Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Adaptace mého oblíbeného komiksu Asterix a Věštec dopadla naprosto na výbornou. Z komiksu je ve filmu naprosto všechno a vůbec mi nevadilo, že scény byly úplně totožné, protože já se zase skvěle bavil. Film má i další zápletku s druidem Panoramixem a tá má toho do sebe možná ještě víc. U Římanů, kteří dobyly galskou vesnici, jsem se bavil taky, jinak je to ale nejméně vtipný díl, podle mého názoru je nejlepším filmem 12 úkolů, ale to je vedlejší. Tenhle Asterix se mi líbil jako druhý nejlepší. Všem fandům Asterixe vysoce doporučuji a kdo komiks nečetl, filmem si to vynahradí, protože shodné jsou i repliky. 100%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Astérix a velký boj je nejtřaskavějším z filmových kousků animovaného fenoménu. Vedle pravoslavných reků Astérixe a Obélixe zde má mnoho prostoru i druid Panoramix v přechodném zatmění mysli a šibalský věštec Prolix, který ze všeho nejvíce touží po lenošivém životě v pohodlí blahobytu. Již jednou rozdané karty se vzájemně promísí a náhodně vynášené trumfy vše dokonale znejistí a zakalí. Vzduchem nebezpečně létají menhiry i těžké kovové kotle, zaskočeně se rozkoukává vojín ve stavu beztíže a ohromující zázraky jsou na každodenním pořádku. Vidina dobytí posledního zbytku odporu je natolik lákavá, že i potřebná obezřetnost ustupuje stranou a v energickém nadšení se vyhrožuje širokému a dalekému okolí. Římani jsou blázni, filutové se dostávají do zajetí vlastního stínu slov a šoková léčba menhirem není všelékem. Ocenit lze důvtip a nadsázku, hodnotit cokoli jiného není zapotřebí. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix mi přišel takovej dost... jinej a divnej, než ostatní díly. Zase tu jsou písničky jak někde od Disney, ale taky se to snaží o takovou rádoby hororovou atmosféru. Střelenej Panoramix je šíleně na ránu, a klidně bych mu pár ran menhirem přidal. Chybí tu vesměs jakékoliv narážky na cokoliv, a pár povedených fóru je jen s věštcem, který se snaží zachránit před Římany. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

A víte, že spoluautor tohoto dílu je rodák z Liberce ( Adolf Kabatek : 1. 7. 1931 v Liberci ; † 25. 6. 1997 v Leonbergu). Každopádně je tento díl jiný ať je to Kabátkovou zásluhou nebo ne. Je mystický a temný a muzika od Michela Colombiera je úplné psycho, které tento atypický příběh Asterixe (kde ani kanci nechutnají tak jako jindy) dokresluje. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z klasické šestky kreslených Asterixů. Chybí humor, zajímavý příběh. Podvodný věštec mě nebavil, psychedelické scény s praštěným druidem byly divné, navíc se to celé nehne z okolí vesnice. Jako by nepříliš zábavný film z roku 1989 symbolizoval konec klasické francouzské kinematografie plné ztřeštěných komedií a milovaných klasik. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama