Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (117)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem původního Beetlejuice, takže jsem do pokračování šel nezatížen nějakými očekáváními, ale tohle opravdu není můj šálek čaje. Mrzí mě, že svou dříve stylovou a svěží morbiditu už dnes Burton vyměnil jen za morbiditu infantilní a recyklovanou. Pokud na plátně zrovna nedržkoval Michael Keaton, což opravdu je highlight obou filmů, všechen další humor se se mnou absolutně míjel. Zápletka drží pohromadě asi jako domeček z karet, vypořádání se všemi záporáky ukazuje na fakt, že ve filmu vlastně byli jen jako berlička pro posun děje, a hlavní postavy nemají daleko k nesnesitelnosti. Cením návrat k praktickým efektům a stop-motion animaci (čili po dlouhých letech natočil Tim Burton snímek, z jehož vizuálu mi není vyloženě na zvracení), ale celkový dojem z filmu mi to opravdu nezlepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrých 15 let to zkrátka nebylo ono. Tim Burton byl v jejich průběhu jiný, sterilní, umírněný, nudný, zmatený. Barvitost, fantazii, nápaditost a osobitost nahrazovala jen ujetost. Možná to chtělo delší pauzy, možná obměnu tvůrčího týmu, možná lepší výběr látek. Tenhle návrat ke kořenům ovšem servíruje svérázný chlapík v úplně jiné formě, srší nápady, skvěle vede skvělé herce a předkládá spoustu chytrých a typicky burtonovských prvků. I když až příliš spoléhá na velikou fanouškovskou základnu, která bude za oceánem přeci jenom někde jinde než u nás. Tvůrčí radost je každopádně cítit, humoru jsem ale čekal podstatně víc. Výtvarná stránka dokonalá, Keatonovo démonické blbnutí kouzelné. Surfař cool, mimiBeetle jakbysmet. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Fan servis běží na plné obrátky, je tam hromada roztomilých drobností k pochutnání, to se musí uznat. Škoda, že je to dost roztahané a dobrá polovina filmu nemá švih a jen pomrkává na diváka. Obsazení celkem fajn, i když Jenna Ortega mě nijak nebere a ta její sveřepě zaťatá pusinka a jeden výraz mě tu spíš vadil. Ale Michael Keaton si to rozhodně užíval, výborná hudba Dannyho Elfmana taky byla fajn. Ale Geenu Davis sakra mohli ukecat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc jsem se bál, že když nemám v paměti původní dílko, tak mě film jako diváka vyautuje, ale to se naštěstí nestalo i když uznávám, že jsem možná spousty odkazů nezachytil, ale tahle odkazovaná už mě stejěn začíná spíš unavovat než abych byl z toho v rajcu. Nejsilnější složkou je tady vizuální stránka filmu, ta se fakt povedla je nápaditá a zábavná. Film jako takový má v sobě taky několik kvalitních nápadů a zábavných scének, ale taky místy docela přešlapuje na místě a to i díky postavám. Filmu samozřejmě vévodí Michael Keaton jako Beetlejuice ten fakt háže bombu za bombou, ale pak druhá nejzajímavější postava za mě Monica Bellucci nemá tolik prostoru na to cynický zlo, které z ní šlo a pak mě osobně dostala mini role Dannyho DeViťáka, jeho scénku jsem mu zblajznul jak malinu a dal bych si klidně ještě jednu. Pak tam byly postavy, který herecky jsou sice skvělý, Winona Ryder je pořád kočka a umí, ale jaká v její postavě byla divácka atraktivita? No a  Jenna Ortega, jako jasně kluci je to ultrakočka z ligy mistrů, komu z nás nelíbí ať si stoupne do kouta a stydí se. Hrát taky umí, ale na to že je docela zásadní postavou, tak je tam takový mdlo. No, ale nebudu citrónek, chci-li do kina , s popcornem, colou a dát si něco co mě vysloveně nenasare a docela pobaví, tak Beetlejuice Beetlejuice bude dobrá volenka ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Z posledních Burtonových filmů je "Beetlejuice Beetlejuice" určitě tím, který má největší grády. Divákům, jenž mají rádi původní film, bych tedy návštěvu jeho pokračování rozhodně doporučil. Dost mě překvapilo, když mi moje sedmiletá dcerka sama od sebe řekla, že ji "Beetlejuice Beetlejuice" bavil víc než "Já, padouch 4" a "V hlavě 2". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Michael Keaton (Beetlejuice) v březnu 2014 řekl, že toto bylo jediné pokračování, na kterém měl zájem se podílet. (TommyZR)
  • Jeffrey Jones se v pokračování neobjevil zřejmě z toho důvodu, že se v roce 2003 přiznal k obvinění z držení dětské pornografie a z toho, že v období od září 2000 do května 2001 nabádal čtrnáctiletého chlapce k výrobě sexuálně explicitních snímků. Herec chlapce fotografoval a několikrát mu zaplatil, aby pózoval nahý, přičemž měl na hlavě kovbojský klobouk a byl oblečen jako indián. Jones byl odsouzen k pětiletému podmíněnému trestu, poradenství a měl se každý rok registrovat jako sexuální delikvent. V letech 2004 a 2010 byl však newyorský herec zatčen za to, že si neaktualizoval svůj status sexuálního delikventa. Jones následně přiznal vinu a dostal dalších 250 hodin veřejně prospěšných prací a tři roky přidané ke zkušební době. Na obrazovkách se ale i tak objevuje dále. (Kejf.)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama