Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice slušná válečná podívaná o dobývání-nedobývání – ničení-neničení klíčového mostu přes Rýn. V kontextu americké tvorby podívaná spíše komorní a úsporná co se výpravy i komparzu týče, i přesto však působivá, zajímavá a dramatická. Slušné vykreslení postav, několik zvratů a solidní vypravěčské tempo, které si vystačí i bez přehnaně monumentálních a patetických berliček, toť hlavní klady "Mostu u Remagenu". A že byl film natáčen v rozbouřené atmosféře posrpnové ČSSR, to už je jen pikantní paprička na slušně ochuceném válečném guláši. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Buď sa ubránia alebo zomrú, Fuhrer rozhodol..." V situácii keď každý deň chodia rozkazy útočiť s divíziami, ktoré už dávno neexistujú, je veľmi ťažké bojovať. Hrstka Nemcov sa pokúsi ubrániť...V jednoduchom príbehu o obrane mosta dostáva priestor tak strana spojencov ako tá nemecká, ktorá je vykreslená celkom sympaticky. Veľkú zásluhu na tom má R. Vaughn, ktorého po Siedmych statočných asi v ničom lepšom neuvidíte. Jeho postava nemeckého majora v sebe nesie známky ľudskosti na hony vzdialené hnusným kreatúram v iných starších filmoch. Akčné scény sú výborné, trochu zamrzia len chýbajúce spätné nárazy pri výstreloch z tankov, ale to je len detail. Za pozornosť stoja skutočne reálne deštrukcie budov, čo vyzerá super. Nemci to mali pred koncom vojny skutočne ťažké a výstižne to zhrnul majorov šofér: "Keď už strieľame vlastných dôstojníkov, tak je vojna stratená..." V detstve som to videl dvakrát, ale až teraz oceňujem jeho skutočné kvality a pridávam hviezdu. Za sympatickú postavu r. Vaughna - majora, dávam plný počet. 90%. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Americký válečný film, na kterém je nejlepší i nejhorší, že nemá čím překvapit. Nanejvýš tou okázalou kamerou, která s oblibou zabírá objekty z velké dálky, aby na ně pak mohla několik vteřin najíždět. Herci jsou buď prkenní nebo křečovití a jak už to u válečných filmů bývá, nejlepší výkon podává padouch, zde v podání Roberta Vaughna. Není tu žádná krev, zato spousta keců před každou akcí. Vojáci ukázkově padají k zemi jako mávnutím kouzelného proutku, celé je to takové lehce přiblblé, melodramatické akční dobrodružství, kterému dám pacifistické tři hvězdičky jenom za tanky (nemám rád věci, které létají a plují) a znovuprobuzenou touhu zahrát si Call of Duty. ;-) 65% Zajímavé komentáře: Pohrobek, efko ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1794. hodnocený film: Jak skvělý filmy se dřív točily. Stačilo mít jen nápad. V tomhle případě mě ale ještě víc zaujal ten fakt, že film, který se snaží mapovat boj o most u Hamburku během druhé světové války a pro jehož účely natáčení bylo jako místo natáčení zvoleno Československo, mohl posloužit jako jeden z vylhaných důvodů pro obsazení Československa vojsky varšavské smlouvy. Je to až k nevíře, když si člověk zjistí zajímavosti k tomuto filmu. Jinak herecké výkony byly luxusní, kostýmy také a ten maličký podíl naší domoviny se také u mě podepsal na celkovém hodnocení 5*. Skvělý film, jsem rád, že jsem na něj narazil aspoň při zmínce úmrtí herce George Segala. 5* ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborné válečné drama. Na svoji dobu skvěle natočená akce, sice tu není krev, ale to vůbec není na škodu, naopak je to lepší než např. přehnaně krvavý "vojín Ryan". Dobrý scénář, výborní herci (George Segal a hlavně Robert Vaughn), realistické chování postav i konec. Film je možná ještě o trochu lepší než starší Guillerminův "Modrý Max", takže se "Most u Remagenu" může směle řadit po bok takových klasik jako je třeba "Tucet špinavců". ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Producenti dovolili filmařům vyhodit do povětří velké části města Most, ale nedovolili porušit budovu sídla místní komunistické strany. Nechtěli pobouřit Sověty, kteří již plánovali invazi do Československa. (mi-ib)
  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)
  • Kvůli četné lodní dopravě nedovolili Němci filmařům natáčet přímo u Remagenu. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama