Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (452)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ty, ty, ty! Mladá slečno, mladý muži, ano, právě vy, co teď sedíte u internetu, je třeba vám za vaše internetování udělit lekci. A moralizovat přišla gay dvojka režisérů, kteří se už nemohli dívat na to to vaše blbnutí u kompu. Tak pro vás připravili ve spolupráci s předními psychology a tělocvikáři, panem Šebrlem a panem Tyršem, moc hezkou, adrenalinem nasycenou prima juchací hru, u níž vytáhnete pa(r)tu z baráku, zapojíte do ní svoje kámoše, případně získáte nové a ještě si můžete vydělat i nějaké pěkné peníze. Jen je důležité dodržet tři zásadní podmínky: natáčet se u toho, uchovat hru v tajnosti, nebonzovat. A stále budete ve spojení s internetem a kamarády. A nemusíte se bát. Do vašich rozvrácených rodin se vrátíte zcela zdraví a živí, ale budete už jiní. Internet si zapnete, jen když budete skutečně potřebovat obohatit vědomostmi, nikdy už nebudete klikat na moc ošklivé a vysoce podezřelé internetové hry, při jejichž výzvách by vám mohl zaskočit popcorn až v dutině řitní. Velká škoda, že si film stanovil tak nehorázné soft pojetí. Počáteční úkoly, respektive výzvy, jsou fajn, jen jsem postupem času od nich čekal i větší extrém. O dost horší to bylo ale s trapně moralizujícím závěrem filmu. Ten se měl přetočit a vystavět jinak. Hra s charaktery postav a jejich pestrým zastoupením byla zvládnuta neotřele, podařilo se filmu vtisknout tajemnou auru, samotný koncept už tolik originalitou nepřekypuje, podobné variace na téma plnění "Dare" úkolů má své četné zastoupení hlavně v hororech, které se do našich kin nepodívaly. Emma Roberts zřejmě nikdy nedosáhne věhlasu své slavné tetičky Julie, ovšem je na nejlepší cestě natřít to v kvalitě rolí svému otci Ericovi. Je to také její zásluha, že film si drží svoji fazónu, i když nejvíc bude bodovat scéna, v níž prchá spoře oděná. Emma a spol. v pohodě, technické aspekty režie si drží kvalitní úroveň, ovšem fakt, že film je značně uhlazený, zbavený a osekaný násilí a brutality, se prostě nedá pominout. Internetová omladina se tedy dál nepoučí, když její filmová kamarádka Vee/Emma Roberts z té nebezpečné hry vyjde v pohodě. 6/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to prihlúple? Pane bože, len sa netvárme že nie :) Klamať sa človek môže v kadečom (napríklad že schudol), ale pri "Nerve"? Je to stupídna teen "podívaná", ale - kurva miestami to baví. A to už v dnešnej dobe bohužiaľ naozaj stačí. Divák nebude obohatený o nijaké múdra (čo vyslovene nie je nutné!), ale zastávať sa takéhoto filmu, že je snáď neviem akým "posolstvom", ktoré bude dostatočným odkazom pre prihlúplu "young" mládež, ktorá sa v mnohých prípadoch nevie spratať do kože - to snáď nie ;) Nerve stratou času nie je, je to skutočne "malebne" natočené, celkom dobrý, vhodne zasadený soundtrack taktiež spravil svoje, no a herecké obsadenie? Snáď si ani neviem predstaviť, že by v tom hral niekto iný. Takže, vypnúť mozgy, nerozmýšľať, nemyslieť, nepolemizovať. Ja osobne som s tým mal omnoho väčší problém ako som si pôvodne myslel. V určitých momentoch som sa skutočne pohrával s myšlienkou udelenia štyroch ☆. No tie tri budú v mojich očiach skrátka dostatočným vyobrazením reálnej kvality snímku. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Wow, tak super MODERNÍ - REÁLNÝ thriller jsem snad ještě neviděl !!! Trailer jsem neviděl a čekal jsem nějakou ptákovinu, ale to co mi bylo naservírováno ... uff ... Parádní hudba, hlavní duo Emma a Dave výborné, hlavně Emma, kde jí to pravdu dost sluší a je to fakt kost, scény jako vlak, motorka a žebřík dechberoucí. Chtěl jsem dát 4*, ale jelikož mám tenhle film ještě 2 dny po zhlédnutí v hlavě a opravdu se mi to líbilo a hodlám se na to podívat klidně ještě 2x či víckrát (edit: během půl roku viděno už 4x) tak ten plný počet prostě napálím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když Vee (Emma Roberts) vytáhne revolver před Ianem (Dave Franco), je vidět, že i když je natažený kohoutek, tak je domáčklá spoušť a tudíž ze zbraně nejde vystřelit. (moznazitra)
  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama