Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Výsledky letošního českého lva považuji za klasický příklad inteletuálního snobismu. Každý kdo mě zná ví, že mám k romské tématice hodně blízko, je to určitě silné téma, ale přesto považuju za vrcholně nefér, že Cesta ven dostala tolik lvů. Neřeknu, kdyby nebylo zbytí, ale opomenout nejen Fair play, ale i Pojedeme k moři, to je prostě vrchol. Je mi z toho poměrně smutno. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně úplně nejnudnější Český lev, co jsem kdy viděla (a že je sleduji pravidelně každý rok už od 90. let). Nechat předávat ceny lékaře opravdu nebyl dobrý nápad. Chápu, že jsou to důležití, vzdělaní a úspěšní lidé, ale to z nich ještě nedělá zábavné řečníky a někoho, kdo by měl vystupovat na udílení filmových cen. Lucie Výborná byla sice profesionální, ale na druhou stranu hodně chladná a místy i nepříjemná moderátorka. A co se týče výsledků, nemám slov. Pochybuji, že by Cesta ven v sobě skrývala větší poselství, než třeba Fair play, ale samozřejmě proromská tématika je nyní aktuálnější, než život sportovců v 70. letech, takže vyhrálo to, co vyhrálo... ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Teď už asi nikdo nemůže remcat, že to nebylo důstojný. Zase to ale bylo sterilní jako klub vousatejch feministek. Za Vachlera to bylo v posledních letech často za hranicí trapnosti, člověk ale nikdy nemoh vědět, co ho čeká a vždy se aspoň pár dobrejch míst našlo. Takhle je to jenom nuda, jakkoli profesionálně odvedená. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hele, snažili se. Jasně že pozvat si všechny ty doktory byl strašnej nesmysl a bylo naprosto hloupý čekat, že by to mohlo fungovat, ale třeba už se naučili napsat "scenárista" s krátkým "a", což vloni v medailoncích ještě neuměli. Jinak hodnocení je nízké, protože smrtící antitempo se dalo sotva vydržet, jinak jsem ale vůči celému večeru smířlivý a vnímám ho spíš pozitivně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle opravdu není Cesta ven z toho (kr)kavčího deliria.. Výborná rádoby moderátorka i estrádní koncept celého projektu, tradiční plky vítězů, z nichž naprosto vybočoval jen vtipný a celý večer bezprostřední Ivan Trojan.. Navíc mě dlouho samotný výběr některých oceněných, byť naprosto očekávaný, v rámci Českého lva tak nerozladil !! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama