Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (810)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi páčila viac. Ale rovnako ako tomu bolo pri prvom diely, aj tu je kameňom úrazu slabší scenár. V tomto prípade utopený v spletitých rodinných väzbách, ktoré veru ponúkli iba pramálo zaujímavých situácií, či napínavejších momentov. Efekty na úrovni, no to sa mi zdá veľmi málo. Dúfam, že trojka ponúkne niečo zaujímavejšie. Priemer. 60/100 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spektákl tak moc ušitý trpělivým potterofilům na míru, až mě ničí, že nemá šanci být srdcový pro kohokoli jiného. Je v něm totiž všechno, ale většina z toho v tak stopovém množství, že kdokoli, koho neuspokojí fakt, že se snad z poloviny jedná o náhled do historických rovnoběžek a genealogických výzkumů, musí zůstat zklamaný. Opět nás po světě čarů i nečarů provádí nejintrovertnější akční hrdina všech dob, ale lidem, kteří předchozí dva roky nestrávili zkoumáním roztodivných fanouškovských teorií, nestačí momenty, kdy je nové druhy zvířat chtějí opět okouzlit na sto a jeden způsob. Divácký svět totiž zcela pochopitelně začal zapomínat a za další dva roky na tom bude ještě hůř. Jakkoli Grindelwald parádně přikládá do ohně napětí a očekávání, nejde tentokrát o obvyklý uzavřený dramatický oblouk, jak jsme z kouzelnického světa zvyklí. Natvrdo se počítá s tím, že si divák dobře pamatuje i ty pomíjivější z emocionálních chvilek prvního dílu a pro díl třetí se zase ponechává velmi vratká půda ostře otevřeného konce, tedy vyprávěcí zrady pro bradavickou ságu neznámé. Zmatek publika chápu, není možné se obrátit do knih pro náznaky odpovědí, což mnozí z nich pořád berou od JKR jako zradu. Já ne, protože zůstávám nadmíru vděčný za to, že se nám tenhle svět zas a znova může otevřít a při obrysech nejkrásnějšího hradu jsem dojemnou nostalgii téměř nerozdýchal. Změna obrazu definitivně dokonána, neplecha ukončena. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Osobně nechápu, jak to někdo může považovat za nudnou záležitost (stejně jako například v případě Relikvie Smrti - část 1). Akce je sice pomálu, ale o to víc to tvůrci vynahrazujou poměrně komplikovaným (rozhodně ne vycucaným z prstu, jak nejen zde někteří tvrdí) uvedením do širšího děje, přesvědčivými herci, fantastickou hudbou a kamerou, a naprosto skvělým závěrem (hejtujte Deppa jak chcete, ale jeho Grindelwald je prostě supr a porovnávat ho s Voldermortem je asi jako srovnávat Hraběte Dooku s Kylo Renem). Ohledně těch údajných scénáristických děr, o kterých se všude píše, se jen chytám za hlavu. Na celým filmu jsem našel jen jednu a o té si myslím, že na ní bude navazovat vysvětlení v dalších dílech. Zbytek věcí se dá naprosto snadno vysvětlit, když člověk jen trochu dává pozor a pamatuje si minulej díl. Zvířátka samotná samozřejmě opět super, ikdyž rozhodně neměla takovej prostor jako v minulým díle a Brumbál vyvedenější a podobnější své HP verzi, než jsem čekal. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Obdivuju autorku Rowlingovou, jak si nic neulehčuje, zcela suverénně riskuje svou popularitu a nesnaží se zavděčit úplně všem. Přijít s totálně temným pokračováním Fantastických zvířat bez jakéhokoli humoru a hutnou atmosférou jistě chtělo pořádnou dávku odvahy. Zatímco předchozí díl bylo milé a hravé retro, zde už si není potřeba na nic hrát. Grindewaldovy zločiny především nejsou pro malé děti, nicméně po vícero zhlédnutích bude těm starším děckám vše jasné, přičemž je nutno počkat si na další část plánované pentalogie. Herci fantastičtí, Howardova hudba správně atmosférická a Yatesova režie je čím dál lepší. Velkou výhodou je, že není svázán knižní předlohou, protože ta samozřejmě neexistuje. Závěr je hodně osudový a ne každému sedne. Krásný snímek, který budete buď milovat nebo nenávidět. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Snímek láká zejména na tři roviny: je tu akcent na tezi, že pokud se k jinakosti stavíme nenávistně, plodí to jen další nenávist a vyzývá, abychom se naopak z jinakosti radovali. To je myslím pro daný žánr nejpovedenější rovina. ___ Za druhé jsou tu poutavé backstory jednotlivých postav (figurek), zasazené do neodolatelně nostalgického světa čar a kouzel (hrací plochy). Snímek ale selhává samotným pohybem těchto figurek po dané hrací ploše. Já například chápu, že J. K Rowling dostala skvělý nápad zajímavou postavu A dostat do zajímavé situace B a v důsledku toho projít změnou k velezajímavému stavu C. Jenže samotný ten pohyb A prostřednictvím B do C je strašně nevěrohodný. ___ Třetí rovinou snímku je snaha o analýzu a popsání anatomie zrodu zla. Zde Rowlingová selhává naprosto a zmůže se jen na povrchní a nefunkční konstrukce, které prozrazují jen to, kde jsou její scénáristické limity. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Po kontroverzním obsazení Johnnyho Deppa (Grindelwald) vzbudil na Twitteru rozhořčení u mnohých fanoušků i pátý trailer, ve kterém je odhaleno, že Voldemortův (Ralph Fiennes) had Nagini je ve skutečnosti zakletá žena, maledictus. Tu ve filmu hraje jihokorejská herečka Claudia Kim. Mnohým fanouškům vadilo, že asijská žena hraje někoho, kdo je v pozdějších filmech doslova „mazlíčkem“ bílého muže. (hansel97)
  • Z flashbacku, ve kterém vystupují mladí Mlok Scamander (Joshua Shea) a Leta Lestrange (Thea Lamb), lze poznat, že Leta chodila do Zmijozelu, zatímco Mlok do Mrzimoru. (NiWi)

Související novinky

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Reklama

Reklama