Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (453)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemně moderní thrill jízda, která je děsivá tím, jak moc je reálná a poukazuje na chyby dnešní doby. Nerve má příjemný spád, atraktivní Emmu Roberts, hravý vizuál, daří se filmu dolovat i slušně napětí (Motorka,Vlak). Jeden z filmů, který se dá doporučit všem jak z poučného tak zábavného hlediska. 80% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film Nerve je podle předlohy kterou jsem tradičně nečetl. Už z trailerů to vypadalo na teenage-verzi Hry Davida Finchera (kterou zas tak moc nemusím) a filmu jsme se konečně dočkali. Co se týče vizuálu je to nádhera. Všechno je to kvalitně zpracované a třeba takové scény ze skypu jsou kvalitní (Režiséři dělali Paranomal Activity 3 a 4!). Mladí herci jsou fajn, a divák se u toho baví. Skvělá je první polovina. No a od té druhé........ se to tak trochu zvrhne špatným směrem. Třeba jsem vůbec nepochopil jak celá síť Nervu funguje a hlavně kromě hlavní dvojky se většina postav chovají jako arogantní zmetci bez nitra. A co je hlavní problém u postav? Když nemají nitro. Nerve tedy nějak nezaostává ale ani nějak nevyčuhuje. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem nedal na hodnocení zdejších pacientů a už vůbec ne na kecy "nemá to logiku", tady je to občas jak na sjezdů akademiků moudrosti s chorobnou potřebou "všimněte si mě jak jsem chytrej ". Nic z toho se mě nedotklo a můžu si gratulovat, protože jsem za odměnu dostal FILM ROKU ! Jasně fimaři mají ještě tři měsíce na to, aby Nerve překonali, ale budou to mít kurva těžký. Protože tohle je totálně vizuálně hypnotickej film s výborným námětem. Režisér vychází vstříc mladýmu publiku a film je tak plný všech komunikačních vychytávek, který ztěží znám, ale mrdám to, protože mě se líbila podstata filmu o našem absolutním sociálním vykořenění a čeho jsme schopni za honbou pro prachy, chvilkou slávy a jakou moc nám dává virtuální anonymita a kam až jsem schopni zajít a to všechny je natočeno v neskutečným vizuálu a doprovázeno vynikající hudbou. Filmu vysloveně prosbívá plátno a kvalitní zvuk, ale říkat to v mece filmových fanoušků na csfd, kde stovky lidí ani neví co to kino je úplně zbytečný, hlavně že maj kecy jak nositelé nobelovy ceny. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Je-li tento snímek veden jako "Nevhodný mládeži do 12 let", nezbývá mi než si položit otázku pro koho, že má být vlastně vhodný. Obávám se, že děti do 12 let jsou jedinou cílovou skupinou, která může být po zhlédnutí uspokojena. Vize možné budoucnosti, kterou shledávám za velmi reálnou a nemusí to ani dlouho trvat a vůbec celková myšlenka snímku, je více než fajn. Asi tak 5 minut. Tolik času člověk potřebuje k tomu, aby pochopil, komu se bude snímek snažit v následujících minutách zalíbit. Úplně přehlédnu úvodní reklamu na Apple. Z něčeho se snímek zaplatit musel. Samotná hra není marná, jen bych mnohem raději sledoval účastníky, kteří, co já vím, dělají třeba pro změnu i něco zajímavého. Sledovat nepřitažlivou Emmu Roberts, která už ode mne viděl 3 odpady z 5 hodnocených filmů a nepřitažlivý sestřih Dave Franca, který vypadal jako žalud, mě opravdu nebavilo. A to tak, že absolutně vůbec. Moje oko tedy potěšily pouze odbočky na ostatní účastníky zanedbatelného trvání. Z úkolů typu: nechat si na záda vytetovat maják ve tvaru vibrátoru či si v obchodě vyzkoušet drahé šaty a proběhnout si obchůdek v průhledném držadle poprsí (respektive toho "nic" nacházejícího se v oblasti, kde by člověk poprsí čekal) a neprůhledných nohavičkách, načež hlavní hrdinka dostála barvy svých vlasů a pochopitelně si raději zakrývala tu část těla, která již byla zakryta neprůhlednou látkou na úkor části zcela obnažené a diváctvo pobuřující. Na tohle už jsem příliš inteligentní, aby to v mých očích mohlo zabodovat. Rovněž nezabodovaly ani slečny. Jedna má celulitidu. Druhá je plochá. Třetí je černá. No, prostě fuj. Dialogy jsou tak debilní, že je člověk časem přestane úplně poslouchat. Člověk by čekal, že se bude alespoň obtížnost úkolů nějakým způsobem stupňovat. Čekal by marně. Naše hlavní duo tedy bez problémů a velice snadno proklouzlo až do velkolepého finále, které je sice dle očekávání o hovně, ale v samotném závěru na diváka přeci jen snímek celkem příjemně mrkne a připraví mu velice příjemný zvrat s pozitivním poselstvím. Celkově dozvuk snímku hodnotím kladně. Snad jen tvůrci měli odstřihnout snímek o pár minut dříve a odpustit si tak tu závěrečnou "vášnivou lásku na celý život", která mezi ústředním duem vzplanula po jednodenní známosti. Vizuální (a s přimhouřením ucha i audiovizuální) stránka snímku je kvalitní, ale bohužel už dlouho nemám 8 let, abych patřičně docenil i ten zbytek a mohl tak snímek zcela nemístně prohlásit filmem roku, jak činí některá zdejší pochybná individua, hrdě se hlásící k nevalnému intelektu. Lepší hvězda. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Nápad už není v dnešní době tak svěží, jak by si tvůrci představovali, ale jednotlivé hry a na ně nabalující se zvraty a následky dokáží bavit až do závěrečných titulků. Mladší Franco a výjimečně sympatická Roberts to v pohodě zvládají a za mě fakt příjemná oddechovka. Nečekal jsem to. A mimochodem - krásná práce s barvami! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když Vee (Emma Roberts) vytáhne revolver před Ianem (Dave Franco), je vidět, že i když je natažený kohoutek, tak je domáčklá spoušť a tudíž ze zbraně nejde vystřelit. (moznazitra)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)
  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)

Reklama

Reklama