Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 2

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (440)

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Prijemne vyvrcholenie detektivnej trilogie a este lepsi film nez Zabijaci ci Zena v kleci. Pacilo sa mi spojenie roznych nabozenstiev vo filme vratane moslima a ateistu, castokrat az humorne posobiace dialogy o viere, ktore neskodia, praveze su zaujimavou vsuvkou k zamysleniu medzi akciou a stupnujucim napatim. Akcna scena s vlakom bola TOP, to sa nevidi len tak:) Napriek dlzke filmu sa clovek naozaj ani na moment nenudi. K dokonalemu zazitku vyrazne dopomohla hudba a skvela kamera. Fantasticke krimi. Vivat severska kinematografia! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie si drží ponurou severskou atmosféru, přičemž zpočátku film dbá spíše barev, hudby, nálad lyriky, což se pak zvrátí ve stále se gradující napětí protkané vraždami. Záporák až příliš moc připomíná Edwarda Nortona (Primal fear), ale v úchylnější verzi. Jsem rád, že u těch dětí režisér nebyl tak explicitní, jak to dokázal u mladistvých v předchozích dílech. Jestli hledáte napínavou severskou detektivku. Film je jasná volba. Pro ostatní je tu mastercard. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno je to tak nakoniec v poriadku.“ Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že to Nikolaj Lie Kaas pekne odflákol, v skutočnosti si myslím, že je to prvý raz v rámci série, čo podáva kvalitný herecký výkon. Jeho parťákovi potom bez problémov stačí byť znova „len“ pohodičkovým sympaťákom z minula, ktorý nikoho a nič neodcudzuje, no občas má čo robiť, aby ho nenaštvali kolegove svojské povahové črty. Odkaz vo fľaši sa dlho rozbieha. Prvých 30 minút ma nudilo. Našťastie, potom sa dej rozbehol a hrdinovia začali dostávať takú sódu a objavilo sa toľko drsných úmrtí a kontroverzných nápadov, že som si miestami až hovoril, či to tvorcovia neprehnali. A to som kedysi namiesto programov pre tínedžerov pozeral Kanibalov od Deodata. Nakoniec to nie je dokonalé. Hlavne počínanie polície ma v niekoľkých momentoch fascinovalo. A síce netvrdím, že utopený sa nedá zachrániť ani po tak dlhej dobe, ale tu to proste pôsobilo fakt zvláštne. Napriek tomu kvalitná záležitosť a zatiaľ asi najlepší (v zmysle najkonzistentnejší) diel ságy. Oceňujem výrazné lokácie (žlté wallanderovské polia s repkou olejnou, chata s mostom uprostred mora). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Záporák skutečně vypadá jak Edwart Norton :D scéna s rychlíkem nabízí mnoho adrenalinu, Lie Kaas je každým dílem lepší, jak dokáže svojí postavu procítit, Carl je už pro mě pojem, to však neznamená, že by Assad byl nevýraznej. Konec opravdu napínavej a u každýho dílu jsem se bál, že to špatně skončí. Vizuál je prvotřídní a atmosféra by se dala krájet. Celá trilogie byla fantastická a budu doufat v další díl. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, měli až nezdravě rádi kříž a vzešlo z toho neskutečné kvantum obludných hrůzností. A hrozně dobře se na to kouká, chvíli se řeší náboženství, chvíli se zjišťuje pachatel a pak přichází na řadu neskutečně se stupňující napětí, přichází temnota a na pár místech i ztráta schopnosti nadechnout se. A přestože tam nejsou chapadla, je tam alespoň nádherně odporně slizkoidní padouch. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama