Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Je to jeden z tých filmov, ktoré si možno nezaslúžia priestor ani v televízií, nie to ešte v kine. Proste len tak na stiahnutie a pobavenie. Ale aj keď to bolo neuveriteľné a lacné Bčko, tak sa na to dalo dívať a akcia -skoro- vôbec neprestávala. Navyše tam hrali moji obľúbení herci. Elizabeth Mitchell, Frank Grillo a Mykelti Williamson sú skvelí herci. Práve kvôli nim som sa rozhodol tento film pozrieť. S príbehom mám tiež zmiešané pocity. Bol prehnaný no cez to zaujímavý. Dúfam že takého sviatku sa nikdy tento svet nedožije. No a tých záporákov so svastikami a konfederačnými vlajkami si mohli odpustiť. Ako horor či sci-fi slabé, no ako akčný film tesne nadpriemerný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nooo asi o něco horší než předchozí díl(y), ale dám i tomuto pokračování 4*. Ač už začíná být Očista okoukaná, tak pořád zaujme a dokáže diváka udržet u filmu, pořád tam je napětí, každou chvíli se něco děje. Ale mám pocit, že předchozí Očisty byly drsnější, což mi tady trochu chybělo. I když závěr je celkem dost hustý. Dívám se, že už se chystá čtvrtý díl, z čehož nadšený nejsem, Očista je fajn série, ale tímhle třetím dílem bych to už uzavřel. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Očista se od hororu drží tak daleko jako vegouš od stánku s masem, takže nám zůstává akční film a navíc ukázkově rasistickej ale tentokrát obráceně. Dobrá jsou zde dva bělásci co jsou kladní - senátorka a její ochránce, notoricky známej Grillovací Franký , kterej to kosil ve dvojce - ale zbytek kladných hrdinů jsou všichni do jednoho černý huby a naopak všichni záporáci (až na jednu čubku) jsou vápenky. Senátorce se navíc nedá fandit ani po zpackané lobotomii jelikož větší píču jsem už dlouho neviděla. Černoušci zachrání její bílou prdel a co senátorka zažvatlá? ,,Díky za záchranu, ale chci vám říci, že jsem proti Očistě a neschvaluju co děláte, takže až mě zvolej tohle se bude řešit. Já být ten mr. Bubu tak jí mrdnu kulku do hlavy. Bubu se ale ovládá a to natolik, že když pak senátorka je razantně proti tomu, aby zabili chlapíka, co jí chce zabít, tak to už ani neřeší. Frank vypadá, že začíná usilovně uvažovat o tom, že senátorku oddělá sám, jelikož každé její debilní rozhodnutí stojí hodné bubáky více a více životů a jako bonus Frank má víc a víc podlitin. To vše jen aby ta kráva byla spokojená stále hlásajíc, že i vrah má právo na život. Záporáci jsou extrémně o hovně, jedna negerská čubka s účesem jak Mickey Mouse co v afektu vyřvává, že chce čokoládovou tyčinku, debilní politik co si hraje na drsňáka i když umí úplný hovno, šéf jednotky žoldáků co umí druhý hovno a hraje si na ještě většího drsňáka a "kněž" co zcela určitě čistí komíny každému chlapci v kostelním pěveckém sboru. Akce je krvavá asi tak jako v každém béčkovém akčním filmu takže na gore zapomeňte, na napětí taky a pokud chcete zažít u tohohto filmu mrazení v zádech tak se polejte studenou vodou a vlezte si před větrák. DeMonaco začíná míchat hovno ve vodě a říká tomu omáčka... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám predsa len pocit, že "Purge: Election Year" je konečne asi film, ktorý som dúfal, že uvidím, keď som sa už tešil na prvý film The Purge. Ale tí čo čítali môj komentár k tomu filmu vedia, že to pre mňa dopadlo ako absolútna katastrofa a nemôžem tomu filmu prísť absolútne na meno. A lepšie to moc nedopadlo ani v jeho pokračovaní. A tentokrát tu máme tretí pokus o to, aby tento film fungoval. Aby sme konečne priniesli niečo zaujímavé a nové. A musím povedať, že tento film je z celej trilógie zatiaľ najlepší. Nemyslím si, že je výnimočne dobrý a je v ňom opäť kvantum idiotských postáv, ktoré vidíme len vo filmoch. A opäť mi lezú na nervy. Ako dievča, ktoré chce svoju tyčinku, lebo bez nej neprežije, alebo turisti, ktorí si idú užiť "PURGE NIGHT." Toto sú opäť totálne mimo a vôbec ma to neberie. Ale opäť sa vracia Frank Grillo, ktorý bol svetlým elementom minulého filmu a máme tu aj Elizabeth Mitchell, ktorí opäť dávajú filmu trochu ľudskosti. A ani ostatné postavy v podobe Afroameričanov, ktorí sa chcú postaviť proti všetkému sú podľa mňa dobrí a celkom zaujímaví. A aj záverečná dilemma, ktorou prechádza Bishop je dobre spracovaná. Aspoň podľa môjho gusta. Plus je v tomto filme fantastická prestrelka, kde sú behom pár sekúnd zlikvidovaní všetci maskovaní vrahovia z posterov. A to bolo super. To ma vzalo. Celkovo to však nie je film, ktorý by som ohodnotil ako dobrý. Ale z trilógie je toto pre mňa najviac pozerateľné. Takže len v závere poviem - zvážte si či je to niečo čo chcete vidieť a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • První díl ze série, kde není slyšet houkačka, která oznamuje konec očisty. (Dr Lizal)
  • Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)
  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama