Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (535)

vteco 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi kvalitně natočená příjemná komedie, která může lehce pobuřovat, ale nikdy nezajde až do extrémů, jenž by se šířily veřejností, což je možná trošku škoda. Začlenění Hitlera do současné společnosti je velice vtipné a počet slabších vtípků je téměř mizivý. Ke konci se snímek znatelně oprostí od komediálního žánru a začne převážně filozofovat, přičemž současná situace a reálnost tomu docela vhodně nahrává. Rozhodně vydařený risk. [75%] | Kino ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelá sonda do nemeckej spoločnosti. Krásna ukážka, že v podstate Hitler - neHitler, aj v dnešnej dobre by jeho názory mali veľký úspech. Stačí zvoliť správne a účinné slová a ono to pôjde, lebo ľudia sú ovce a sladké rečičky milujú. Budete sa diviť, koľko ľudí v Nemecku uvidíte hahlovať len pri pohľade na herca znázorňujúceho vodcu. Koľko ľudí len pri pár prudších rečiach o vlastenectve uznavlivo kýva hlavou a keby bola možnosť, hneď si svojho vodcu opakovane zvolia. Po vzhliadnutí filmu nadobudnete pocit, že ten Hitler, to nebola len dejinná náhoda, súbeh okolností. Ľudia majú proste radi svojich Hitlerov, nech je to už v akejkoľvek krajine. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatně to pracuje s Hitlerem, jako popkulturní postavou. Jeho hlášky jsou dost často opravdu vtipné. Jenže se to ubíralo směrem, který mi dějově nevyhovoval a to trajdání v televizi mě moc nebavilo. Navíc mi to přišlo hrozně amatérsky natočené. Největší selhání ale vidím v tom, že se pak Hitler na chvíli znelíbil lidu tím, že zastřelil psa. Každý kdo o vůdci něco ví, chápe, že ten zrovna psy miloval mnohem více než lidi. Když si představím, co by s tímhle tématem dokázal třeba Sacha Baron Cohen, tak nemohu jít výše. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2,956,960Tržby USA Tržby Celosvetovo $25,202,000▐ natočené v štýle Borata, tento krát ale naprieč Nemeckom podniká cestu vodca ktorý sa sem dostal časostrojom, aj keď to nie je úplne dokonale zvládnuté ale ako satira spoločnosti to má čo povedať a miestami je to dosť trefné, herecky fajn /60%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál naroubovat jeho návrat na současnou politickou situaci nevyužit tak jak mohl být a nebylo to ani tak zábavné, jak jsem očekával, ačkoliv první části filmu jsem se pobaveně usmíval skoro stále. A za hlavního viníka tohoto problému jmenuji to, že se někdo místo aby se vydal cestou totální satiry příliš věnoval osobnímu příběhu nudného novináře. Nicméně stále je to kdekoliv a kdykoliv se objeví Áďa, krásně absurdní, zábavné... a děsivé. Zvlášť pokud všechna ta setkání byla opravdu reálná. Tak či tak, závěrečná obrazová koláž ale reálná byla určitě. Byl to ale nepříjemný a divný pocit, když mi Hitler přišel chvílemi sympatičtější než všechno ostatní osazenstvo. Ještě že tam dali tu židovskou pamětnici! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Skutočný Hitler nepil alkohol a bol vegetarián. Tiež sa vyvaroval telesnému kontaktu s inými osobami. Tieto jeho zásady sú vo filme porušené. (Jumar)
  • Kniha, ktorú Hitler vo filme napísal je knižka, podľa ktorej bol natočený film. Je takisto písaná (z pohľadu Hitlera) a má rovnaký obal. (Jumar)

Reklama

Reklama