Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Očista se od hororu drží tak daleko jako vegouš od stánku s masem, takže nám zůstává akční film a navíc ukázkově rasistickej ale tentokrát obráceně. Dobrá jsou zde dva bělásci co jsou kladní - senátorka a její ochránce, notoricky známej Grillovací Franký , kterej to kosil ve dvojce - ale zbytek kladných hrdinů jsou všichni do jednoho černý huby a naopak všichni záporáci (až na jednu čubku) jsou vápenky. Senátorce se navíc nedá fandit ani po zpackané lobotomii jelikož větší píču jsem už dlouho neviděla. Černoušci zachrání její bílou prdel a co senátorka zažvatlá? ,,Díky za záchranu, ale chci vám říci, že jsem proti Očistě a neschvaluju co děláte, takže až mě zvolej tohle se bude řešit. Já být ten mr. Bubu tak jí mrdnu kulku do hlavy. Bubu se ale ovládá a to natolik, že když pak senátorka je razantně proti tomu, aby zabili chlapíka, co jí chce zabít, tak to už ani neřeší. Frank vypadá, že začíná usilovně uvažovat o tom, že senátorku oddělá sám, jelikož každé její debilní rozhodnutí stojí hodné bubáky více a více životů a jako bonus Frank má víc a víc podlitin. To vše jen aby ta kráva byla spokojená stále hlásajíc, že i vrah má právo na život. Záporáci jsou extrémně o hovně, jedna negerská čubka s účesem jak Mickey Mouse co v afektu vyřvává, že chce čokoládovou tyčinku, debilní politik co si hraje na drsňáka i když umí úplný hovno, šéf jednotky žoldáků co umí druhý hovno a hraje si na ještě většího drsňáka a "kněž" co zcela určitě čistí komíny každému chlapci v kostelním pěveckém sboru. Akce je krvavá asi tak jako v každém béčkovém akčním filmu takže na gore zapomeňte, na napětí taky a pokud chcete zažít u tohohto filmu mrazení v zádech tak se polejte studenou vodou a vlezte si před větrák. DeMonaco začíná míchat hovno ve vodě a říká tomu omáčka... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Očista je Halloween pro dospělý." Nepatřím mezi ty, kteří by si jednou v roce jezdili do USA beztrestně zavraždit, ale když už Očista přijde za mnou, tak jí ze slušnosti neodmítnu. Nikdy mě to sice úplně nestrhne, ale vždycky to má nějakou chvilku, která mě zahřeje u srdce. Tentokrát to byla polepšená zdravotnice, když smetla sanitkou zlodějská děvčátka. To bylo milé, vtipné i potřebné zároveň. Jinak jsem samozřejmě proti násilí, ale kdyby se změnila pravidla hry a beztrestně by se mohli střílet dlouhodobí pobírači dávek napříč barevným spektrem a politici napříč názorovým spektrem, tak bych se snad i přidal, aby se pracujícím debilům, mezi něž se nerozvážně řadím, dýchalo o něco spokojeněji. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale i třetí pokračování dokázalo do jednoho z nejzajímavějších hororových námětů posledních let vnést novou krev a formální jiskru. Jede se tentokrát od začátku na plný plyn, z nočních ulic plných zvrácených násilnických duší chvílemi opravdu tuhne krev v žilách a příběh kolem nežádoucí senátorky "na odstřel" má od začátku hlavu a patu. Plus sympaticky umanutý klaďas Grillo, přitažlivá Mitchell a parta podpůrných hrdinů, kterým také smrt rozhodně přát nebudeme. Všechny mínusové body posílám vinou závěru, který možná zbytečně nafukoval původně čistě ekonomický podtext Očisty do ujetého náboženského zanícení a nakupil tolik klišé co se týče hlavně samotné akce, že do té doby slušně budovanou atmosféru a jistou nepředvídatelnost zcela rozstřílel... I tak ale, i vzhledem k nulovým očekáváním, dost příjemné překvapení, dlouho jsem uvažoval dokonce o vyšším hodnocení... 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak nie, už ani sympaťák Grillo trojke bohvieako nepomáha, bol to len chvíľkový svieži závan v dvojke, ktorý sa v trojke premenil na tichý šum. Trojke ubližuje ako nechcená smiešnosť(„Nebudem sa pred Očistou schovávať. Ľudia by ma pokladali za zazobanú kravu,“ prehlási sebavedomo senátorka a obkolesí sa desiatimi po zuby ozbrojenými zabijakmi, snajpermi a ochrankármi v špičkovo zabezpečenom dome), tak práve sklamanie, ktoré mi po zábavnej dvojke poskytol Grillo. Chcelo by to zasa hereckú výmenu. Stvárnenie „šialenej, nekoordinovanej a anarchistickej“ Očisty uveriteľné a vcelku intenzívne. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)
  • Brokovnice, kterou Laney (Betty Gabriel) použije po vystoupení z dodávky, je Serbu Super Shorty 12. (Dr Lizal)
  • Severoamerické tržby byly 79,2 milionu dolarů, celosvětové pak 118,6 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama