Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nerve je hodně slušným thrillerem dnešní doby, který těží z dnešního chování mladých, sociálních sítí, internetů a především jeho anonymitě. No a samozřejmě zachází do absolutního extrému. Osobně musím říct, že až na pár detailů, kdy bych dal mladejm pár facek a zbytečně nahypované muzice, jsem byl dost spokojený. To, co se ze začátku tváří jako další blbina pro mladé, je nakonec hodně chytrý a napínavý thriller, který donutí přemýšlet každého, kdo se narodil v internetové době a není nutně hackerem, který tyto věci bezesporu už dávno zná a když chce, tak je i ovládá. Jeden z nejnápaditějších filmů roku 2016. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Modernější verze The Game mne velice oslovila. Skupinka zajímavých a krásných lidí bez morálního kompasu, se na sociálních sítích předhání kdo udělá větší hovadinu. Přičemž je hlavním ukazatelem kvality, stejně tak jako i je i rolí soudu, jejich publikum. Nejnabitější a nejlepší mi přišel bez debaty začátek, neboť se film rozjíždí opravdu velkolepě. Postupně nadšené mírně opadá a druhá půlka je viditelně slabší, jelikož se zaobírá malichernostmi a hlavní postavy jednají spíše hloupě. V každém případě však velmi překvapivě emotivní, byť spíše nepravděpodobný vývoj finální scény celý film zachrání a jenom mne utvrzuje v takto pozitivním hodnocení. Mé dojmy by mohlo vylepšit pouze větší soustředění na jednotlivé úkoly a hlavně by dílo potřebovalo zápornou postavu jako sůl. Je to pro mně nepochopitelné, ale takřka každá postava se nakonec ukáže být čistá jako sklo. 71% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný, Na "Nerve" som sa tešil. Mám rád Emmu Roberts, dúfal som s v schopný thriller a plus všetko, do čoho sa zapájajú hry dokáže vzbudiť môj záujem. A musím povedať, že sklamaný som neostal. Nechcem tým povedať, že by film nemal žiadne problémy, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim Emmu Roberts a Dava Franca, ktorí tu fungujú dobre a celkom im aj verím v každej scénke. Dobre sa na nich díva a musím povedať, že v mnohých akciách fungujú ako dobrý pár. Nápad fungovania Nerve je tiež veľmi dobrý a myslím si, že asi by som nemal na to odvahu byť hráčom. Alebo minimálne viem určite, že by som niektoré veci nedal. Takže klobúk dolu voči našim postavám. Záver filmu je tiež veľmi dobre vymyslený a myslím si, že aj veľmi dobre odráža mentalitu dnešných mladých, ktorí si cenia viac zhliadnutia na internete než ľudský život. A nemyslím to len v rámci života a smrti. Proste keď sa niečo deje, treba to natočiť a hodiť na net. Rozhodne to určite veľa ľudí ocení. A čo už, či to niekomu ublíži alebo nie? Takže v tomto film funguje. Negatíva sú podľa mňa trošku fakt, že mohol film ísť aj trošku drsnejšou cestou. Nemyslím si, že by to bolo na škodu, len nápad na "Nerve" sa mohol kľudne posunúť trošku ďalej a urobiť z toho skutočne seriózny thriller. Funguje to tu fajn, ale myslím si, že sme mohli skúsiť prekonať niektoré bariéry a ísť trošku tvrdšie na divákov. Sydney ako postava na mňa funguje až viac pri konci filmu, kedy sa skutočne ukáže ako kamarátka. Ale nebudem dávať spoilery. Inak mám pocit, že je vykreslená trošku stereotypne. A ďalším trošku problémom je fakt, že ostatné postavy nie sú dostatočne vykreslené na to, aby boli dostatočne zaujímavé. Sledujeme najviac Iana a Vee. Ale zase na druhú stranu je to presne aj miesto, na ktoré sa sústrediť treba. Ale možno keby máme vo filme trošku viac času spoznať niektoré postavy viac, bolo by to zaujímavejšie. Keby to ale mám zhrnúť, tak "Nerve" je celkom uspokojivým thrillerom a celkovo dobrým filmom. Ak máte radi filmy s touto tématikou, čeknite si ho. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když Vee (Emma Roberts) vytáhne revolver před Ianem (Dave Franco), je vidět, že i když je natažený kohoutek, tak je domáčklá spoušť a tudíž ze zbraně nejde vystřelit. (moznazitra)
  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)

Reklama

Reklama