Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Junys 

všechny recenze uživatele

29.10.1993 - Během školního představení zemřel jeden student kvůli selhání kulisy. Po 20 letech hraje učitel s žáky znovu toto představení aby uctili výročí smrti Charlieho. Večer před vystoupením jde trojice kamarádu do školy/divadla aby zničili rekvizity a překazili tak vystoupení. Když se ale nakonec rozhodnou odejít tak zjistí že dveře kterými přišli jsou zamknuté tak jako ostatní. Poté zjišťují že tam neměli chodit a ´´provokovat,, Charlieho Film sám o sobě se mi líbil, lekačky tam byly ale herci mi nesedli atmosféra taky byla dobrá. Za mě lepší 3* 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku? Šibenice bude rozhodně horký kandidát. Nic extra jsem nečekal, ale že by to bylo takhle špatný a na palici, to už fakt ne. Hrozní herci, hlavně Reese Mishler, jako by vůbec neuměl hrát, nebo to bylo naschvál? Dost nerealistický FF se špatným příběhem a spíš mi to bylo k smíchu, než abych se bál... ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Táto Šibenička nebola úplná pohroma. Ale ani nejako extra dobrá. Found footage nemám vo veľkej obľube, no v tomto prípade môžem oceniť aspoň námet, ktorý mi prišiel celkom zaujímavý (konečne sa nejedná o nejakú smiešnu duchárinu v prekliatom sanatóriu). Ale ak by som to mal rozobrať, tak sa mi na horore najviac páčila záverečná tretina. Tu totiž jednoznačne platí – čím menej postáv, tým lepšie. Takže po zdĺhavom úvode prišla neskutočne otravná pasáž, keď tí idioti kňučali, revali, škriekali a pobehovali kade tade, proste hrôza. Zlepšilo sa to, keď začali skapínať. Keď totiž ostali nažive poslední dvaja študentíkovia, kriku okamžite ubudlo a ľakačky boli tým pádom omnoho funkčnejšie. Aj keď ich bolo minimum, zľakol som sa vlastne len raz (ale zase poriadne). Takže základ problému vidím v tom, že takmer hodinu ten film skôr lezie na nervy ako baví, a keď už náhodou baviť začne, opäť to skončí skôr ako by som si želal. Slabý priemer, no čakal som to horšie. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Při vypuštění prvního traileru na tenhle film, hororový fanoušci div nedělali přemety, i já sem neubránil radosti, ono totiž vypadlo jako hodně dobrý horor, od kterého člověk neví co má čekat. Nicméně po druhém traileru, to už se objevili první pochyby a po zhlédnutí, se někteří diváci rovnou věšeli s tím že tohle fakt nej debilnější horor. Nelze se divit, školáci se vloupají do školy (první na světě) aby mohli dělat divadlo, nicméně naserou nějakého ducha a ten je začne honit po škole. Duch je snad zhrzenej, nešťastnej nebo snad má nějaké bebíčko, takže si vezme jútový pytel na hlavu (ahoj Jasone) a honí omladinu po škole, a honí je hodinu, honí je dvě hodiny, a o té třetí hodně sem rezignoval. O to horší zjištění je, že to má osmdesát sedm minut. Takže atmosféra za pět, příběh za pět, herecké výkony........pět, zhrzený blb také pětka, efekty za pět jak jinak, takže výsledek ? Propadli jste propadlištěm a zasloužíte oběsit. Nicméně jedno stále nechápu, proč furt ti mladí běhají po škole ? Já bych, vybrakoval automaty na jídlo a pití, sehnal provizorní zbraň, zabarikádoval v jedné místnosti a počkal do rána. Je to celkem logické, navíc se mohli střídat dva spí, dva hlídají, ale né oni ze sebe dělají kašpary a hýkají u toho. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

29.10.1993 prišiel o život počas premiéry školského predstavenia jeden zo študentov. Daná, neočakávaná tragédia navždy zmenila vnímanie teenegerov na dobrovoľné divadlo. Po viac ako 20 rokoch podniká miestny učiteľ s niekoľkými žiakmi obdobné vystúpenie, vďaka ktorému si chce uctiť pamiatku zosnulého. Večer pred vystúpením trojica kamarátov vstupuje do školy cez nezabezpečené dvere aby zničením kulís zastavila školský projekt. Keď sa však v určitom momente rozhodnú budovu opustiť, dvere sú uzamknuté. Bez ohľadu nato do akej situácie so dostávajú, svoje osudy už viac nemajú vo svojich rukách. Pomstychtivý duch chlapca, ktorý je uväznený v útrobách školy chystá pomstu v ktorej budú oni samotní hrať hlavné úlohy. Ja osobne som veľký fanúšik "F.F.", takže keď si rapídne, s veľkým odhodlaním a úsilím odmyslím to primitívne správanie postáv, nebola to až taká katastrofa, ako som sa pôvodne domnieval. Samozrejme, "Gallows" svojou silou nie je kvalitatívne porovnateľný s inými, jeho podobnými kúskami, no ozaj som to čakal omnoho omnoho horšie. Keby sa tvorcovia nerozhodli pre pasáž s tým melodramatickým záverom (aj keď ho chápem), mohol som pár percent prihodiť. No a čo sa týka užívateľov, ktorý namiesto filmu hodnotili subžáner ako taký, nech sa pojebú do riti. Keď raz nemám rád hudobné dokumenty, tak na ne nečumím - 45% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)
  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)

Reklama

Reklama