Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (440)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinka je trošičku kostrbatější, ale pak se začnou dít věci. Nejdřív si tě filmaři pěkně zpracujou, takže seš okamžitě v jedný partě s Odělením Q a díky perfektně natočeným scénám- akční vlakovka je vymazlená do posledního detailu, nevím kolik bylo použito kamer, ale takhle velkolepě a přitom velmi jenoduše, ale neskutečně dynamicky natočenou akční scénu jsem ve filmu už dlouho, dlouho neviděl. Rovněž perfektně napsaná a ještě lépe zahraná postava hlavního zaporáka měla lví podíl na mých emocích. O severských kriminálkách se říká, že jsou ponuré a depresivní, ale tady to byla především výborná hra s divákem, který si na 112 minut vymaže s paměti slovo "nuda", a v tryskovým tempu se řítí do dialogově poutavého finále. Ze tří dílů Oddělení Q je tahle trojka jasná jednička. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moland z toho konečně režijně udělal film a ne drahý pilot seriálu, přibylo černého humoru, který tomu hodně chyběl. Bohužel Arcel ve snaze naprat celkem procedurální předlohu zvraty a konflikty udělal z druhé poloviny filmu lehce absurdní a nelogickou podívanou. Rozpaky ještě posiluje výkon Påla Sverre Hagena, jehož monstrum je dost nešikovnou směsicí pederasta a druhé odmocniny z Javiera Bardema. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘÁL BY SIS, ABY TĚ BŮH UDĚLAL SILNĚJŠÍM, ABYS MĚ MOHL ZASTAVIT? BYL JSI TADY A NIC JSI NEZMĚNIL. A BŮH SE NEZJEVIL..“ /// Standartní severská krimi (nadstandartní světová) o jednom vírošukovi, ve který nejde ani tak o Boha, jako o smrt. Oddělení „Q“ je fajn, ale doufám, že Harry Hole bude jinačí kafe! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Jussi Adler-Olsen, neznám. 2.) Když se řekne máma, vidím nůžky. 3.) Thx za titule „Jemu, tedy IDžORovi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívnych filmov a v posledných rokoch hlavne seriálov sa chrlí veľké množstvo. Originálne či prekvapivo pôsobiacich príbehov sa veľa neurodí, takže medzi sebou bojujú predovšetkým charizmou, zaujímavosťou detektíva či vraha. A tu je hlavný, samozrejme nie jediný, dôvod, ktorý z tejto filmovej (zatiaľ) trilógie robí trilógiu televíznej kvality. Carl Mørck a Assad postrádajú schopnosť strhnúť na seba dostatočnú pozornosť. Oni sú len sprievodcovia neáčkovými príbehami. Vzkaz v láhvi má najslabšieho padoucha a v podstate aj najmenej prepracovanú zápletku. Len ma teda utvrdil o nekino rozmere Oddelenia Q. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)

Reklama

Reklama