Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (390)

vteco 

všechny recenze uživatele

Originální komedie, která si velice vtipným a krásným způsobem hraje s obyčejnými životy, čímž se snaží divákovi přiblížit co nejvíce. Kupodivu se to daří skvěle a film disponuje příjemným nádechem a neutichající svižností. Rozdělení na několik části výrazně neuškodilo a i přesto, že občas je neustálé představování nových postav příliš zdlouhavé, tak je vykompenzováno skvělou hlavní vypravěčkou, netradiční pointou či skvělou kamerou. [80%] | Kino | 50th KVIFF ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zbrusu Nový zákon je rozhodně jeden z nejoriginálněji pojatých snímků posledních let, o tom není pochyb. Surový, podlý a znuděný Bůh! Naivně chytrá Ea, toužící svému otci řádně zavařit! Uťáplá Bohyně s oblibou v barevných vzorech a milující číslo 18! Opravdu povedená rodinka, ke které je nutno ještě přiřadit "džej-káčka". Na druhé straně břehu stojí "obyčejní" lidé, kterým je jednoho dne prozrazeno datum smrti, s čímž se každý vypořádává po svém. Snímek je plejádou bizarních postaviček, zapeklitě (černo)humorných situací a nečekaných zvratů, kterou vedou až k nevyhnutelnému konci. Nápaditý filmařský počin, který musí být určitě trnem v oku silně nábožensky založeným lidem, nicméně já jsem se u něho doslova BOŽSKY bavil. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajímal by mě sestřih bezpečnostních kamer kostela, ve kterém by se Nový zákon v neděli ráno promítnul na obraz Poslední večeře nad oltářem. Možná by to byla větší zábava, než tahle francouzská snaha přivodit papežovi infarkt. Smích je nejlepší lék a Francie nejlepší lékař, ale klika, že jsem měl jen malou rymičku, protože i v záplavě dobrých nápadů se dá utopit. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos jiného, než pokus o našroubování krátkých, rádoby moralistických storek do neokoukaného rámce. Fest prosraná šance na špičkovou komedii. Vznikl plážově se vlnící filmík, který jednodušším může dodat pocitu, že popatřili na neuvěřitelné umění a ještě k tomu jim docvaklo, o čem to cirka bylo. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zbrusu Nový zákon je v dobrém slova smyslu pořádně divný. Kladné body ale u mě získává spíše za příběhy šestice nových apoštolů, než za hlavní děj. Základní premisa je samozřejmě skvělý nápad. Bůh žijící v Bruselu (ne s EU to nemá vážné nic společného), co jedním prstem ťuká do počítače a komplikuje tak lidem život? Dobrý. Bohužel trochu nevytěžený. Daleko lepší jsou už zmiňované bokovky vedlejších šesti postav. Na těch se tvůrci vyřádili a dali dohromady švihlou, ale zároveň milou skupinku. Dohromady za tři, odbočky a humor za pět, průměrem jsem na čtyřech. Moc zajímavé překvapení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama