Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (440)

mirekem 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak má vypadat pořádná "detektývka"! Temná, syrová se zajímavou zápletkou, zamyšlením se nad náboženskými sektami a religionistikou jako takovou, výborné herecké výkony, zejména N. L. Kaas je už dávno první liga a nejen Madsi Mikkelsenovi šlape na paty. Viděno ve Světozoru na pracovní projekci od Aerofilms. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

V ponurých dánských luzích a fjordech, kde i ty ryby mají permanentní depku, i ptáčci jarabáčci se tváří jako na funuse, kde jsou psychopati obzvláště úchylní a smutek se vsakuje do podzemních zásob pitné vody s každou krůpějí deště, to mají detektivové věru těžké. A křesťanské dětičky ještě těžší! No, vlastně i ti psychopati... A taky dánští princové... Hmmm... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tématicky i žánrovo ma Odkaz vo fľaši behom veľmi krátkej chvíle plnohodnotne zaujal a s dobre rozbehnutým tempom udržoval moju pozornosť až do záverečných titulkov. Oddelenie Q má so svojim škandinávskym prostredím skrátka čosi do seba a určite dám šancu aj jeho ďalším dvom častiam (myslím teda, že sú ešte dve). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se mě líbil určitě méně než Zabijáci. Tehdy mě duo záporáků, stejně jako proti nim stojící dvojice detektivů přikovala solidně k obrazovce. Rok se sešel s rokem a máme tady Vzkaz v lahvi. Úhlavní neřád má charisma. Hagen umí a dokázal to zatím ve všem filmech, ve kterých jsem jej zastihl. Bohužel tady nedostává tolik prostoru kolik by si zasloužil. Budu se opatrně těšit na další filmek ze série o oddělení Q. 60% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Oddělení Q má za mě trochu problém, že nikdy nehledá normálního vraha, kterej by zabíjel pro prachy, ze zhrzený lásky nebo tak. Protivníkem Carla a Assada je vždycky nějakej hodně pošahanej týpek s pohnutkama malinko za čarou, ale budiž. Vyšetřovací postupy opět zajímavé, skvostná kamera a u scén s vlakem a předáním výkupného jsem si musel skoro povýsknout, jak je to výborně natočený. A jako bonus mě náramně pobavil originální název Flaskepost :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)

Reklama

Reklama