Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Thajský originál jsem neviděl, ale musím se přiznat, že se mi film zalíbil minimálně kvůli originálnímu námětu. A vůbec bych se nedivil, kdyby se pár boháčů tímto způsobem opravdu bavilo. Je přeci celá řada činů, pro které pachatelé odůvodnění nesdělili. Jakmile se sníme rozjede, pozbývá hluchých momentů a má spád. Je opravdu napínavý a svým pojetím otevře prostor pro naprosto jasnou otázku: Co je člověk ještě ochoten udělat pro peníze? Kam až zajít? Mimochodem, tvůrci si dovolili i pár překvapivých momentů, takže jsem se opravdu nenudil, byť je třeba se s mířit s tím, že nelze čekat hvězdné obsazení. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Originál je lepší, ale tohle není vůbec špatný a to hlavně díky tomu, že to není přesná kopie. Je z toho cítit jednak thajský originál, jednak také tato kniha. I když je hlavní myšlenka stejná, tak je stále chytlavá a člověka dokáže zaujmout. Tvůrci si sem navíc přidali nějaké svoje vlastní, vcelku povedené, nápady, za což chválím. Napětí slušné, dějové obstojné - pěkné tři hvězdy. 65% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má to větší spád než originál, ale nakonec to je stejně nezáživné, včetně nijakého konce. Jak mi v originálě vadilo řazení úkolů, tady ten nejšílenější rovnou vynechali. Hlavní hrdina je fajn (na rozdíl od thajského kolegy), ale i díky němu mi to často připadalo spíše hlavně jako komedie. A ten závěr stojí úplně přesně za to, co v tomto filmu, na rozdíl od thajského předchůdce, chybí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabij můru, polkni můru, probuď v sobě hnusnou stvůru." Chudák John Fitzgerald Kennedy. V roce 1963, u nebeské brány, se ptal: "Kterej dobytek a PROČ?!" a dozvěděl se: "Sorry, jen HRA, neb 1% nejmocnějších se nudí." Ach jo. Přitom začátek výborný, plácni mouchu za litr, sněz za 3622 dolarů. V tu chvíli mě příběh vcucnul rychleji než Elliot nebohou masařku. A už jsem se těšil na další úkoly a na rychlé prachy. Rozplakat dítě za 5 litrů? Cha, spousta rodičů to dělá denně a zadarmo. Slzičky oschnou, prachy mi zůstanou. Podpálit v jesličkách prdýlku jezulátku? Honem, kde mám ty sirky? A dál? Úkol na pohodu, vzít osamělého pána do bistra na kafe. V podstatě dobrý skutek, ovšem měl své mouchy (a že jich bylo). A šup! Už jedu s Elliotem po tobogánu, přímo do kriminálu, i s pštrosem. Bezva hra se pak bohužel zamotala do celosvětové pavoučí sítě, kdy nitky vedou k dalším nitkám a hrajou snad všichni, včetně nemluvňat a bezďáků. Ale motorkářský gang mladíků a jejich bezhlavou jízdu ulicemi jsem si užil. I poslední, 13. úkol, Člověče, nezlob se s pistolí, postiženým bráškou a zlým fotrem kazícím hru. Dávám... tři rány řemenem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nesrší riginalitou,lebo podobných filmov je veľa.Na začiatku vidime Elliota,ktorý je v riadnych sračkách a ešte ho každý využiva a hlavne zneužívajú jeho dobrotu.Ale vzápatí príde telefonát,ktorý mu ponuka vyvedenie z finančného pekla,keď splní 13.zdánlivo jednoduchých úloh.A to zdánlivo si zapamatajte,to je v tomto filme doležité,lebo od tej 1.úlohe až po 13tu to naberá na obrátkach.Tento film je v niektorých momentoch zábavný,ale aj morbídny.Čakal som nejakú adrenálínovu jazdu,no to som sa celkovo nedočkal,lebo vačšina tých úloh boli zábavno-dramatické,ale nie akčné.Na horor sa to tiež moc nechytalo,okrm niektorých drastickejších scén,ako napr.odrezanie ruky karbobrúskou,alebo motorkárska scéna,ktorá bola krvavá ale nemala čím ohromit,ale podobných scén s lanom je veľa a aj lepších.Po splnení niektorých úloh vidíme chlapa z ktorého sa stáva maniak a ešte si to začal aj užívať.To si robíte srandu? A to sa pýtam aj ja tvorcov čo chceli týmto filmom ovedať.Asi len tolko,že za peniaze sttratíme všetky morálne hodnoty a zásady a možete byť najmorálnejší človek,ale vidima rýchleho zbohatnutia,je vždy silnejšia a tým pádom správite aj to,čo by ste za normálnych okolností nikdy neurobili.A práve toto všetko film ukazuje.Bolo to aj predvídateľné ale koncová pointa potešila. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama