vygraduje do svého mrazivého závěru - message toho filmu je naprosto jasná a je na každém, jak s ní naloží. Za mě velký respekt autorovi knižní předlohy, že dokázal vyhmátnout tak silné a aktuální téma, které je navíc zpracované s tak odzbrojující zábavností. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V krčme v Brandenburgu Hitler (Oliver Masucci) cituje báseň „Nachtgedanken“ (Nočné myšlienky) od nemeckého básnika Heinricha Heineho, 1844. Heineho diela boli v nacistickom Nemecku zakázané a boli spálené počas nacistického pálenia kníh v roku 1933 kvôli Heinovým židovským koreňom. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej sa Sensenbrink dozvedá o pomalom krachu firmy je takmer zhodná s podobnou scénou z filmu Pád Tretej ríše (2004). Tá je veľmi populárna aj vďaka YouTube, kde sa na ňu robia titulkové paródie. (Hookiuko)

Reklama

Reklama