Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Zlatá horečka v Indonésii. Zlato je vesměs průměrnou žánrovou podívanou, na které nejzajímavějším prvkem je samotná inspirace ve skutečném příběhu. Herecky slušné, ovšem scenáristicky nevyrovnané a ne zrovna nápaditě či zajímavě natočené. Spíše než jakkoliv památná věc je tedy tenhle snímek nenáročnou jednohubkou. [65%] ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Poslední karta, kterou otočíte, je ta jediná, na které záleží. Film o hledání, nikoliv nacházení, o nevzdávání se, nikoliv vyhrávání. Film o závislosti - o vnitřní síle hnát věci za hranu možného. Zázrak se dějí, no a když ne, tak se prostě vytvoří. Matthew McConaughey vykouzlil hereckým umem neskutečný výkon. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi není náhodou, že tento snímek valná většina uživatelů hodnotí třemi hvězdičkami. Na jedné straně stojí velmi zajímavá událost, kterou se tvůrci inspirovali a naprosto dechberoucí výkon Matthew McConaugheyho, který snímek od snímku roste a já neustále zvažuji jeho zařazení mezi oblíbence. Na straně druhé stojí nepříliš povedená režie, která snímku bez přestání háže klacky pod nohy. První polovina snímku byla velmi slabá a ve střední části jsem dokonce několikrát podlehl mikrospánku. Jakmile se ovšem děj přehoupl trošku dál, tak se mi to celé začalo nějakým záhadným způsobem líbit. Pokud se tedy chystáte ke zhlédnutí. Doporučuji to po počáteční nespokojenosti nevzdávat. Závěr stojí za to. Těžko lze uvěřit, že se něco takového skutečně mohlo stát. Tohle by nevymyslel ani ten nejlepší scénárista. Takřka dvouhodinová stopáž zde byla zvolena naprosto zbytečně a kazí divácký dojem. Celkově lepší tři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne šialený príbeh plný zvratov, koré môže vymyslieť len sám život a asi aj preto pôsobia paradoxne tak málo uveriteľne, by si zaslúžil asi o niečo satirickejšie a inovatívnejšie prevedenie. V prípade Gold sme sa dočkali proste iba ďalšej životopisnej drámy, ktorá sa až príliš bojí využitia humorných prvkov. Pritom McConaugheyho postava a aj samotný herec by si takéto uchopenie zaslúžili. Pokiaľ tohto herca máte posledné roky radi, užijete si ho aj v Gold, pokiaľ vám nesedí, tak tento film možno ani neprežijete, respektíve po pol hodine prepnete v televízii kanál/vypnete DVD. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matt patří do kategorie herců, které prostě chci vidět na plátně. Spoléhám na to, že on sám si vybere kvalitní scénář a má mou plnou důvěru a vrací mě to vynikajícím zážitkem z jeho herectví. Kdyby se z Oscara nestala záležitost pro uspokojování černé menšiny, Matt by byl minimálně v nominace, protože opět předvedl 100% sžití se s postavou, opět po dobu natáčení zrušil Matta a přeměnil se v Kennyho a předvádí dokonale vybroušený herecký výkon. Edgar Ramírez hraje jednu z nejsympatičtějších rolí ve své kariéře a charismá z něj srší do všech světových stran. Samotný příběh vyžaduje trošku větši pozornost v některých "obchodních" částech by mohl být vyprávěn lehčeji a srozumitelněji, ale celý příběh je na tolik zajímavý a poutavý, že spapáš každou minutu, kterou Stephen uvařil. Tohle je absolutní čistokrevná filmařina, která má daleko k tomu co se dneska valí do multikin, ale v mých očích je to zkrátka Gold a poslední tři sekundy pohladily u srdce jako už dlouho nic, je krásný, že v tomhle světě ještě existují takovýhle hodnoty. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama