Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Noci filmových nadějí. Herecký výkon byl naprosto otřesný a jen těžko uvěřitelný, kdy zejména u rozhovorů ve vesnici byla vidět nalinkovanost. A samozřejmě, nemluvě o až recitačním projevu hrdinek. Nicméně jedno výborné je a to atmosféra. Jen zase bohužel, inspirace Blair Witch projektem byla tak velká, až se to dá považovat za její kopii. Ale jak říkám, atmosféra hutná, sám jsem se držel opěradel jak šílený a očekával, kdy se leknu. A lekl jsem se. Na studentský kraťas tedy slušné. Jen bohužel, kdyby to nebylo místy jak přes kopírák... I když jaksi děsivější. 64% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tragická práce s nahodilými lekačkami, při nichž úřaduje předimenzovaná zvuková stopa za sprostým účelem ryze infarktového efektu. Jinak ale nezapřu, že jsem se bál víc než u novýho Blair Witch, mrazilo mě taky pravidelně, no a atmosféra se tvůrcům celkově dost povedla. Úsměvná amatéřina co neurazí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve mladé študentky prichádzajú do oblasti nazývanej Čierna Voda, aby natočili dokument o záhadných úmrtiach, ktoré mal mať na svedomí duch rozhnevanej ženy, ktorá údajne v danej časti prišla o svoje dieťa. Napriek tomu, že ide o totálny kopirák iného, známejšieho "Projektu BlairWitch, The" ma tento, v mojich očiach úplne podceňovaný horor kraťas, veľmi milo prekvapil. Bolo naozaj milé zaspomínať si na onen film, po ktorom som sa tri týždne bál chodiť do pivnice. Napriek vykrúcačkám ma v závere celkom slušne vykrútilo, pričom najmä vďaka slušnej atmosfére nemôžem inak, iba šľahnúť "povinné" štyri. O originalite príbehu nemôže byť ani reč, ale o amatarizme taktiež. Odporúčam siahnuť po slúchadlách a počkať na tmu - 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle českej studenskej film čerpá příběh z orlickozáhorských pověstí. Hned v úvodu nám krátkou story představí vo co půjde a jde se na věc. Není to sice nic novýho pod sluncem, ale koukat se na to dá. Atmosféra je hutná a pár lekaček by se taky našlo ( jestli funkční to už musí každej posoudit sám ). Samotnej výběr " hereček " mě ze začátku sral, ale rychle jsem si zvykl. Velkým mínusem je závěr. Když už točím něco 1000x viděnýho tak by to měl osvěžit alespoň originální a překvapující konec. Ale to bych asi chtěl moc. Na český poměry solidní průměr. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • V době finalizace filmu se vybíralo dohromady z pěti hotových variant zakončení děje. (jiri.cesak)
  • Režisér filmu Jiří Česák vytvořil film pro absolutorium na VOŠ aplikované kybernetiky s.r.o. v Hradci Králové. Zadáním bylo natočit horor ve stylu Found footage. (Allica)

Reklama

Reklama