Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (337)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komedie. Bezduchý, ale nesmírně záživný slasher - jedna radost. Jako stupidní hovadina film úspěšně graduje až k samému 'to si snad děláte prdel' konci. Jenže o to vůbec nejde, čekáte snad od desátého dílu v sérii vyvražďovaček nějaký oduševnělý zážitek? Tohle je celé o zábavě, možná až trochu o parodii celého žánru. Vážně nevím v čem je problém, proč si s postavou Jasona trochu nepohrát, v téhle fázi už beztak neměl co ztratit... Jinak musím pochválit dobré vraždy, zejména tu spacákovou. [P.S. - tento díl byl před x lety vůbec prvním, který jsem viděl, takže je v tom zřejmě i trocha nostalgie - každopádně ho ale stále považuju za dobrý, i v rámci komplet série] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No nemůžu si pomoct, ale já se docela bavil. Sám Jason ve vesmíru je úlet na entou a i když tenhle šílenej nápad nebyl využit naplno, našlo se tu pár věcí, který dokázaly zabavit, pár litrů krve taky vyteklo a nakonec jsem se i zasmál, když Jason začal otloukávanou se spacáky. No a navrch tu bylo celkem sympatické osazenstvo s několika hezkejma holkama a Peterem Mensahem. Podle mě neprávem podhodnocenej trash. 55% ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tak oproti tomuto je aj nový remake Piatok 13-teho geniálnou vyvraždovačkou. Čo to má znamenať? Keď už nie je nijaký námet o Jasonovi tak ho jednoducho vyšleme do vesmíru, veď ono to vlastne nejako dopadne. A dopadlo, Jason na konci umrel. Alebo nie? Keďže je to tak premárnený film nemá zmysel sa nad tým ani zamýšľať, Jason patrí na zem a nie do raketoplánu a takýto osud by mu určite neprial ani sám Freddy Krueger. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tvůrci nijak nehleděli na obsah starších dílů, vysrali se na nějaké Jasonovo oživování na začátku a prostě ho jen rovnou pustili na scénu. A to rovnou do vzdálené budoucnosti a do vesmíru. A tak pokud uděláte to samé, zapomenete na předcházejících 9 dílů, možná vás tahle akční slasher sci-fi alespoň trochu pobaví. Začátek docela jde, je tu spousta dobrých hlášek, pár dobrých mordů a tak prvních šedesát minut se to drží v tříhvězdičkovém bodování, po hodině to však jde docela do sraček. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak příšerné, jak psaly tehdejší recenze. To dnes jsou mnohem větší megasračky, než toto. Super quilty pleasure, které je s každým kouknutím lepší a lepší. No, rozhodně zábavnější o 100% než než ta ultranudná a divná 9. Special quest star...milášek David Cronenberg (jeho přítomnost na začátku filmu jest prý díky faktu, že rež. 1 díl tv s. Pátku 13.), který sem opět dodal zajímavého Roberta A. Silvermana.;-) Ti dva jsou nerozluční, chicht. Efekty jako lodě a růz. SF prvky jsou v poho a uber upgrade Jason je totál gorila.;-) A jelikož jde o dalekou budoucnost, tak (jako podobně v př. Hellraisera IV) víme, jak dlouho bude synátor paní Vorheesové řáditi. Já vím, 445 let byl v hybernaci, ale víte jak to myslím.;-) Dobrý ironický fórek s tím bordelem kolem Země 1, která (jaký to šok!) je v 25.st. již nepoužitelná a já jsem přesvědčen, že v reálu to nebude trvati tak dlouho. Moc pěkná holografická vzpomínka na tábor u Crystal Lake i s nezbytnými spacáky i s přibalenými kozaticemi.;) Prostě...pohodové 3 za tento nadprůměrný trash.;) P.s. a za 4 roky bude konečně zrušený hokej, dle tohoto prorockého filmu. Už aby byl konec té tupé a debilní masové zábavy. Pak ještě fotbal a bude klid. Jo a pro uživatele Benjamin-L, ano je to 10.díl. Proto to X, logicky. ;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V japonském Tokiu měl snímek premiéru v pátek 13. září 2002. (Stocki)
  • Betsy Palmer hrála v divadelní hře v Torontu, kde se film natáčel. Jeden z producentů ji kontaktoval s nabídkou možnosti zopakovat si roli Pamely Voorhees, ale k dohodě nedošlo a její postava nebyla do filmu zařazena. (henrycruel)
  • První snímek hororové série, který používá ve scénách zabíjení digitální efekty pro gore záběry. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama