Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Stephen Gaghan očividne vedel, čo robí a svoju prácu neodflákli ani scenáristi. Zlato prekvapí a neprestane prekvapovať až do konca, či už sa jedná o dej, alebo podarené vtipy. Zaujímavý pohľad do zákulisia fungovania špecifického priemyselného odvetvia a politických machinácií nehovoriac. McConaughey tu nie je práve v úlohe, kedy by divákov uchvátil šarmom alebo príťažlivosťou. Práve naopak, prinajmenšom vonkajšia schránka hlavného hrdinu skôr odpudzuje. Avšak herecký výkon ťahá perfektne. Skvelý príbeh o poslednej nádeji opilca v stredných rokoch, ktorý sa nebojí zamazať sa od bahna, aby si obhájil svoj najdôležitejší sen: získať zlatý krompáč pre najlepšieho zlatokopa a aby zachránil rodinný biznis. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Smekám. Smekám před neuvěřitelným herectvím zde oplácaného, proplešlého, připitého a neuvěřitelně prohuleného Matthewa, který snad jinak v záběru nebyl. Příběh, který zní jako dost dobrá fantazie scénáristy, ale není. Jste prospektor a máte to pod kůží. Sníte o zlatě, ve snu ho vidíte, chcete ho tak moc. A dáte tomu úplně všechno...možná I životy. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět angažovaně táhne celý průměrně odvyprávěný a zrežírovaný film plný nezajímavých telefonátů, sterilních vyjednávání a fádně vylíčených intrik, až k tomu jednomu šokujícímu twistu, no a pak je konec a dvě hodiny v tahu. Tam, kde Vlk z Wall Street přistupoval k divákům jako k úplným dementům a vše jim pečlivě vysvětloval skrze vtipné a absurdní scény, které pak stmelovaly celý film a držely diváka v pozornosti před nástupem toho důležitého, tam Zlato jen zarytě mlčí a vyžívá se v primitivní psychologii a snech hlavní postavy, která je prostě jen věčně ožralá troska, takže se není v čem vyžívat. Gaghan style rozhodně nemá a během kariéry nenatočil ještě nic relevantního, což zde jen potvrzuje obsesí na vylíčení malicherností (především pak vztahy hlavní postavy s přítelkyní, přáteli a flaškou chlastu) a pro pointu filmu to nejdůležitější jen apaticky nastřeluje, aby ihned celý nadšen odběhl za hlavní postavou do hotelového pokoje a tam ji nechal nesouvisle blábolit a exhibovat v alkoholickém oparu. Vlastně ten film není vůbec o zlatě, nějakém dolu v Indonésii a podvodech, je to nudný životopisný film alkoholika Davida Walshe (Kennyho Wellse). 60 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McConaughey se z té role hezounků vyhrabal už dávno a exceluje i tady, ale nemůžu si pomoct, občas mi toho přehrávání přišlo moc. Nicméně pokud byl předobraz jeho role takovým teatrálním slizounem, jak je tady podáván, beru svou kritiku zpět. Příběh sám o sobě je vlastně jen ukázkou toho, jak se dá snadno a jednoduše vyjebat s celou Wall Street, ačkoliv filmaři se to snaží zamotat do něčeho rafinovanějšího. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl a vedle McConaugheyho je tu řada dalších výborných herců, takže i když je to v zásadě podvodnická ptákovina, kterých se v posledních letech vyrojilo víc než je zdrávo, dá se na to v pohodě koukat. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle napůl životopisná dramata mám hodně rád, obzvláště s takto sympatickým obsazením. Tlouštík McConaughey opět prošel naprosto neuvěřitelnou proměnou (Christian Bale approves) a dublérka Jessicy Chastain je jako vždy prostě neuvěřitelná. O příběhu jsem vůbec nic nevěděl, Zlato celkově prošumělo neuvěřitelným způsobem a hodně doufám, že oscarový Matthew s těmihle rolemi ještě neskončil. Spíš bych sice raději viděl v nějaké akčnější roli na způsob Sahary, ovšem filmy jako Free State of Jones nebo právě Gold mu po zrestartování kariéry herecky taky neuvěřitelně svědčí. Skvělá jednohubka, o které jsem za těch 120 minut ani chvilku nenudil a poslední půlhodina mě odrovnala úplně...8/10 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama