Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (453)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá věc, která mě od prvního záběru vtáhla do sebe. Místy to má neskutečně dobrou atmosféru, vydatně podpořenou perfektně zvolenými lokacemi, působivým nasvícením scény a dokonalým soundtrackem. Při sledování jsem si vzpomněl na podobné filmy z poslední doby, Cyberbully a Odebrat z přátel - je jasné, že jak se náš život přesouvá do virtuální reality, bude i přibývat podobných filmů, které tuto společenskou změnu reflektují (byť je otázka, zda budou dávat smysl i řekněme za takových 10-15 let - trochu si myslím, že tím, jak jsou bytostně moderní, strašně rychle zestárnou a zapadnou prachem zapomnění). A zrovna tento to podle mě dělá velmi dobře a ukazuje spoustu věcí tak, jak dnes skutečně vypadají (byť samozřejmě s jistou mírou nadsázky). Rovněž je zcela srozumitelný ve svém celkovém vyznění - je jasné, jaké stanovisko film zastává, byť moralizující závěr, k němuž nakonec film dospěje, kvůli tomu působí poněkud naivně / směšně (osobně se zkrátka nemohu zbavit dojmu, že v realitě by to dopadlo úplně jinak). Pokud jde o obsazení, Dave Franco mi byl hodně nesympatický, naopak na Emmu Roberts se celkem koukat dá. Nejvíc mě tam ovšem bavila Emily Meade, která je zde zcela oslňující. Celkově za mě velmi příjemný filmový zážitek. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Určitě znáte ty Výzvy, kam se přihlásíte a musíte plnit jeden úkol za druhým. Pokud ho nesplníte, vypadáváte ze hry. Fakt, proč jsou tyto výzvy tak sledované je ten, že čím dál se dostáváte, tím jsou úkoly nebězpečnější. Film přesně na toto téma pojednává a nutno říci, že film je opravdu zábavný a dost se mi líbil. Navíc má i skvělé obsazení ve formě Dave Franca a Emmy Roberts. Co se mi však líbí ještě více, že film zároveň upozorňuje na to, že by se lidi takovýchto Výzev účastnit neměli, že to může skončit i smrtí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemám podobné filmy v oblibě, protože jsou vlastně na jedno brdo a já prostě nemám rád filmy na jedno brdo. Tenhle podžánr s tím, co je kdo ochoten udělat pro prachy a slávu, se v poslední době hodně rozjel, je jen otázkou, jestli ten apel dojde na správná místa a jestli vůbec cílovým adresátům dojde, jako docvakne. Jinak je to slušně natočené, výprava fajn, konec mě mile překvapil, ale stejně to prostě není můj šálek kávy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 som sa na Nerve hodne tešil a sklamal ma, a až do včera mi tu svietilo hodnotenie dvoch hviezd. Spätne vlastné hodnotenie nechápem. Vyslovene blbý je iba záver, pár scén je dokonca vynikajúcich (rebrík, žeriav), je tam Emma Roberts a celkovo ide o neuveriteľne zábavnú oddychovku, ktorá sa vo svojom tempe nezastaví ani na moment. Zvyšujem na 4* a určite si to dám časom znovu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sám som bol zvedavý, akým smerom sa to uberie. Po predložení deja som ostal viac krát naštvaný, ale záverečná myšlienka potvrdila, že tvorcom šlo o to práve ukázať na to, čo sa dnes deje. Hľadači pokemónov, Selfie maniaci, dementi, čo sekundu nevydržia bez šaškovania s mobilom v ruke. Odfotia si aj hovno v záchode a ihneď to postujú. Moderné technológie sú dozaista skvelým výdobytkom, ale kde to strhlo dnešnú mládež je na zamyslenie. Kam teda smeruje dnešná civilizácia? Za konzumom, žitím z dňa na deň s jediným cieľom čo najrýchlejšie a bez akýchkoľvek morálnych škrupúľ zarobiť prachy. V minulosti boli chlapi gentlemani, dnes sú to potetovaní kriminálnici bez akejkoľvek úcty. Ženy boli kedysi dámami, dnes čím väčšia prostitútka, tým uznávanejšia. K tomu svet vedú média, moderní „umelci“, sociálne siete i tieto mobilné skrinky, v ktorých si 1 zo sta hľadá zaujímavé a poučné informácie, väčšina hľadá len nejakú formu „jednoduchej zábavy“. Práve preto vidím prínos tohto filmu, ktorý sa takýmto pubertálne orientovaným extrémom pokúsil toto naznačiť. Ak ste pri filme boli stokrát nasratí na blbých adolescentov s mobilom v ruke, tak o to práve šlo. O to, kam to až môže zájsť. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)
  • Emily Meade povedala, že zdvihnúť sukňu, aby ukázala nahý zadok počas futbalovej scény, bolo desivé a vzrušujúce zároveň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno