Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victoria (Laia Costa) je mladá číšnice z Madridu, která do Berlína přijíždí pracovat a užívat si noční život. Na konci jedné party potká mile vypadajícího Sonneho (Frederick Lau) a jeho trojlístek kamarádů z mokré čtvrti. Namísto mátožného opileckého rána ale mladou Španělku čeká adrenalinová jízda metropolí, namísto kocoviny boj o holý život. Sonne a jeho parta jsou totiž okolnostmi donuceni provést narychlo bankovní loupež. A Victoria se ocitne za volantem auta, kterým prchají. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Prvotné rozčarovanie z toho, že jednozáberová forma na prvý pohľad neohuruje, je s ňou narábané skromne, vôbec nie exhibicionisticky a pred neúspechom je niekoľkonásobne poistená (lámaná angličtina, alkohol), vystriedalo nadšenie zo sebavedomého komorného zážitku, so sympatickými a hlavne skvelo obsadenými postavami, s ktorými sme vďaka naturálnej kamere v nebezpečne osobnej blízkosti. Záverečná katarzia potom zabezpečuje, že na tento výnimočný film budem ešte dlho pamätať a kompenzuje moju neustálu rozpačitú myšlienku "Čo čakali? Komu kedy prešla banková lúpež?" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nuda, jak ona, evidentne nejaka svetaznala hajzlbaba prisla do Madridu a zaplietla sa s nejakymi pochybnymi individuami z mokrej stvrti. No a zaplietla sa do kriminalnych aktivit. Zrovna mi tu nesedela bankova lupez, zacina to byt klise, mohol reziser spomenut radsej legalizaciu prijmov z trestnej cinnosti, hned by som poskocil v hodnoteni. Alebo aspon danove podvody a ojeby na daniach. Takto je to nuda - prilis vela sa keca, akcia takmer ziadna a Laja Kosta dost prehravala, neviem, ci vobec vie hrat : 55 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hm. Tyhle hokus pokusy s neustále se pohybující kamerou v jediném záběru moc nemusím. Jasně, do některých sekvencí se tahle forma hodí, ale na dvě a čtvrt hodiny je toho moc. A do toho zjevně improvizované dialogy, které by asi měly dodat na autenticitě, ale ve finále mi připadalo, že herci občas netuší, co mají říkat. A je to docela škoda, protože herecky by mi to i sedlo a příběh, jakkoliv neobjevný, mi také nevadil. Tady mě Němci zklamali. 40% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jízda jak šlak. Celý film byl natočený na jeden záběr, takže jsem k tomu přistupoval se smíšenými pocity - one shoty mám moc rád, pokud ovšem nejsou samoúčelnou onanií, která má za úkol zacpat díry v ději. První půlhodinku jsem se tedy trochu bál, že to bude další evropská artovina (kdyby byl celý film jen o nočním flámu bandy přiožralé mládeže, tak si to asi hodím). Ono se to ale rozjelo - a jak! Nebudu zacházet do detailů, ale užijete si to. Na konci jsem s potěšením zjistil, že ten dlouhatánský oneshot stál za to a dokonale splnil svou úlohu - díky totálnímu ponoření do děje se divák lépe ztotožnil s chováním a motivacemi hrdinů. A tak to má být. Potlesk vestoje. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Forma vítězí nad obsahem. Klobouk dolů před tvůrčím umem a veškerými přípravami, které tomuhle natáčení musely předcházet, aby se vše povedlo na jeden souvislý záběr. Co bohužel tomuhle filmu neskutečně podráží nohy, je chování postav, které ve filmu dělají ta nejdebilnější možná rozhodnutí, jen aby se drama mělo kam posouvat. A vzhledem k tomu, že film diváka s těmito idioty pojí celých 140 minut, pociťuje pak člověk intenzivně jak jejich nepochopitelné konání, tak i tu zbytečně přepálenou délku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Posledný film natočený na jeden záber bola Ruská archa (2002). Filmoví kritici tvrdia, že podobný husársky kúsok sa nepodarí nikomu minimálne najbližších desať rokov. (hanakonochi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 2015 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Celý film byl natočen na jeden záběr digitální kamerou Canon EOS C300. (aniabo)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama