Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice slušná válečná podívaná o dobývání-nedobývání – ničení-neničení klíčového mostu přes Rýn. V kontextu americké tvorby podívaná spíše komorní a úsporná co se výpravy i komparzu týče, i přesto však působivá, zajímavá a dramatická. Slušné vykreslení postav, několik zvratů a solidní vypravěčské tempo, které si vystačí i bez přehnaně monumentálních a patetických berliček, toť hlavní klady "Mostu u Remagenu". A že byl film natáčen v rozbouřené atmosféře posrpnové ČSSR, to už je jen pikantní paprička na slušně ochuceném válečném guláši. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani sa nechce veriť, že sa jedná o americký film. Pri bližšom pohľade však áno, odstup od historickej udalosti umožňuje objektívnejšie zhodnotenie situácie. Paralelný pohľad z oboch strán fronty na jednu situáciu uprostred bojov. Zbúrať, alebo nezbúrať most a čo z toho vyplynie, riešia obe strany a na každej dochádza k zmenám a konfliktom názorov. Počúvať rozkazy, alebo vlastný rozum, to ďalšia schizofrénna dilema, do ktorej vás niečo tak absurdné, ako vojna, dostane. Obe strany sú zobrazené morálne rovnostranne, čiže ani spojenci pri bombardovaní civilistov z toho nevychádzajú ako pozitívne opozitum Nemcov. Každý proste plní rozkazy a rieši veci, ako najlepšie vie. Za akú ideológiu, v tomto filme nie je až tak podstatné. Netreba písať, že je to iba pre dobro veci a zvyšuje to umeleckú hodnotu diela. ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý válečný film...kolikrát si říkám že John Guillermin umí točit své filmy dosti nadčasově...to není úplně případ Remagenu...který by sice dnešní válečné filmy mohl ještě strčit do kapsy ale nahlodal ho trochu zoubek času... ale opravdu jen tak drobátko...ale je to třeba případ jeho Skleněného pekla které nestárne vůbec...Robert Vaughn snad ve své nejlepší roli... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Americký válečný film, na kterém je nejlepší i nejhorší, že nemá čím překvapit. Nanejvýš tou okázalou kamerou, která s oblibou zabírá objekty z velké dálky, aby na ně pak mohla několik vteřin najíždět. Herci jsou buď prkenní nebo křečovití a jak už to u válečných filmů bývá, nejlepší výkon podává padouch, zde v podání Roberta Vaughna. Není tu žádná krev, zato spousta keců před každou akcí. Vojáci ukázkově padají k zemi jako mávnutím kouzelného proutku, celé je to takové lehce přiblblé, melodramatické akční dobrodružství, kterému dám pacifistické tři hvězdičky jenom za tanky (nemám rád věci, které létají a plují) a znovuprobuzenou touhu zahrát si Call of Duty. ;-) 65% Zajímavé komentáře: Pohrobek, efko ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený válečný film, skvělé obsazení, i příběh kolem natáčení u nás během počátku okupace. Čeští herci, kteří se objeví v pár záběrech potěší. Nechtěné pobavení způsobil jen častý drobný nešvar starších filmu - esesák v podání pana Vaughna je zastřelen popravčí četou složenou asi z deseti pušek, postava padá k zemi, svíjí se ve smrtelné bolesti - leč bez jediného viditelného zranění... PS: Potěšil též Ben Gazzara, kterého znám jako výtečného představitele básníka Bukowského ve filmu  Erekce atd... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (27)

  • Producenti dovolili filmařům vyhodit do povětří velké části města Most, ale nedovolili porušit budovu sídla místní komunistické strany. Nechtěli pobouřit Sověty, kteří již plánovali invazi do Československa. (mi-ib)
  • Po útěku z Československa byl film dotočen u Hamburku v Německu a u vesničky Castel Gandolfo v Itálii, která je známá tím, že zde má své letní sídlo papež. (mi-ib)
  • Mise pro dobytí mostu u Remagenu nesla název „Operation Lumberjack“ tedy Operace Dřevorubec. Tato mise byla zahájena v březnu roku 1945 s cílem dobýt Kolín nad Rýnem a vytvořit zde podpůrný bod pro Porýní. Americká 9. obrněná divize vstoupila do Remagenu 7. března 1945, přes nepřátelskou palbu se dostala v 15:50 k mostu Ludendorf. Dobytí tohoto mostu byl jedním z klíčových momentů invaze spojenců do Německa. Byl jediným fungujícím mostem přes Rýn. Přešlo přes něj přes 8 tisíc spojeneckých vojáků. Adolf Hitler nechal vojáky zodpovědné za ztrátu mostu popravit. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama