Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Žánrově opět tradiční nedomrdlost - ani temný psychologický krvák, ani viditelně nadsazená strašidelná komedie typu Příběhy ze záhrobí. Poslední půlhodina se vleče jak sopel, skoro jako kdyby štáb stál se stopkama a povzbuzoval herce: "Ještě seď, ještě seď, vydrž chvilku, teď se postav, zase se posaď, vydrž, ještě nám chybí 10 minut a budeme mít rovných 100." ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Hodne temne, ponure, smutne a misty depresivne pusobici je toto povedene dilo, ktere stoji urcite za pozornost, avsak nedoporucuji tem lidem kteri maji panickou hruzu z krys. Ve filmu jsou jich snad miliony a jedna je vetsi a hnusnejsi nez druha ;-) Vykon Crispina Glovera je uctyhodny. Hudba vse jeste vice dokresluje a vytvari tu spravnou temnou atmosferu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Crispin Glover jako omezený Willard, kterého vyhodí z práce, on díky krysám získá novou identitu, ale ty se obrátí i proti němu. Obrazově se film snaží o výtvarné pojetí Jeunetových filmů, ale do nich to má daleko. Psychothriller, jak se vypořádat se zlým šéfem. DVD: Komentář tvůrců a herců, 13minutový film o filmu, 18minutový o milovnících a chovatelích krys a 25 minut vystřižených scén s volitelným komentářem mají pouze GB titulky, následuje hudební video s volitelným komentářem, trailer a 3 TV spoty. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Toto je velmi depresivní dílko. Celý film je založen na temné atmosféře, které dodává na síle především vynikající hudební doprovod. Při scéně, kdy se krysy snaží sežrat nebohou kočku (nakonec se jim to povede), jsem měl opravdu husí kůži - to se mi už dlouho nestalo. Ulízaný Crispin Glover vypadá opravdu jako nějaký nadržený uchylák, kterému je třeba se stranit a kterého je třeba léčit. Jeho výkon je obdivuhodný. Celý film mi připomíná Cronenbergova Pavouka. Jenže Willard je o poznání lepší a depresivnější. Pro mě byl tento snímek opravdu překvapením a po jeho shlédnutí beru nohy na ramena, kdykoli uvidím poblíž nějakou krysu, která se bude (byť jen malounko) tvářit agresivně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle a horor? To teda ne. Crispin Glover, sice úchyláček slušnej a herecky fakt výbornej, ale ani s pomocí milionu krys z toho nedokázal udělat horor. Ale jinak měl film docela slušný napětí a útoky krys byly fakt skvělý, ale nakonec mi to s přibývajícím počtem krys začalo připadat až příliš přeplacaný, ale určitě stojí za to, se na to aspoň jednou kouknout ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Všechny krysy měly na spodní straně ocasu namalované čísla, aby je mohli filmaři a trenéři sledovat. (hladass)
  • Ve filmu se objevuje kočka jménem Scully. Glen Morgan a James Wong byli dlouhou dobu scénáristi a producenti seriálu The X Files (1993). (Chatterer)

Reklama

Reklama