Reklama

Reklama

Schneider vs. Bax

  • Nizozemsko Schneider vs. Bax
Trailer 2

Nájemný vrah Schneider dostává zakázku přesně v den svých narozenin. Jeho cílem je spisovatel Ramon Bax. Po ujištění, že bude z akce zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s oslavou, Schneider přijímá. Začíná tak festival lstí, bizarních náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velká holandská stylovka od mistra artových podivností Warmerdama, který si opět střihl velkou a výbornou roli. Na rozdíl od Borgmana má Schneiderův duel s Baxem blíže k tradičním žánrům a přišel mi uživatelsky pohodlnější (pozor, neznamená lepší). A jako několikrát každý rok si musíme zase povzdechnout proč něco takového nevznikne i u nás (už se k tomu ale snad pomalu blížíme). -- Bio OKO, festival Weird Europe. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Film kterému neskutečně prospívá "chladná" režie, ve stylu že tu je minimum hudby a typických komediálních trop. Díky tomu si divák může užít sice suše podanou, ale díky tomu neskutečně vtipný a absurdní příběh o dvou zabijácích postavených proti sobě. No a více asi ani nebudu říkat, jen to že film ve mě vyvolal několik hlasitých smíchů a celou dobu jsem jedné z postav fandil a užíval si gradující napětí a absurdní humor. Jo, není to film pro všechny, ale pokud vás baví suchý absurdní humor, tohle je film pro vás! ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Další setkání s režisérem Warmerdamem (zahrál si opět i hlavní roli) je poněkud uhlazenější a komornější, než jeho předchozí počiny a celkově není tak bizarní a podivný. I tak se jedná vcelku o originální thriller, kde postavy nejsou zcela normální. A prostředí bažin a rákosí dodává filmu zvláštní šmrnc. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli,kdy se ve filmu začalo něco dít,začal mě i bavit.Zajímavá zápletka se zajímavým rozuzlením,ale intro je nekonečně dlouhé.První polovina filmu byla neuvěřitelně rozvleklá a připomínala mi válečné snímky z vietnamské války(bahno,rákosí,bahno,rákosí,bahno,rákosí...),ale absentovala válka,takže šlo vlastně jen o dlouhé záběry na holandská blata.Nejsem nějaký zuřivý zastánce akčních filmů,snesu i klidnější snímky,ale přece jen by se mělo dít něco víc,než je vlnění rákosí.Všechny 3 hvězdičky jsou za druhou polovinu filmu,mohly být čtyři,ale to nešťastné rákosí... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Alex je naprostej mazák a genius podivností. Krom totální originality a nehorázně neortdoxního humoru mně fascinuje i jeho výběr interiéru, stejně jako u Borgmana je i tady středem dění krom velmi bizardních postav dům a jeho okolí v tomto případě bažiny a to je celý, pár herců a jupijajej motherfucker můžeme točit a pekelně se bavit. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno