Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdyby Mike nebyl tak otravný maník (nebo to bylo jen hercem?), tak dám i vyšší hodnocení a nikdy jsem nevěřila, že by film mohl zachraňovat "výkon" Efrona. Svět se zbláznil. Novodobé komedie už nejsou nic pro mě, mám radši inteligentnější humor, ale našlo se tu pár momentů, kdy jsem se od srdce zasmála.. A napadá mě, jestli bych neměla změnit maséra? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zac Efron je poslední dobou snad všude. Pravdou díž, že do své rekonvalescence filmové kariéry dal vše a teď sklízí ovoce. A lidi na to slyší, což je důkazem u této jednoduché komedie, která okouzluje krásou pompézních zelených havajských lokací, kde všechno šlape jak má a je to svižnější než všechny Zackovy loňské kousky. V konkurenci s žánrovými klasikami to neobstojí, ale jako jednohubka fungují Mike a Dave parádně...7/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mike i Dave, respektive Zac i Adam, měli raději sedět doma na prdeli, a přemýšlet nad výběrem lepších rolí, než se tady tak trapně a nudně shánět po holkách. Tato komedie se prostě opravdu nepovedla prakticky v žádném směru. Když už se totiž divák očekávaně nedočká nějaké té byť jen minimálně originální zápletky, rád by dostal tedy alespoň trochu té odvázané, nekorektní zábavy. Jenže zde se odehrává právě jen ta nejtuctovější a nejpředvídatelnější báchorka, s dvěmi, možná třemi vtipnějšími momenty, a to ještě v takových scénách, kam se to zrovna až tolik nehodilo. A blbější to je o to více, že oni se tu tvůrci o ten humor jinak pokoušeli poměrně často, bohužel, vesměs ale buď vyšuměl úplně do prázdna, anebo v tom horším případě, a těch momentů bylo také dost, vyzněl vyloženě trapně. Každopádně, proč jsem vůbec do této podívané šel, byl velice výrazný casting, od kterého jsem očekával velké věci, ovšem ani to ve výsledku nemůžu označit za nic jiného, než za prvotřídní provar. Zac už mnohokrát dokázal, že není jen top tvářičkou, ale že má i bezesporu nehorázný komediální talent, a proto jsem vůbec nepochopil, proč právě jeho role byla tak upozaděna a zbavena prakticky jakýchkoliv vtipných scén a replik, a naopak tu byl tou neumírněnější a skoro nejvážnější postavou. Naopak, těch příležitostí se pořádně ukázat a odvázat se, zde měl daleko více Adam DeVine, který je ale sice sympaťák a nějaký ten vtípek také umí prodat, nicméně jako hlavní komediální tahoun film jednoznačně neutáhl a nepodržel. No a děvčata Anna Kendrick a Aubrey Plaza se pak sice snažila být výrazná a chlapcům konkurenceschopná, ale obě dvě díky tomu přehrávali tak šíleným způsobem, že tu vlastně stvořili dvě herecké parodie sami na sebe. Když bych to měl tedy shrnout, zápletka tuctová, naivní a mdlá, funkčního humoru minimu, trapného zbytek, Efron překvapivě zcela mimo hru a ostatní ho nedokázali nahradit, zkrátka umírněná nuda, jinými slovy hovno odvaz. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Mike a Dave jsou dva trapný hovnomrdi, kteří si nedokáží najít dvě reprezentativní holky s podobným iq, které by je provedli americkou svatbou zazobanců. A tak si ty hloupé ale vychc..... holky musí malou lstí najít je.... Pro mě byl film příběhově ohranou záležitost bez kapky normálního humoru, který by pobavil. Film zdobí pouze trapnost, přehnaná afektovanost a hloupost naší čtveřice. Za mě to bude jedna hvězda ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $46,009,673Tržby Celosvetovo $77,043,947Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,239,831Tržby za predaj DVD v USA $3,528,289║ na jedno kopyto tieto komédie ako že komédie /20%/ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně kdy se Alice (Anna Kendrick) vrhne na Dava (Zac Efron) na stole, jde vidět v jednom záběru, že má na nohou žabky, i když předtím žádné boty neměla. (moznazitra)
  • Herec Adam Devine (Mike Stangle) dostal otravu z jídla během natáčení. (kellne)

Reklama

Reklama