Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (390)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hlavní nápad dobrý, ale chybí mi vnitřní sevřenost. Spíš mi připadá, jako by si tvůrci vymysleli krátké příběhy k šesti "apoštolům", které mají trochu připomínat ujetý styl Amélie z Montmartru, a pak je sešili na příběh boží dcerky, která se bouří proti svému buranskému tatínkovi Bohovi. Ani jeden z příběhů není nějak moc emocionálně silný, spíš zosobňují jednoduchá poselství typu přestaňte mrhat svým životem. Závěr je pak úplně ujetý a pro mě už za hranou kýče. Mimochodem, nebylo by lepší skončit myšlenkou, že si svět máme utvářet sami, než aby to za nás dělala napůl dementní Bohyně? ()

R.A.D.A.R. 

všechny recenze uživatele

Hodně velký bizár. Člověk na to jde jako na prvoplánovou řachandu, ale zdání klame. Většina vtipných věcí byla v traileru a film samotný až tak vtipný není. Je to docela škoda, protože zápletka skýtá slušný komediální potenciál. Místo toho člověk dostane scény, u kterých snad autoři museli být na houbičkách. Minimálně jako netradiční absurdistán to ale obstojí. Poučení: Catherine Deneuve svede v 70 letech klidně i gorilu :-) ()

Reklama

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Výborná tragikomedie se zajímavým nápadem. Hodně se mi líbilo, jak si vyhráli s kamerou a hlavně se světlem. Celý film podkresluje krásná hudba, která navozuje tu správnou atmosféru. Jediná škoda, že z celého spektra možností, které se z úvodu nabízely se příběh vydal pouze po jedné linii a ta občas tíhla ke klišé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zákon 2125: Krajíc namazaný marmeládou spadne na zem vždy namazanou stranou. Pokud ne, marmeláda byla namazána na špatnou stranu." Takže Bůh prý sídlí v Bruselu, vymýšlí nesmyslné zákony, neustále prudí a bez počítače je vyřízený. Z toho soudím, že Bůh je hlavní evropský byrokrat Jean-Claude Juncker a tak mu navrhuji exil v Uzbekistánu. Než se rozhodne, zda mou lákavou nabídku přijme, tak se přiznám, že hledání šesti nových apoštolů mě nijak zvlášť nebavilo, neboť bylo poměrně utahané. Nicméně tam byly vtipné okamžiky, ale skoro za všechny může dokonalý Bůh. Ale abych ostatní jen nehaněl, tak odstřelovač François byl velmi dobrý, experimentální sebevrah Kevin mne bavil s každým pokusem víc a víc a dabování porna taky nemělo chybu. Jen tomu trošku chybělo tempo. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Akoby som sa pozeral na legendárnu Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain z roku 2015, režisér Jaco van Dormael, je výnimočný vizionár, ktorý nakrúca, raz za uhorský rok, čo si myslím, že je škoda, lebo oplýva fantastickým talentom, kde koľkokrát mi rozum ostáva stáť, nad týmito všetkými nápadmi, ktoré snímok obsahuje, je to pôžitkársky zážitok, aký som ani vopred nedúfal ! Pointa je jednoduchá. Moderný B-O-H žije v belgickom Bruseli, ktorý sa vyžíva v nešťastí druhých, celý čas trávi vo svojej pracovni za počítačom, kde si On určuje podmienky, ako bude S-V-E-T fungovať, a to sa nepáči jeho dcére, ktorá sa odhodlá zmeniť svoj doterajší život, keď zároveň radikálne pozmení fungovanie všetkých ľudí na zemeguli, lebo cez otcov comp pošle sms - ky týmto občanom, v ktorých sa dozvedia - presný dátum svojej smrti, takto sa vydáva po prvýkrát von nájsť výberovo šiestich ľudí, ktorých postihlo toto nešťastie, a je to fascinujúce sledovať ! Jednotlivé epizódky z ich súkromia sa tlačia do popredia, aby vysvetlili svoj vlastný príbeh, ako žili doteraz, a ako budú žiť do svojho úmrtia. A ako to všetko dopadne, neprezradím, žiadny spoiler ! Herecké obsadenie, je nadštandardné, najmä Catherine Deneuve, je stále kus, i keď už má príznačné vrásky, jej epizóda s GORILOU, je dych reprezentatívna, ani ostatní, nezaostávajú, hlavná hrdinka, dcéra Boha, Ea, čiže Pili Groyne, predvádza zázračný herecký výkon, kedy sama utiahne na svojich pleciach takmer celý film, ale s prispením ďalších, ktorých sa to týka. Taktiež perfektná kamera a hudba !!! Kiežby takýchto filmov sa nakrúcalo, viacej... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Když Ea (Pili Groyne) píše na otcově počítači, slova na obrazovce neodpovídají tomu, jak rychle píše. Také můžeme vidět, že píše slova jako kdyby zadávala příkazy, ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazují jen obrázky. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)
  • Dieu (Benoit Poelvoorde) sleduje hokejový zápas, v ktorom švédska reprezentácia vyhráva 4:2 nad slovenským národným tímom. Jedná sa o štvrťfinále z dňa 9.5.2007, ktoré sa odohralo v aréne Chodynka (Moskva). Zápas skončil výhrou švédskej reprezentácie 7:4. (RatBoj)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama