Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

choze 

všechny recenze uživatele

OČISTA 3: ZACHRAŇTE MILFKU. Trojka pokračuje v kurzu nastaveném dvojkou, ať už jde o - po mizerné jedničce - kvalitativní přesun do ucházejícího průměru (až na nudný závěr), další porci znepokojivých výjevů pouličního mordování a strašidelných masopustních masek (patří k téhle sérii asi jako divné loutky k wanovinám) nebo o běhání hrdinů v ulicích a rozvíjení pozadí očistné noci na místo původního home invasion modelu. Navíc se tváří jako závěrečný díl trilogie, který s fenoménem očistné noci definitivně (?) zúčtuje. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nooo asi o něco horší než předchozí díl(y), ale dám i tomuto pokračování 4*. Ač už začíná být Očista okoukaná, tak pořád zaujme a dokáže diváka udržet u filmu, pořád tam je napětí, každou chvíli se něco děje. Ale mám pocit, že předchozí Očisty byly drsnější, což mi tady trochu chybělo. I když závěr je celkem dost hustý. Dívám se, že už se chystá čtvrtý díl, z čehož nadšený nejsem, Očista je fajn série, ale tímhle třetím dílem bych to už uzavřel. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je sice pěkné, že se této série stále drží jeden a ten samý režisér a scénárista, ale chlapec nám asi začíná trochu senilnět. The Purge vždy smrdělo politickou zápletkou v pozadí, ale tady už to tvůrci hnali místy až do extrému. Ona myšlenka toho, že vláda schválila jeden den proto, aby se vybouřili všechny kriminální živly a to zcela beztrestně, navíc se tím daří snížit kriminalitu a počet „nepohodlných“ lidí – čímž se daří ekonomice je sice nadčasová a pro natočení hororového thrilleru doslova výborná, ovšem má to i své stinné stránky. Zatímco první díl se nesl v duchu home invasion, dvojka v totální anarchii v ulicích, tak na trojce už bylo citelně znát, že jí dochází dech. Divák se tu spíše než ponuré atmosféry dočká akční rádoby jízdy, která však v sobě skrývá minimum napětí a místy to celé vypadalo až moc trapně. Jediný světlejší okamžik vidím v mladých dívkách, které si přišly do samoobsluhy pro svou tyčinku a odplatu. No a pak ve chvíli, kdy sanitka projíždí městem a divák je svědkem několika skupin lidí, kteří provádějí Očistu na bezbranných obětech. Což mi přišlo dost málo, na to že se tu objevily hned dvě známé tváře z předchozích dílů. Edwin Hodge coby Bishop si však svou chvíli slávy vydobyl jen v jedničce a v obou následujících dílech si zahrál jen malou vedlejší roli. Frank Grillo to dokázal ve dvojce pořádně roztočit a i zde na něm stavěl celý scénář. Jenomže už to nemělo onu potřebnou šťávu. No a Elizabeth Mitchell už prostě nemá ten šmrnc, co měla v dobách, kdy si zahrála po boku Angeliny Jolie ve filmu Gia. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítal, že ide o najlepší diel série, no mne sa to nezdá. Pochváliť však treba kvalitu, ktorá oproti predchádzajúcim dielom ani neklesla ani sa nedvihla. Zatiaľ je to vzácne vyrovnaná séria, ktorá má stále čo ponúknuť. Už po prvom diely som predpovedal, že sa pravdepodobne odštartuje vlna pokračovaní, pretože príbeh sa dá prerozprávať na 100x a to vždy inak a s inými postavami. Tretí diel do filmu zapracoval politiku a sprisahanie, ale v podstate ide o to isté. Niekoľko blbostí by som vytkol, no hlavne ma vytočilo dobíjanie sa do obchodu, kvôli čokoládovej tyčinke. Keď ich vedeli odstrašiť pred obchodom zo strechy na prvý raz, tak nerozumiem prečo ich nešlo v deň D jednoducho zo strechy zastreliť. 60%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už nefunguje ani premisa očistného běsnění, ani na ni naroubovaná akce, kdy se Grillo a náhodná sešlost rasově i genderově vyvážených gerojů snaží zachránit krk senátorce, která snad musela vyloupit sklad s klikami. Napětí pomálu, akce moc nefunguje, znásilněná logika leží v koutě a ani se už nesnaží protestovat. Jediný nápad, který pobavil je vraždící turistika. A ještě výkřik „Očista je Halloween pro dospělé.“ Ano, to je možná ten správný přístup. Hodit za hlavu mozek a začít si užívat Halloween pro dospělé. Protože to panoptikum v ulicích je opravdu díl od dílu šílenější a bizarnější. Tak příště. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Brokovnice, kterou Laney (Betty Gabriel) použije po vystoupení z dodávky, je Serbu Super Shorty 12. (Dr Lizal)
  • První díl ze série, kde není slyšet houkačka, která oznamuje konec očisty. (Dr Lizal)
  • Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno