Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Matt se vyžral, znechutněl a předvedl další herecký gala v jinak slušný, ale ničím jiným vynikající honbě za zlatem. Jeho verze svým způsobem kouzelnýho shady hustle snílkovskýho archetypa, což je zároveň pocta jeho otci i dělo nudný kravaťácký uprděnosti, tu je sice jedinou peckou, ale ono to bohatě stačí. Mám pro tyhle starosvětský střelce slabost. O chlup lepší na podobnou notu teď ale Keatonův mekáčový FOUNDER. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McConaughey se z té role hezounků vyhrabal už dávno a exceluje i tady, ale nemůžu si pomoct, občas mi toho přehrávání přišlo moc. Nicméně pokud byl předobraz jeho role takovým teatrálním slizounem, jak je tady podáván, beru svou kritiku zpět. Příběh sám o sobě je vlastně jen ukázkou toho, jak se dá snadno a jednoduše vyjebat s celou Wall Street, ačkoliv filmaři se to snaží zamotat do něčeho rafinovanějšího. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl a vedle McConaugheyho je tu řada dalších výborných herců, takže i když je to v zásadě podvodnická ptákovina, kterých se v posledních letech vyrojilo víc než je zdrávo, dá se na to v pohodě koukat. 70% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi není náhodou, že tento snímek valná většina uživatelů hodnotí třemi hvězdičkami. Na jedné straně stojí velmi zajímavá událost, kterou se tvůrci inspirovali a naprosto dechberoucí výkon Matthew McConaugheyho, který snímek od snímku roste a já neustále zvažuji jeho zařazení mezi oblíbence. Na straně druhé stojí nepříliš povedená režie, která snímku bez přestání háže klacky pod nohy. První polovina snímku byla velmi slabá a ve střední části jsem dokonce několikrát podlehl mikrospánku. Jakmile se ovšem děj přehoupl trošku dál, tak se mi to celé začalo nějakým záhadným způsobem líbit. Pokud se tedy chystáte ke zhlédnutí. Doporučuji to po počáteční nespokojenosti nevzdávat. Závěr stojí za to. Těžko lze uvěřit, že se něco takového skutečně mohlo stát. Tohle by nevymyslel ani ten nejlepší scénárista. Takřka dvouhodinová stopáž zde byla zvolena naprosto zbytečně a kazí divácký dojem. Celkově lepší tři hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že akademici přehlédli chvástavě nechutného Matthewa McConaugheyho a nejen že mu zlatou sošku nedali, ale ani ho na ni nenominovali, považuju za jejich obrovský přešlap. McConaughey září, baví v každé scéně, je slizký, odporný, snílkovský, idealistický, a nakonec jeho Kenny Wells je opravdovější postavou než jeho protiklad, charismaticky chlapácký prospektor s aureolou zlatého chlapce Michael Acosta alias Edgar Ramírez. Navzdory dvouhodinové stopáži Zlato nenudí ani na chviličku, ať už se odehrává v džungli, nebo na snobských večírcích s trochu jinými zlatokopkami, stupňuje napětí, má fantastický soundtrack a nádherně se na něj dívá. Jeden z nejlepších filmů roku 2016. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opakuju se, ale v poslední době je radost sledovat Matthewa McConaugheyho na plátně. Odpískal projekty, ve kterých ukazoval své břišní svalstvo a řešil „zásadní“ vztahové peripetie s nějakou slepicí, a sahá po těch, které vypadají velmi ambiciózně. Alespoň na papíře. V praxi totiž bohužel Zlato trošku platí za beztvaré dobrodružné drama, které velice rychle vyšumí. Obtloustlý zlatokop a alkoholik s pleškou je sice v jeho podání velmi solidní, ale tím to asi končí. Potíž je s unylým příběhem a se stylem, jakým je vyprávěný. Řemeslně je to prachobyčejný průměr, takže ty nedramatické scény nejsou ani nijak solidně vizuálně zabalené. Ve finále z toho máme jeden velký podfuk, který vzešel z obrovského naleziště zlata. K tomu nějaká ta malárie, nějaká ta přítelkyně, nějaký ten chlast. Trošku nuda. A já navíc tyhle biografie bez možností výsledek někam libovolně posunout úplně rád nemám. Ostatně k látce líně přistupující tvůrci se o to zřejmě ani nesnažili. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)

Reklama

Reklama