Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Francouz jménem Pollard, v jistých kruzích též znám jako Belgičan Poirot, opět vyšetřuje úkladnou vraždu v prostředku hromadné dopravy. Stavba příběhu není žádným překvapením (seznámení s postavami, jejich konfrontace s budoucí obětí, mord, vyšetřování formou postupného obvinění všech přítomných, další mordy a finále v salónku, kde se všichni sejdou, aby pachatel ze sebe sejmul to břímě a ostatní posbírali brady z podlahy, jak to ten kníratý sedlák, co nespoléhá na štěstí, rozlouskl).. Hvězdně obsazené (Watson Niven skvělý), občas vtipné, uteče to jak voda v Nilu a přinutí diváka řešit tu egyptskou zabíjačku spolu se slovutným Herculem. Ten kdyby byl co k čemu, tak by si vzal na palubu parníku kouzelný zvon soudce Ooky, nechal všechny podezřelé sáhnout a pak se podíval, kdo má čisté ruce. A že by si je lodní topič před tím musel umýt, to vám snad nemusím radit, monsieur.. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Reálnejšie a tým pádom veľkolepejšie, ako tohtoročný Branaghov digitálny fetiš. Vidieť pravé egyptské vykopávky, pravú loď plaviacu sa po pravom Níle, je predsa len sofistikovanejšie. Aj postavy sú vykreslené v podobe, akú Agatha Christie vymyslela. Žiadne uhladzovanie a politická korektnosť. Proste stará dobrá, nefalšovaná detektívka. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nějak nejsem schopna přijít netelevizním a 'nesuchetovským' Poirotům na chuť, tenhle mi připomínal ze všeho nejvíc pruského důstojníka na odpočinku, nikoliv distinguovaného snobského Belgičana. Jinak je Smrt na Nilu zdlouhavá, nudná a i přes hvězdné zastoupení má překvapivě necharismatické postavy. Alespoň že půvab Olivie Hussey byl jako vždy osvěžující. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé, podívat se na Poirota bez Sucheta. Navíc tady se podle mě povedlo. Vraždu v Orient Expressu jsem sice původní verzi neviděl, ale z ukázek mi přišla taková divná. Naopak tato se mi líbila, ale bylo docela obtížné zvyknout si na to, že tam Suchet jaksi není. Myslím, že kdokoliv se bude snažit chtít natočit Poirota teď, bude mát co dělat. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Väčšinu času loď sprevádzali menšie člny, ale motory museli vypnúť, pretože boli také hlučné, že rušili natáčanie. (Arsenal83)
  • Hoci išlo o britský film, mal premiéru v New Yorku 29. septembra 1978 v čase predaja vstupeniek na otvorenie Metropolitného múzea umenia 15. decembra 1978 na putovnú výstavu "Poklady Tutanchamona", ktorá mala vzbudiť záujem o egyptské artefakty. Pre americký trh bol umelec Richard Amsel preto poverený zmenou pôvodného britského plagátu zahrnutím profilu kráľa Tutanchamóna s ceremoniálnym nožom (a moderným revolverom), ktorý je obklopený odliatkom. (Arsenal83)
  • Původní román s Poirotem vyšel v roce 1937, divadelní hra pak roku 1946. V této úpravě ovšem bez Poirota. (NinadeL)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama