Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (390)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Při prvním čtení anotace mě napadlo, že ztřeštěnější námět jsem na festivalu ještě nepotkal, má nízká očekávání však byla záhy překonána. Snímek láskyplně vypráví příběh, který, ač založen na úplně absurdní premise, vlastně dává dokonalý smysl a skvěle zapadá do biblických příběhů, jak je známe. Díky jemně přihlouplé zápletce, slušným hercům a dobré režii je Zbrusu Nový zákon odlehčenou, místy sarkastickou zábavou, nad kterou nedoporučuji příliš přemýšlet. 9/10 [KVIFF 2015] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Hned jak jsem tu tento film objevil, tak mě na něm zaujal jeho námět, ale zároveň jsem ho dlouho odkládal, protože jsem čekal, že v tom bude nějaký háček. A vskutku, moje intuice se potvrdila a zklamání se dostavilo, protože jsem čekal, že to bude koukatelné aspoň za tři. Tak ani to ne a kromě nápadu není co vyzdvihnout. Příběh se smrskl na nijak zvlášť související epizodky, které spojuje jen infantilní božská dcerka, která se samolibě snaží poznat svět a podle 6 náhodných lidí vytvořit Nové zákony, aby se pomstila taťkovi !?! Humor je samoúčelný a i když se tam najde pár skvělých vtipků, tak zbytek je bez šťávy. Herecky je to taky hodně nevýrazné, ale to hlavně díky scénáři, protože vlastně není co hrát. Zkusím odradit další, co jsou na rozpacích, ale myslím, že je to zbytečné ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Výborná tragikomedie se zajímavým nápadem. Hodně se mi líbilo, jak si vyhráli s kamerou a hlavně se světlem. Celý film podkresluje krásná hudba, která navozuje tu správnou atmosféru. Jediná škoda, že z celého spektra možností, které se z úvodu nabízely se příběh vydal pouze po jedné linii a ta občas tíhla ke klišé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak rád by som videl tento námet napísaný Charliem Kaufmannom a spracovaný napríklad Gondrym. Lenže Jaco van Dormael nie je Kaufmann ani Gondry a tak tu máme bizarný film, ktorý nevyužíva naplno svoj výrazný potenciál. Nie je to ani tak komédia, ako smutno-veselá melanchólia, čo by mne osobne vyhovovalo, ak by mi aj námet pripadal vhodný na podobné spracovanie. Je tu viacero skvelých momentov a finále sa podarilo, ale film je v celku skôr nevyrovnaný. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Skoro všechny vtipné scény narvat do traileru, to mi hlava nebere. Velmi jsem se na tuto komedii těšil, po shlédnutí traileru a jaké mě pak čekalo zklamání po shlédnutí celého filmu. Jelikož mimo již zmíněné momenty to bylo pro mě velmi nezáživné a občas jsem se docela nudil a sledoval hodinky, kdy už to jako skončí. Pro mě slabší průměr a jen upozorním že po titulcích následuje kraťoučká scéna. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Dieu (Benoit Poelvoorde) sleduje hokejový zápas, v ktorom švédska reprezentácia vyhráva 4:2 nad slovenským národným tímom. Jedná sa o štvrťfinále z dňa 9.5.2007, ktoré sa odohralo v aréne Chodynka (Moskva). Zápas skončil výhrou švédskej reprezentácie 7:4. (RatBoj)
  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama